Booking.com udvostručuje potporu startupima i projektima u održivom turizmu

Booking.com udvostručuje potporu startupima i projektima u održivom turizmu

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Booking.com najavila je program Booking Booster 2018, trotjedni program za podršku tvrtkama u početnoj fazi razvoja koje djeluju u sektoru održivog turizma. Uz novčanu potporu od ukupno 2 milijuna eura, Booking.com najavljuje kako planira dodatno proširiti svoje napore za podršku tvrtkama i pojedincima na području održivog turizma dvjema novim inicijativama, čime bi se ukupni iznos osigurane potpore u 2018. popeo na 4 milijuna eura.

Prvi novi program je Booster Labs, niz kratkih, regionalno usmjerenih vikend-programa koji će u 2018. biti dostupni diljem svijeta. Njihov je cilj pružiti startup tvrtkama koje se bave održivim turizmom informacije, alate i vještine potrebne za uspjeh i što veći utjecaj. Druga je inicijativa Booking Cares Fund, zaseban program novčane potpore u iznosu od ukupno 2 milijuna eura za ideje pojedinaca na području održivog turizma s ciljem jače podrške njihovoj potrazi za novim i neočekivanim rješenjima za jačanje lokalnih zajednica, očuvanje i promoviranje kulture, zaštitu prirodnih resursa i ravnomjernije širenje aktivnosti u turizmu.

Pomažući putnicima da istraže i dožive više od 120.000 odredišta diljem svijeta, Booking.com također želi pridonijeti održivosti tih odredišta kako bi i buduće generacije mogle uživati u njima i u narednim godinama. Program Booking Booster, inicijativa Booking Booster Labsa i fond Booking Cares Fund promoviraju tu misiju kako bi se ostvario pozitivan učinak na globalnoj razini. Za trotjedni program Booking Booster 2018., Booking.com će u svibnju 2018. odabrati i pozvati u Amsterdam mali broj tvrtki s društvenim djelovanjem iz sektora održivog turizma koje su već spremne proširiti svoje poslovne planove.

Program će se sastojati od niza predavanja, praktičnih radionica i treninga, a sve će doseći vrhunac u finalu u kojem će se dodijeliti potpora do 500 tisuća eura, u okviru Booking.com-ova fonda od 2 milijuna eura, kako bi se pružila podrška u sljedećoj fazi predviđenog rasta tvrtki u početnoj fazi razvoja koje sudjeluju u programu. Sve tvrtke s društvenim djelovanjem dobit će stručnjaka koji će im pružati podršku tijekom nekoliko mjeseci. Također će dobiti prilike za suradnju s Bookingom na potencijalnim inicijativama vezanim uz inovacije i eksperimente za ubrzanje razvoja.

Još iz kategorije

Imaju li mladi visokoobrazovani šanse u Hrvatskoj nakon školovanja

Imaju li mladi visokoobrazovani šanse u Hrvatskoj nakon školovanja

14.06.2018. komentiraj

Posljednji ovogodišnji Maraton karijera otvorio je aktualno i važno pitanje – mogu li mladi visokoobrazovani građani RH ostati u Hrvatskoj nakon školovanja i uspješno se zaposliti u svojoj struci. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u, FFZG-u i PMF-u, jučer je održan finalni susret na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Praktičan CRM pilot projekt za bolja tehnička znanja i poziciju na tržištu rada

Praktičan CRM pilot projekt za bolja tehnička znanja i poziciju na tržištu rada

13.06.2018. komentiraj

Microsoft, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Adacta predstavili su prve rezultate zajedničkog projekta suradnje sa studentima diplomskog studija EFZG-a na smjeru Marketing u akademskoj godini 2017/2018.

FER-ov startup inkubator predstavlja drugu generaciju polaznika

FER-ov startup inkubator predstavlja drugu generaciju polaznika

12.06.2018. komentiraj

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva danas će predstaviti drugu generaciju studenata uključenih u rad startup inkubatora SPOCK. U programu sudjeluju studenti Sveučilišta u Zagrebu i oni koji su završili studij unazad dvije godine.