Devet startupa ulazi u Bookingov program za podršku održivom turizmu

Devet startupa ulazi u Bookingov program za podršku održivom turizmu

Foto: DepositPhotos

Booking.com objavio je devet start-up tvrtki u održivom turizmu koje će se pridružiti Booking Booster programu u Amsterdamu u svibnju. Trotjedni program podrške, koji je predstavljen prošle godine, sastoji se od niza predavanja, radionica i mentoriranja koji završavaju natjecanjem za osvajanje stipendija u iznosima do pola milijuna eura iz fonda vrijednog dva milijuna za podršku sljedeće razvojne faze tih startup tvrtki.

“Oduševljeni smo izborom od devet inovativnih start-up tvrtki koje nam se na proljeće pridružuju u Amsterdamu. Odnos koji gradimo s ovim strastvenim poduzetnicima pomaže njihovu kontinuiranom razvoju, ali i nadahnjuje našu cijelu tvrtku. Naš je cilj izgraditi mrežu organizacija i pojedinaca sličnih interesa i djelovanja koji uz pomoć tehnologije žele stvoriti održivu budućnost za odredišta diljem svijeta. Uz zajedničku predanost težimo sačuvati i njegovati jedinstvena odredišta koja svi volimo za buduće generacije”, izjavila je glavna izvršna direktorica Bookinga Gillian Tans.

Uz stotine prijavljenih iz cijelog svijeta, devet start-up tvrtki koje će se u pridružiti tom programu potječe iz šest različitih zemalja i zajedno djeluje na ukupno šest kontinenata, uključujući Antarktiku. Njihove tvrtke predstavljaju raznoliku skupinu online ponude koja povezuje putnike s inkluzivnim iskustvima putovanja, naprednim tehnološkim rješenjima i inicijativama koje lokalnim zajednicama omogućuju ravnopravnije iskorištavanje prednosti globalnog turizma.

Sve tvrtke sudionice također će dobiti nekoliko mjeseci kontinuiranog mentoriranja i treniranja koje će provoditi stručnjaci iz Bookinga, kao i prilike za suradnju na potencijalnim inovativnim inicijativama i eksperimentima za poboljšanje budućeg poslovanja. Zajedno s nedavno predstavljenim programima Booster Labs i Booking Cares Fund, Booster program postoji uz Bookingov interni dobrovoljni program u kojem zaposlenici surađuju s lokalnim organizacijama kako bi poboljšali odredišta diljem svijeta. Te inicijative zajedno čine i proširuju program Booking Cares te osnažuju misiju tvrtke za pozitivan globalni učinak.

Još iz kategorije

Imaju li mladi visokoobrazovani šanse u Hrvatskoj nakon školovanja

Imaju li mladi visokoobrazovani šanse u Hrvatskoj nakon školovanja

14.06.2018. komentiraj

Posljednji ovogodišnji Maraton karijera otvorio je aktualno i važno pitanje – mogu li mladi visokoobrazovani građani RH ostati u Hrvatskoj nakon školovanja i uspješno se zaposliti u svojoj struci. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u, FFZG-u i PMF-u, jučer je održan finalni susret na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Praktičan CRM pilot projekt za bolja tehnička znanja i poziciju na tržištu rada

Praktičan CRM pilot projekt za bolja tehnička znanja i poziciju na tržištu rada

13.06.2018. komentiraj

Microsoft, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Adacta predstavili su prve rezultate zajedničkog projekta suradnje sa studentima diplomskog studija EFZG-a na smjeru Marketing u akademskoj godini 2017/2018.

FER-ov startup inkubator predstavlja drugu generaciju polaznika

FER-ov startup inkubator predstavlja drugu generaciju polaznika

12.06.2018. komentiraj

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva danas će predstaviti drugu generaciju studenata uključenih u rad startup inkubatora SPOCK. U programu sudjeluju studenti Sveučilišta u Zagrebu i oni koji su završili studij unazad dvije godine.