Bez ugovora nema outsource poslovanja

Bez ugovora nema outsource poslovanja

Foto: Fotolia

Postoji mnogo razloga zašto tvrtke vole outsource poslovanje. Mogu unajmiti određene osobe da rade za njih od kuće i na taj način izbjegavaju razne troškove koje bi mogli imati ako imaju osobu u stalnom radnom odnosu. No, outsourcing može biti riskantan posao za drugu stranu ako se ne poduzmu koraci kako bi se zaštitili u slučaju nekih nepredvidivih okolnosti koje se mogu dogoditi tijekom rada na projektu.

Donosimo par savjeta koji mogu biti od pomoći za osobe koje rade outsource poslove.

  • Potreban je ugovor – bez ugovora nemojte ni počinjati posao. Danas se nikome ne vjeruje na riječ – sve definirajte na papiru. Čist račun – duga ljubav.
  • Definirajte što ćete točno raditi – u ugovoru neka bude napisano koji su točno vaši zadaci. Tako da ne bi bilo kasnije da morate raditi stvari za koje ste niste dogovorili.
  • Plaćanje prekovremenih – zahtijevajte plaćanje prekovremenih sati – neka i to bude vrlo jasno i precizirano napisano u ugovoru.
  • Način plaćanja – najčešća opcija je da se uplati 50 % iznosa od dogovorene svote prije početka posla i 50 % nakon obavljenog posla.

Otkazivanje posla – vrlo dobro definirajte odnose i stvari koje bi se mogle dogoditi ukoliko jedna od strana otkaže suradnju.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.