Aplikacije za povećanje produktivnosti u radu na daljinu

Aplikacije za povećanje produktivnosti u radu na daljinu

Foto: DepositPhotos

Rad na daljinu postao je izbor mnogih organizacija svih veličina jer je porasla produktivnost, no ne snalaze se baš svi u takvom načinu obavljanja posla. Srećom, postoje rješenja za to i to vrlo jednostavna, ali i univerzalna.

Pokazuje to novo istraživanje koje je proveo OSlash u suradnji s tisuću zaposlenika u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema njemu, oni najproduktivniji zaposleni na daljinu uspiju u prosjeku na godišnjoj razini ostvariti i do 27.000 američkih dolara više nego oni najmanje produktivniji.

Pritom je kod svih tih najboljih jedno identično, koje aplikacije koriste i koje korake poduzimaju kako im ništa ne bi bilo prepreka produktivnosti.

Što se aplikacija tiče, najkorištenije su Microsoft Office, Google Workspace, Amazon Web Services, Microsoft Teams, Zoom i Dropbox. Uz njih im je posao olakšan, poboljšan i automatski je produktivnost na višim razinama.

A da ne bi padala s tih razina, brinu na pet jednostavnih načina. Dakle, njih 49 posto uzima pauzu od društvenih mreža u trenucima rada, njih 36 posto uzima pauzu za ručak u točno zacrtanom vremenu, uz manja odstupanja. Zatim, njih 34 posto ima posebne jutarnje rutine koje im pomažu usredotočiti se na posao što je prije moguće. Isti postotak održava radno mjesto u svom domu organiziranim. I, na kraju, 32 posto sastavlja liste onoga što trebaju učiniti.

Ujedno, ono što se vidi kao najveće prepreke u smislu produktivnosti jesu društvene mreže (Facebook, Instagram, TikTok, Twitter, Reddit), nepotrebne e-mail poruke, tekstualne notifikacije, poslovne notifikacija i kućni ljubimci.

Treba spomenuti i da su aplikacije koje naveliko koriste oni najmanje produktivni u svakodnevnim aktivnostima Discord, Trello, Salesforce i Doodle... Ne mora značiti da su uistinu prepreka obavljanju posla, ali neka korelacija svakako postoji.

Još iz kategorije

8 osobina kvalitetnih lidera

8 osobina kvalitetnih lidera

25.11.2022.

Kod kreiranja uspješnog poslovanja, temelj svega su kvalitete osobe koja ga vodi. Prečesto, lideri su one osobe koje znaju kako održati motivacijski govor ili imaju značajne administrativne sposobnosti u odnosu na druge. Dok su te osobine dobre, nisu dovoljne...

Demografske promjene, klimatska i ekonomska kriza i nedostatak radne snage oblikuju svjetsku projektnu ekonomiju i budućnost rada

Demografske promjene, klimatska i ekonomska kriza i nedostatak radne snage oblikuju svjetsku projektnu ekonomiju i budućnost rada

11.11.2022.

Uz dodjelu priznanja i povelja uspješno je završen šesnaesti po redu PMI Forum ''Projekti koji stvaraju budućnost'', koji se 8. studenog 2022. održao u dvorani Aula Magna u Zagrebu u organizaciji PMI Udruge za upravljanje projektima Hrvatska, hrvatskog ogranka globalnog Project Management Instituta (PMI).

Tiho davanje otkaza nema veze s lijenim zaposlenicima, već s lošom radnom kulturom

Tiho davanje otkaza nema veze s lijenim zaposlenicima, već s lošom radnom kulturom

08.11.2022.

Novi TikTok trend izazvao je podosta pažnje i rasprava jer se tiče načina pristupa poslu, s kojim se velika većina slaže, no manjina kojoj je to apsurd poprilično je glasna u kritikama onoga što se zagovara.