4 razloga zašto je empatija dobra za poduzetništvo

4 razloga zašto je empatija dobra za poduzetništvo

Foto: Depositphotos

Lako je u današnje vrijeme biti ciničan, ipak nas se bombardira na sve strane 24 sata svakog dana u tjednu negativnim informacijama, ekstremnim vijestima, senzacionalističkim naslovima i prilozima... Stoga se vrlo jednostavno može pomisliti da su nasilje, seksizam, predrasude prema starijim osobama, ksenofobija i politička nekorektnost nešto čime se postiže uspjeh.

I tu poduzetnici mogu biti u problemu, izgubiti mogućnost empatije, a ona je dobra u poslovnom okruženju, poticajna je. Donosimo četiri razloga zašto je to tako.

1. Povećana prodaja, odanost i preporuke

Steve Jobs je najpoznatiji radoholičar i priznati inovator, ali i osoba koju se kritizira zbog odnosa prema ljudima oko sebe, posebno u poslovnom okruženju. Zato je često mijenjao ljude s kojima je radio, što mu u nekoliko navrata kroz karijeru nije pomoglo. Da je bio bolji prema svima, tko zna što bi sve postigao jer vjerojatno ne bi ostao bez pozicije u Appleu. Dakle, takav odnos ne pomaže, empatija je korisna u svim segmentima i podići će razinu poslovanja. Iskušajte sami ako ne vjerujete. Ne kaže se bez razloga da lijepa riječ otvara sva vrata.

2. Poboljšana produktivnost i viša razina inovativnosti

Kad su zaposlenici motivirani i odani, daju više nego što bi u suprotnoj situaciji. Zato se to pozitivno odražava na produktivnost i inovativnost. Jer, u opuštenijoj radnoj atmosferi kreativnosti ne nedostaje, dapače. Google to jako dobro zna i njeguje takvu radnu atmosferu. Takav način rada ujedno je i opisan kroz studiju iz 2017., kojom se potvrdilo da tzv. "B timovi" donose najbolje rezultate jer ih se vrednuje, sluša i daje sloboda da budu kreativni. To je iznimno zanimljiv podatak jer u tim timovima nema top stručnjaka ili znanstvenika, a rezultati su hvalevrijedni.

3. Kompetitivnost i prednost na tržištu

Kad zaposlenici na svim razinama donose rezultate, to se automatski odražava na tržište. Zahvaljujući povećanoj kompetitivnosti, ostvaruju se prednosti. I ponovno je Google odličan primjer, ali posljednjih godina to su svakako Microsoft i Apple. Facebook također ne kaska, zaposleni se tamo osjećaju poprilično ugodno.

4. Proširena uključenost i suradnja

Kad atmosfera nije zatrovana negativnostima, kolege su sklonije suradnji, ne podmeću si u tolikim mjerama i ne idu preko tuđih leđa do uspjeha. Dakle, rade zajedno, doživljavaju uspjeh svog tima ili odjela kao osobni uspjeh. A sve to bilo bi nemoguće da nadređeni nemaju empatiju, ne slušaju, ne uvažavaju i ne olakšavaju koliko god mogu kako poslovni život ne bi ostavljao veće tragove na privatni.

Još iz kategorije

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

13.03.2019. komentiraj

ACT Grupa je u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER javnosti predstavila program Social Impact Award Hrvatska i otvorila prijave za sudjelovanje. Social Impact Award program pokrenut je 2009. godine od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Zakladom Erste i Vienna University of Economics and Business. Fokus ovog programa je na mladima od 14-30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog poduzetništva u svijetu. Program se danas provodi u više od 20 zemalja Europe, Azije i Afrike te obuhvaća više od 8.000 studenata i mladih godišnje.

Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

04.03.2019. komentiraj

Schneider Electric pokrenuo je Go Green in the City 2019., godišnje globalno natjecanje za studente s ciljem pronalaženja smjelih zamisli i inovativnih rješenja za pametnije, energetski učinkovitije i održive gradove.

5 koraka kako osigurati pažnju na prezentaciji

5 koraka kako osigurati pažnju na prezentaciji

26.02.2019. komentiraj

Prezentacijske vještine nešto su što treba usavršiti i vježbati konstantno. Neki se rađaju komunikativniji, s više karizme i talenta, ali nitko ne može bez vježbe stići do savršenstva, situacije u kojoj ih se sluša od prve do posljednje riječi. Ukoliko želite biti takav, imati pozornost cijele prostorije, tad u nastavku teksta dobro pročitajte pet koraka o načinima prezentiranja koji će vam osigurati pažnju.