Betterspot i CyberTrap pobjednici Demo Day-a prvog programskog ciklusa weXelerate

Betterspot i CyberTrap pobjednici Demo Day-a prvog programskog ciklusa weXelerate

Foto: weXelerate

Inovacijski centar weXelerate zaključio je svoj prvi programski ciklus akcelerator programa, koji je uključivao čak 55 startupa, u petak navečer s Demo Day-om. Sedam startup-a koji su tijekom prethodnog dana na Investors Demo Day najbolje ocijenjeni od strane 150 međunarodnih investitora, sudjelovalo je u pitch natjecanju i borilo se za naklonost žirija i publike od oko 1,000 sudionika.

Na posljetku, Betterspot (pobjednik nagrade žirija) i CyberTrap (pobjednik nagrade publike) dokazali su se uspješnijim među konkurencijom koju su činili startupi Spendee, Pocketdefi, Kasko, Refurbed i hiMoment.

Betterspot sa sjedištem u Vancouver-u, nudi VPN router (usmjerivač) koji omogućuje šifriranje internetskog prometa. Korisnicima WiFi hotspot-a to omogućuje anonimno surfanje. Naime, uz pomoć Betterspota korisnici mogu pristupiti čak i geo-blokiranom sadržaju, te u slučaju da web usluga nije ponuđena u vlastitoj zemlji.

Austrijska kompanija CyberTrap specijalizirana je za sektor informatičke sigurnosti. Klijentima pruža mogućnost da postave zamke svojim cyber-napadačima unutar vlastite korporativne IT infrastrukture te da hakere odvrate od stvarnih napadačkih točaka. Ukoliko dođe do neovlaštenog pristupa informacijskom sustavu, napad se analizira, a napadači su identificirani u najkraćem mogućem roku. Na taj način se konstantno unaprijeđuje i štiti tehnička infrastruktura kompanije.

Izvršni direktor i menadžer weXelerate programa, Stephan Jung, zaključio je natjecanje i osvrnuo se na proteklih 4 mjeseca prvog programskog ciklusa. Jung ističe kako su kroz protekla 4 mjeseca za 55 startupa iz 13 zemalja omogućili 12 specijaliziranih predavanja, 20 treninga te 6 izazova. Uz to, ukupno su im se posvetila 44 trenera te su primili 105 sati edukacije.

U suradnji između korporativnih partnera i startupa započeta su 18 projekta, kao rezultat 45 poslovnih suradnji i 82 matcha ostvarenih unutar programa.

Dominik Greiner, također izvršni direktor weXelerate-a. izjavio je kako su primili vrlo pozitivnu povratnu informaciju za prvi ciklus akcelerator programa. Greiner je dodao kako trenutno implementiraju prijedloge za poboljšanje prikupljene tokom posljednjih mjeseci u drugi programski ciklus koji će početi 5. ožujka, te da bi u budućnosti željeli imati u  programu više inozemnih startup-a iz Poljske, Češke, Slovačke i s Balkana.

Još iz kategorije

#startupZG Idea Bootcamp natjecanje održat će se polovinom lipnja

#startupZG Idea Bootcamp natjecanje održat će se polovinom lipnja

25.05.2018. komentiraj

Natjecanje inovativnih poduzetničkih ideja i projekata #startupZG održat će se 16. i 17. lipnja, a najbolji tim nakon intenzivnog dvodnevnog programa očekuje nagrada u iznosu od 15 tisuća kuna. Natjecanje se održava u organizaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva uz potporu Grada Zagreba kao glavnog te Visokog učilišta Algebra u ulozi strateškog partnera.

Na ovogodišnjem Job Fairu ponude za karijeru budućnosti nude čak 103 tvrtke

Na ovogodišnjem Job Fairu ponude za karijeru budućnosti nude čak 103 tvrtke

22.05.2018. komentiraj

U srijedu 23. i četvrtak 24. svibnja na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu održat će se novi sajam poslova Job Fair 2018 na kojem će ponude za karijeru budućnosti ponuditi 103 top tehnološke tvrtke iz Hrvatske i inozemstva, a organizator očekuje više od 3000 posjetitelja.

Održano prvo domaće MBA Business Case natjecanje menadžera

Održano prvo domaće MBA Business Case natjecanje menadžera

17.05.2018. komentiraj

Prvi „Leadership Talent Tournament“, u organizaciji Algebrinog MBA e-Leadership studija i istraživačko-razvojnog centra Visokog učilišta Algebra, okupio je timove tvrtki koji su se natjecali u primjeni menadžerskih vještina na konkretnim poslovnim slučajevima. Natjecanje je osmišljeno tako da testira širok raspon vještina poslovnog upravljanja kod timova u cjelini ali i pojedinih članova: od analitičkih vještina, preko sposobnosti strateškog planiranja, razmišljanja i međuljudskih vještina, pa do znanja vezanih uz budžetiranje i financijsko planiranje.