9 načina kako povećati produktivnost vašeg teama na Slacku

9 načina kako povećati produktivnost vašeg teama na Slacku

Foto: DepositPhotos

Tržište se uvelike promijenilo, a samim time i radno okruženje, u kojem kao komunikacijski alati više ne prevladavaju samo e-mail poruke i pokoji chat već posebni alati kao Slack. Riječ je o aplikaciji koja objedinjuje sve u jedno i nudi cijeli asortiman vezan uz komunikaciju na jednom mjestu.

Koliko je tako nešto popularno potvrđuje činjenica da Slack ima deset milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj razini. A da bi se izvuklo iz njega maksimum, ako ste se već kao korisnik odlučili na tu platformu, iz te su inovativne kompanije odlučili navesti devet načina kako to postići na najbolji mogući način.

Naravno, savjeti se odnosi na suradnju unutar timova u radnoj okolini te mogu pomoći kod poboljšanja produktivnosti.

1. Rasporediti vrijeme na adekvatan način

Mnogi korisnici Slacka na njemu provode malo od svog radnog vremena, ali pritom naprave puno. To je zato što nema potrebe za dužim boravkom, na Slacku se sve može na pregledan način vidjeti, dodijeliti i rasporediti. Sigurno ne morate komunicirati sa svima konstantno pa zato rezervirajte određeni dio dana za komunikaciju s osobama koje su vam potrebne u obavljanju posla i tako rasporedite potrebe.

2. Razmislite o desktop i mobilnoj aplikaciji

Ukoliko koristite Slack kroz cijeli (radni) dan, ovo ima smisla zato što tako cijelo vrijeme znate što se događa zahvaljujući notifikacijama i općenito preglednosti. Naravno, Slack odlično funkcionira i kao dodatak internetskim preglednicima.

3. Označite određene kanale

Kad to učinite, uvijek će biti pri vrhu, što znači da tako možete lakše odrediti što su vam prioriteti.

4. Budite izbirljivi s notifikacijama

Moguće je podesiti ih za svaki kanal, svaki dio komunikacije. Samim time, lako možete odrediti što vam treba pristizati kao obavijest, a što možete ignorirati.

5. Podesite obavijesti za ključne riječi

Ovo je jako koristan dodatak, posebno ako vodite nečiji korisnički račun. Na svaki spomen ključne riječi koju ste odredili, stići će vam obavijest.

6. Postavite pravila na svoj kanal

Odlično za rad na projektima koji se dijeli u nekoliko koraka pa svaki kanal može biti taj korak i u njemu se pružaju informacije samo za taj korak. Time se dobiva na preglednosti i to poboljšava produktivnost.

7. Kreirajte Slackbot odgovore

Napredna zanimljivost koju je Slack uveo i može biti korisna ukoliko se susrećete s jednim te istim pitanjima. Podesite odgovore i to je to. Najčešće se ta pitanja tiču lozinke za Wi-Fi, kad je idući sastanak i tko je administrator. Naravno, moguća su i druga pitanja.

8. Koristite aliase

Slack nudi grupne poruke, koje možete poput pojedinaca imenovati na način koji želite. Zatim iz bilo kojeg dijela Slacka uz "@" i alias koji ste dodijelili lako možete poslati sve što želite točno specificiranim grupama ili pojedincima.

9. Imajte na umu primatelje

Podesite vrijeme kad poruka stiže na "zacrtanu adresu" jer ponekad se radi s nekim u drugoj vremenskoj zoni, a ponekad vam je nešto sinulo u "gluho" doba noći. Imajte na umu i drugu stranu u tom slučaju.

Još iz kategorije

Kako adaptivne tehnološke strategije mogu pogoniti rast poslovanja

Kako adaptivne tehnološke strategije mogu pogoniti rast poslovanja

09.05.2021.

Poslovne organizacije u današnjem ubrzanom modernom vremenu moraju na prvom mjestu imati prilagodljivost i kupce kako bi opstale ili jačale na tržištu. Samo na taj način može se najbolje odgovoriti na silne promjene kojima svjedočimo iz dana u dan.

5 navika koje će vam pomoći u izbjegavanju i ponovnom podizanju od neuspjeha

5 navika koje će vam pomoći u izbjegavanju i ponovnom podizanju od neuspjeha

03.05.2021.

Uspješni poduzetnici su u odnosu na one neuspješnije prvenstveno uporniji. Neki će prerano odustati, izgubiti samopouzdanje, volju, želju i motivaciju. Oni uporniji će sagledati situaciju, pokušati iz nje izvući nešto pozitivno ili jednostavno nešto naučiti na svojim greškama.

Playrix Croatia: Sinergija priče i gameplay mehanika u procesu razvoja igara

Playrix Croatia: Sinergija priče i gameplay mehanika u procesu razvoja igara

30.04.2021.

Mnogima je vjerojatno barem jednom prošla neka ideja kroz glavu kakvu igru bi napravili i tada doživjeli taj nalet entuzijazma smišljajući gameplay elemente i priču koja će sigurno ostaviti svoj trag u industriji videoigara. Kako taj proces izgleda u zagrebačkom studiju Playrix Croatia, pojasnio nam je David Kelečić, Lead Game & Narrative dizajneru u zagrebačkom studiju Playrix Croatia.