Booking.com sa Web Summitom pokreće prvi mentorski program na događanju Women in Tech Track

Booking.com sa Web Summitom pokreće prvi mentorski program na događanju Women in Tech Track

Foto: Booking.com

Booking.com je najavio ekskluzivan program u sklopu inicijative “Women in Tech” na Web Summitu. Web Summit i Booking.com zajedno pokreću program “Women In Tech Mentor Programme” koji je prvi program mentorstva na eventu Women in Tech.

Web Summit je jedan od najcjenjenijih svjetskih tehnoloških događaja koji okuplja tvrtke Fortune 500, revolucionarne startupove i vrhunske govornike kako bi zajedno proslavili novosti u svijetu tehnologije.

"Women In Tech Mentor Programme" je novost u okviru inicijative Women in Tech na Web Summitu koja je pokrenuta 2015. s ciljem poticanja otvorene rasprave o jednakoj zastupljenosti spolova u sektoru tehnologije.

Sudionicima će program mentorstva dati priliku za sudjelovanje na predavanjima nekih od najinspirativnijih žena na području tehnologije i uživanje u mentorskoj podršci jedan na jedan kako bi im se pružila potrebna podrška u karijeri u tehnološkom svijetu.

U okviru inicijative, Web Summit poklanja 14.000 ulaznica ženama zainteresiranima za sudjelovanje na događanju 2017. godine. Otkad je program počeo prije dvije godine, postotak ženskih sudionika povećao se na 42%, što Web Summit, s obzirom na omjer ženskih i muških sudionika, čini najravnopravnijim tehnološkim eventom na svijetu.

„Raznolikost oduvijek čini sastavni dio kulture Booking.com-a još od kad je tvrtka osnovana prije 20 godina. Naša radna snaga je zaista globalna i sastoji se od 150 različitih nacionalnosti, a više od pola zaposlenika su žene. Vjerujemo da jednaka zastupljenost spolova igra ključnu ulogu u izgradnji tvrtke koja promiče inovacije, suradnju i kreativnost, a radimo na tome da Booking.com postane jedna od najravnopravnijih tvrtki na svijetu. Poštujemo različitosti unutar i izvan Booking.com-a i to je jedan od razloga zašto sponzoriramo inicijativu Women in Tech u sklopu Web Summita i prvi mentorski program u okviru Women in Tech“, rekla je Gillian Tans, glavna direktorica Booking.com-a.

Glavna direktorica Booking.com-a, Gillian Tans, bit će jedna od glavnih govornika događanja. Gillian će se pridružiti timu mentora visokog profila, među kojima su i Blake Irving glavni direktor domene GoDaddy, Holly Liu, osnivačica gaming start up-a Kabam, Mada Seghete, jedna od osnivačica kompanije za internet metriku Branch i Princess Khaliya Aga Khan koja prezentira korištenje inovativne neuro tehnologije u tretiranju mentalnih bolesti.

"Veoma sam sretna što sam dio ove inicijative koja potiče žene da ostvare svoje karijere u tehnološkim zanimanjima. U industriji gdje se žene slabo prezentiraju, mentoriranje im može pomoći u kreiranju pouzdanja u svoje profesionalne sposobnosti, osigurati osjećaj pripadanja i potaknuti ih da ciljaju visoko.  Bitno je kreirati rodnu raznolikost u poslovnom okruženju koje će omogućiti razvoj inovativnosti i suradnju u svim područjima, a time stvoriti pozitivne uzore i srušiti podsvjesne barijere ženama u industriji. Ovo je temeljna vrijednost našeg poslovanja i izuzetno sam ponosan što mogu predstavljati GoDaddy na prvom programu mentoriranja za žene na Web Summitu.", izjavila je Mada Seghete, suosnivačica Branch-a.

„Predano radimo na osluškivanju različitih mišljenja i povezivanju ljudi kako bi razgovarali o bitnim stvarima.Kao tvrtka koja organizira evente diljem svijeta, svjesni smo da žene oduvijek u manjoj mjeri sudjeluju u tehnološkom sektoru, a situacija se do danas nije značajno promijenila. Program mentorstva kojeg će voditi direktori, osnivači tvrtki i seniori koji su neki od vodećih poduzetnika u današnjem svijetu tehnologije, odlična je prilika za učenje za sve talentirane žene koje rade na području tehnologije.“, rekao je Paddy Cosgrave, direktor Web Summita.

Još iz kategorije

Kupci na prvom mjestu

Kupci na prvom mjestu

16.06.2019. komentiraj

U studenom ove godine održat će se 10. konferencija SUPERPRODAVAČ te se dodijeliti nagrade najboljima, B2B Superprodavač godine, o čemu smo razgovarali sa Sandrom Mihelčić koja je i pokrenula ovu nagradu i konferenciju.

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

12.06.2019. komentiraj

Dolaskom ljetnih vrućina bliži se i kratka stanka po pitanju raznih događaja iz ICT svijeta. Nakon godišnjih odmora, u rujnu slijedi novi val zanimljivih konferencija i srodnih događanja, a među njima se ističe Weekend Media Festival. Ovogodišnje izdanje WMF-a održat će od 19. do 22. rujna u Rovinju.

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

11.06.2019. komentiraj

Nedostatak koncentracije na poslu česta je pojava i pojavljuje se iz vrlo jednostavnih razloga, koji se mogu riješiti bez previše stresa te na taj način zapravo poboljšati produktivnost. Stoga, nastavku ovog teksta donijet ćemo pet najčešćih razloga za dekoncentraciju i kako ih se riješiti.