Aplikacije za povećanje produktivnosti u radu na daljinu

Aplikacije za povećanje produktivnosti u radu na daljinu
DepositPhotos

Rad na daljinu postao je izbor mnogih organizacija svih veličina jer je porasla produktivnost, no ne snalaze se baš svi u takvom načinu obavljanja posla. Srećom, postoje rješenja za to i to vrlo jednostavna, ali i univerzalna.

Pokazuje to novo istraživanje koje je proveo OSlash u suradnji s tisuću zaposlenika u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema njemu, oni najproduktivniji zaposleni na daljinu uspiju u prosjeku na godišnjoj razini ostvariti i do 27.000 američkih dolara više nego oni najmanje produktivniji.

Pritom je kod svih tih najboljih jedno identično, koje aplikacije koriste i koje korake poduzimaju kako im ništa ne bi bilo prepreka produktivnosti.

Što se aplikacija tiče, najkorištenije su Microsoft Office, Google Workspace, Amazon Web Services, Microsoft Teams, Zoom i Dropbox. Uz njih im je posao olakšan, poboljšan i automatski je produktivnost na višim razinama.

A da ne bi padala s tih razina, brinu na pet jednostavnih načina. Dakle, njih 49 posto uzima pauzu od društvenih mreža u trenucima rada, njih 36 posto uzima pauzu za ručak u točno zacrtanom vremenu, uz manja odstupanja. Zatim, njih 34 posto ima posebne jutarnje rutine koje im pomažu usredotočiti se na posao što je prije moguće. Isti postotak održava radno mjesto u svom domu organiziranim. I, na kraju, 32 posto sastavlja liste onoga što trebaju učiniti.

Ujedno, ono što se vidi kao najveće prepreke u smislu produktivnosti jesu društvene mreže (Facebook, Instagram, TikTok, Twitter, Reddit), nepotrebne e-mail poruke, tekstualne notifikacije, poslovne notifikacija i kućni ljubimci.

Treba spomenuti i da su aplikacije koje naveliko koriste oni najmanje produktivni u svakodnevnim aktivnostima Discord, Trello, Salesforce i Doodle... Ne mora značiti da su uistinu prepreka obavljanju posla, ali neka korelacija svakako postoji.