5 znakova da ste zaposlili krivog projektnog menadžera

5 znakova da ste zaposlili krivog projektnog menadžera
DepositPhotos

Projekti su ono što gura svaku organizaciju prema naprijed jer mogu biti jasna linija između uspjeha i neuspjeha, a da bi se izveli kako treba, važno je okrenuti se kvalitetnim voditeljima projekata. Samo, ponekad se može dogoditi pogreška i izabrati osobu koja nije za taj posao te samim time ne isporuči ono što se traži. Ali, srećom, kroz pet jasnih signala može se prepoznati ako je ta osoba kriva.

1. Izostanak interesa za učenjem o organizaciji

Kad voditelji projekata stignu "izvana", najčešće će se željeti angažirati i naučiti što je više moguće o samoj organizaciji i ljudima s kojima će pomno surađivati. Ako taj dio izostane, jasno je da ne postoji dostatna strast, motivacija i ambicije, što pak sugerira da osoba koja je tek pristigla u organizaciju ne vidi sebe kao dio nje u dugoročnom smislu.

2. Izostanak interesa u razumijevanju dioničara

Ljudi koji drže najveći udio u organizaciji vole znati što se s njom događa u svakom trenutku, što znači da voditelj projekata mora komunicirati s njima, izlagati im planove i svoja viđenje svega što planira napraviti. Za tako nešto mora ih razmjeti i ako ne postoji volja, to ne može biti nimalo dobar znak.

3. Ključni dioničari nisu uključeni u projekt

Voditelj projekata koji isključi najbitnije ljude u organizaciji jednostavno ne može biti doživljen kao netko kome je cilj napredak organizacije u svakom smislu. Naravno, ponekad je potrebno raditi na svoju ruku i biti samopouzdan, ali isključiti najvažnije osobe organizacije iz priče ne može ispasti produktivno.

4. Loše komunikacijske vještine

Glavna odlika voditelja projekata moraju biti komunikacijske vještine, ipak u svakom trenutku moraju znati objasniti što i kako žele, bilo da komuniciraju sa svojim timom ili s ljudima iznad sebe. Ako taj segment nedostaje, tad se možda ipak bolje okrenuti nekom tko je bolji.

5. Nedostatni interes za planiranje

Gledati prema naprijed ono je što pokreće organizacije jer ne postoji dovoljno vremena u modernom dobu za prilagodbe, budućnost je ono što se računa. Voditelj projekata koji to ne može, zastario je ili jednostavno više nema motiva za svoj posao.