5 savjeta za bolju produktivnost Android developera

5 savjeta za bolju produktivnost Android developera

Foto: DepositPhotos

Kreiranje aplikacija težak je posao, što god netko mislio. Potrebno je vrijeme, strpljenje, znanje i koncentracija. Zbog toga svaki developer mora biti potpuno na razini kako bi obavio sve onako kako i treba. S obzirom da smo svi mi ljudi, griješimo, imamo osjećaje, mnogo faktora utječe na nas... Ponudit ćemo vam nekoliko savjeta stručnjaka kako biste se lakše posvetili izradi aplikacija.

1. Odmor

Rokovi su neumoljivi, u to nema sumnje. Klijente nije briga kako ćete obaviti posao, samo žele finalni proizvod. Zato ćete se ponekad naći u situaciji da radite 12 ili više sati bez previše odmora. Napor za oči, napor za leđa, vrat... Patite u svakom smislu i zato je potrebno odmoriti se. Stanite, organizirajte se i za svoje dobro odmorite jer u suprotnom umor će vas dostići, griješit ćete gdje inače ne biste, ne vidite što biste inače bez problema vidjeli.

2. Investirajte u pravi hardver

Ovako nešto zvuči očito, ali bili biste iznenađeni koliko ljudi štedi na ovom segmentu, a trudi se napraviti najkompleksnije aplikacije koje postoje. Na taj se način dugoročno gubi više novca i vremena, a proizvod na kraju možda nije dovoljno dobar niti ne stiže na vrijeme. Primjerice, nekad skupocjeni i sjajni Surface Pro 3 danas više nije dovoljno dobar, iako može bez problema pokretati, primjerice, Android Studio. Problem stiže kad treba testirati aplikacije na emulatoru jer tad se sve uspori. To je samo jedan od primjera, ali čest je. Nije dovoljno uložiti novac i misliti da ste mirni narednih nekoliko godina.

3. Planiranje

Kao u svakom poslu s rokovima, planiranje je nužno jer u jednom trenutku imat ćete nekoliko projekata "na lageru". Ne možete raditi sve odjednom, zato treba dobro rasporediti vrijeme i zadatke, to je ključ uspjeha.

4. Pazite na sebe

Pod time se misli na fizičko i psihičko stanje. Stereotipi o programerima koji jedu lošu hranu pa se debljaju, piju, puše, unose litre energetskih pića u sebe i koriste razne tablete za koncentraciju ili "podizanje" nisu stigli slučajno. Pazite na sebe, zdravlje je ipak ispred svega i ako ga narušite nikome nećete pomoći.

5. Kontrolirajte okolinu oko sebe

Svjesni ste što vam odgovara najbolje pa si tako i napravite. Vaš mali prostor je vaš mali svijet, vaš mali svemir. Glazba, uređen stol, kreativni nered, tišina... Što god je vaš forte, iskoristite to i pomozite si.

Još iz kategorije

Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

25.05.2022.

Godišnji odmor u Svemiru danas još uvijek zvuči kao znanstvena fantastika za sve one koji nisu super bogati. No, velika je vjerojatnost da će takva putovanja postati sve učestalija i uobičajenija. Tko su turisti budućnosti, kako će birati lokacije za odmor i što možemo već danas učiniti kako bismo postali poželjna destinacija u budućnosti?

LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

24.05.2022.

Od samih početaka poslovanja u tvrtki LeverUP Consulting prakticiramo hibridni model rada. Organizacija radnog vremena ostaje u rukama samih zaposlenika.

Fokus na iskustvo zaposlenika rezultira većim prihodima

Fokus na iskustvo zaposlenika rezultira većim prihodima

23.05.2022.

Istraživanja su pokazala poveznicu između iskustva zaposlenika (EX) i korisnika (CX), kao i njihov utjecaj na ubrzani rast. Ali, može li se brojkama iskazati koliki točno utjecaj na rast ima povećani fokus na iskustvo zaposlenih?