7 koraka za bolje upravljanje

7 koraka za bolje upravljanje
Fotolia

Pandemija koronavirusa, ali i ubrzan razvoj tehnologije, doveo je do rekordnih napuštanja radnih mjesta diljem svijeta, no u cijeloj toj priči se postavlja pitanje kako ljudi upravljaju karijerom, poslovanjem, životom...

U nastavku teksta kroz sedam koraka uputit ćemo vas kako poboljšati to upravljanje i možda pomoći pri novim izazovima.

1. Izgradite usklađenost na temelju prioriteta i očekivanja

Prije svega, budite na istoj valnoj duljini s nadređenima, partnerima ili klijentima. Shvatite njihove glavne prioritete i pobrinite se da vaš rad bude usklađen s tim ciljevima. Znajte što se očekuje od vas u smislu radnog učinka i marljivo radite kako biste ispunili ili čak nadmašili ta očekivanja.

2. Uspostavite komunikacijske sustave

Saznajte kako "druga strana" radije komunicira. Podiže li telefon za svakodnevnu komunikaciju ili više vole e-mail ili SMS poruke? Uspostavite i sustav za ažuriranje informacija, definirajući učestalost, format i razinu detalja. Žele li popis s oznakama jednom tjedno ili detaljno dnevno izvješće? Tražeći ove informacije u ranoj fazi, izbjeći ćete pogrešnu komunikaciju i nesporazume.

3. Ispoštovati rokove i obveze

Čini se osnovnim, ali utvrđivanje da ste pouzdani i pouzdani "drugoj strani" nudi potreban mir. Pregledajte svoje vještine upravljanja vremenom i što trebate učiniti kako ne biste propustili rokove ili ključne detalje? U slučaju mogućeg propuštenog roka ključna je rana komunikacija - Budite transparentni i zajedno radite na rješenju.

4. Ponudite rješenja za probleme

Kada se problemi neizbježno pojave, predstavite ih i ponudite moguća rješenja.I to na način koji pomaže u analizi dostupnih opcija kako bi se uistinu riješili.

5. Prihvatite konstruktivne povratne informacije

One su ključne za kontinuirani rast i poboljšanja na osobnoj razini. Daju nam do znanja kada napredujemo i kada trebamo napraviti prilagodbe. Kada dobijete povratnu informaciju, prihvatite je s pozitivnim stavom.

6. Nemojte uzrokovati da netko izgubi obraz zbog vas

Povjerenje koje ste izgradili može brzo nestati ako natjerate "drugu stranu" da izgubi obraz - ispitujući ih, ispravljajući ili pokušavajući zasjeniti u javnosti. Ako uočite pogrešku koju treba ispraviti, dostavite povratne informacije privatno. Ako nenamjerno prouzročite da se izgubi obraz, ublažite štetu iskrenom isprikom i obećanjem da nikada nećete ponoviti pogrešku.

7. Pronađite priliku za izražavanje poštovanja

Čin poštovanja gradi samopoštovanje i dostojanstvo za nekog drugog. To možete učiniti javno ili privatno, no bitno je da se učini jer "drugoj strani" do mnogo znači. A i vas osobno čini većom osobom.