Booking.com sa Web Summitom pokreće prvi mentorski program na događanju Women in Tech Track

Booking.com sa Web Summitom pokreće prvi mentorski program na događanju Women in Tech Track

Foto: Booking.com

Booking.com je najavio ekskluzivan program u sklopu inicijative “Women in Tech” na Web Summitu. Web Summit i Booking.com zajedno pokreću program “Women In Tech Mentor Programme” koji je prvi program mentorstva na eventu Women in Tech.

Web Summit je jedan od najcjenjenijih svjetskih tehnoloških događaja koji okuplja tvrtke Fortune 500, revolucionarne startupove i vrhunske govornike kako bi zajedno proslavili novosti u svijetu tehnologije.

"Women In Tech Mentor Programme" je novost u okviru inicijative Women in Tech na Web Summitu koja je pokrenuta 2015. s ciljem poticanja otvorene rasprave o jednakoj zastupljenosti spolova u sektoru tehnologije.

Sudionicima će program mentorstva dati priliku za sudjelovanje na predavanjima nekih od najinspirativnijih žena na području tehnologije i uživanje u mentorskoj podršci jedan na jedan kako bi im se pružila potrebna podrška u karijeri u tehnološkom svijetu.

U okviru inicijative, Web Summit poklanja 14.000 ulaznica ženama zainteresiranima za sudjelovanje na događanju 2017. godine. Otkad je program počeo prije dvije godine, postotak ženskih sudionika povećao se na 42%, što Web Summit, s obzirom na omjer ženskih i muških sudionika, čini najravnopravnijim tehnološkim eventom na svijetu.

„Raznolikost oduvijek čini sastavni dio kulture Booking.com-a još od kad je tvrtka osnovana prije 20 godina. Naša radna snaga je zaista globalna i sastoji se od 150 različitih nacionalnosti, a više od pola zaposlenika su žene. Vjerujemo da jednaka zastupljenost spolova igra ključnu ulogu u izgradnji tvrtke koja promiče inovacije, suradnju i kreativnost, a radimo na tome da Booking.com postane jedna od najravnopravnijih tvrtki na svijetu. Poštujemo različitosti unutar i izvan Booking.com-a i to je jedan od razloga zašto sponzoriramo inicijativu Women in Tech u sklopu Web Summita i prvi mentorski program u okviru Women in Tech“, rekla je Gillian Tans, glavna direktorica Booking.com-a.

Glavna direktorica Booking.com-a, Gillian Tans, bit će jedna od glavnih govornika događanja. Gillian će se pridružiti timu mentora visokog profila, među kojima su i Blake Irving glavni direktor domene GoDaddy, Holly Liu, osnivačica gaming start up-a Kabam, Mada Seghete, jedna od osnivačica kompanije za internet metriku Branch i Princess Khaliya Aga Khan koja prezentira korištenje inovativne neuro tehnologije u tretiranju mentalnih bolesti.

"Veoma sam sretna što sam dio ove inicijative koja potiče žene da ostvare svoje karijere u tehnološkim zanimanjima. U industriji gdje se žene slabo prezentiraju, mentoriranje im može pomoći u kreiranju pouzdanja u svoje profesionalne sposobnosti, osigurati osjećaj pripadanja i potaknuti ih da ciljaju visoko.  Bitno je kreirati rodnu raznolikost u poslovnom okruženju koje će omogućiti razvoj inovativnosti i suradnju u svim područjima, a time stvoriti pozitivne uzore i srušiti podsvjesne barijere ženama u industriji. Ovo je temeljna vrijednost našeg poslovanja i izuzetno sam ponosan što mogu predstavljati GoDaddy na prvom programu mentoriranja za žene na Web Summitu.", izjavila je Mada Seghete, suosnivačica Branch-a.

„Predano radimo na osluškivanju različitih mišljenja i povezivanju ljudi kako bi razgovarali o bitnim stvarima.Kao tvrtka koja organizira evente diljem svijeta, svjesni smo da žene oduvijek u manjoj mjeri sudjeluju u tehnološkom sektoru, a situacija se do danas nije značajno promijenila. Program mentorstva kojeg će voditi direktori, osnivači tvrtki i seniori koji su neki od vodećih poduzetnika u današnjem svijetu tehnologije, odlična je prilika za učenje za sve talentirane žene koje rade na području tehnologije.“, rekao je Paddy Cosgrave, direktor Web Summita.

Još iz kategorije

Appleov uredski kompleks vrijedan 5 milijardi dolara nudi važnu lekciju o zadovoljstvu zaposlenika

Appleov uredski kompleks vrijedan 5 milijardi dolara nudi važnu lekciju o zadovoljstvu zaposlenika

10.08.2022.

Steve Jobs imao je san o posebnom Appleovom kompleksu, u kojem će zaposleni moći raditi, živjeti i posvetiti se kompaniji na jedan potpuno drugačiji način. Ideja je bila potaknuti inovativnost, a ostaje za vidjeti hoće li pet milijardi američkih dolara vrijedan Apple Park u tome i uspjeti. No, ono što je uspio jest potvrda da nije potrebno potrošiti bogatstvo da bi zaposleni bili zadovoljni.

Jednakost je povezana s inovacijom i demokratizacijom

Jednakost je povezana s inovacijom i demokratizacijom

26.07.2022.

Nakon dva uspješna izdanja „Škole za ženski leadership u digitalno doba“ održanih u Lisabonu i Nici, Europska leadership akademija ove godine organizirala je Ljetnu školu za ženski leadership u digitalno doba 2022. u Pragu, a jedno od predavanja mladim lidericama održala je i Tamara Tafra, diplomatska savjetnica za kibernetička pitanja, hibridne prijetnje i dezinformacije u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.

6 osobina loših lidera

6 osobina loših lidera

04.07.2022.

Što god mislili o pokojnom Steveu Jobsu, nekadašnjem lideru Microsofta Billu Gatesu ili trenutno najbogatijem čovjeku na svijetu Elonu Musku, ne može se negirati njihova sposobnost kreiranja rasta u kompanijama ponajprije zahvaljujući snažnim liderskim osobinama koja posjeduju.