Booking.com sa Web Summitom pokreće prvi mentorski program na događanju Women in Tech Track

Booking.com sa Web Summitom pokreće prvi mentorski program na događanju Women in Tech Track

Foto: Booking.com

Booking.com je najavio ekskluzivan program u sklopu inicijative “Women in Tech” na Web Summitu. Web Summit i Booking.com zajedno pokreću program “Women In Tech Mentor Programme” koji je prvi program mentorstva na eventu Women in Tech.

Web Summit je jedan od najcjenjenijih svjetskih tehnoloških događaja koji okuplja tvrtke Fortune 500, revolucionarne startupove i vrhunske govornike kako bi zajedno proslavili novosti u svijetu tehnologije.

"Women In Tech Mentor Programme" je novost u okviru inicijative Women in Tech na Web Summitu koja je pokrenuta 2015. s ciljem poticanja otvorene rasprave o jednakoj zastupljenosti spolova u sektoru tehnologije.

Sudionicima će program mentorstva dati priliku za sudjelovanje na predavanjima nekih od najinspirativnijih žena na području tehnologije i uživanje u mentorskoj podršci jedan na jedan kako bi im se pružila potrebna podrška u karijeri u tehnološkom svijetu.

U okviru inicijative, Web Summit poklanja 14.000 ulaznica ženama zainteresiranima za sudjelovanje na događanju 2017. godine. Otkad je program počeo prije dvije godine, postotak ženskih sudionika povećao se na 42%, što Web Summit, s obzirom na omjer ženskih i muških sudionika, čini najravnopravnijim tehnološkim eventom na svijetu.

„Raznolikost oduvijek čini sastavni dio kulture Booking.com-a još od kad je tvrtka osnovana prije 20 godina. Naša radna snaga je zaista globalna i sastoji se od 150 različitih nacionalnosti, a više od pola zaposlenika su žene. Vjerujemo da jednaka zastupljenost spolova igra ključnu ulogu u izgradnji tvrtke koja promiče inovacije, suradnju i kreativnost, a radimo na tome da Booking.com postane jedna od najravnopravnijih tvrtki na svijetu. Poštujemo različitosti unutar i izvan Booking.com-a i to je jedan od razloga zašto sponzoriramo inicijativu Women in Tech u sklopu Web Summita i prvi mentorski program u okviru Women in Tech“, rekla je Gillian Tans, glavna direktorica Booking.com-a.

Glavna direktorica Booking.com-a, Gillian Tans, bit će jedna od glavnih govornika događanja. Gillian će se pridružiti timu mentora visokog profila, među kojima su i Blake Irving glavni direktor domene GoDaddy, Holly Liu, osnivačica gaming start up-a Kabam, Mada Seghete, jedna od osnivačica kompanije za internet metriku Branch i Princess Khaliya Aga Khan koja prezentira korištenje inovativne neuro tehnologije u tretiranju mentalnih bolesti.

"Veoma sam sretna što sam dio ove inicijative koja potiče žene da ostvare svoje karijere u tehnološkim zanimanjima. U industriji gdje se žene slabo prezentiraju, mentoriranje im može pomoći u kreiranju pouzdanja u svoje profesionalne sposobnosti, osigurati osjećaj pripadanja i potaknuti ih da ciljaju visoko.  Bitno je kreirati rodnu raznolikost u poslovnom okruženju koje će omogućiti razvoj inovativnosti i suradnju u svim područjima, a time stvoriti pozitivne uzore i srušiti podsvjesne barijere ženama u industriji. Ovo je temeljna vrijednost našeg poslovanja i izuzetno sam ponosan što mogu predstavljati GoDaddy na prvom programu mentoriranja za žene na Web Summitu.", izjavila je Mada Seghete, suosnivačica Branch-a.

„Predano radimo na osluškivanju različitih mišljenja i povezivanju ljudi kako bi razgovarali o bitnim stvarima.Kao tvrtka koja organizira evente diljem svijeta, svjesni smo da žene oduvijek u manjoj mjeri sudjeluju u tehnološkom sektoru, a situacija se do danas nije značajno promijenila. Program mentorstva kojeg će voditi direktori, osnivači tvrtki i seniori koji su neki od vodećih poduzetnika u današnjem svijetu tehnologije, odlična je prilika za učenje za sve talentirane žene koje rade na području tehnologije.“, rekao je Paddy Cosgrave, direktor Web Summita.

Još iz kategorije

Kuda idu tvrtke, što nas čeka u budućnosti

Kuda idu tvrtke, što nas čeka u budućnosti

18.10.2019. komentiraj

U kongresnom hotelu Well u Tuhelju 24. i 25. listopada 2019. održat će se prva konferencija na temu organizacijske kulture pod nazivom COMELEON koja će okupiti međunarodne i domaće stručnjake na temu kompleksnosti, organizacije budućnosti i agilnosti.

Jedni od drugih mogu mnogo naučiti u digitalnoj transformaciji

Jedni od drugih mogu mnogo naučiti u digitalnoj transformaciji

17.10.2019. komentiraj

PwC-ovo globalno istraživanje o FinTech-u za 2019. godinu obuhvatilo je više od 500 rukovoditelja iz sektora financijskih usluga (FS) i tehnologije, medija i telekomunikacija (TMT) diljem svijeta kako bi se utvrdilo koji čimbenici će odlučiti tko su pobjednici, a tko gubitnici utrke za razvoj i ostvarenje koristi od poslovnih modela temeljenih na FinTech-u.

Otvoren laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici

Otvoren laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici

16.10.2019. komentiraj

Na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (FPZ) svečano je otvoren novi zajednički Laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici kojim Ericsson Nikola Tesla i FPZ nastavljaju uspješnu dugogodišnju znanstveno-istraživačku, razvojnu i obrazovnu suradnju. Događanju na fakultetu koji ove godine slavi 35. godišnjicu postojanja, uz podpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davora Božinovića, prisustvovao je i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te tim vodećih stučnjaka za ovo područje iz Ericssona Nikole Tesle.