3 načina za ostvarivanje rasta uhodanog poslovanja kao da ste mali startup

3 načina za ostvarivanje rasta uhodanog poslovanja kao da ste mali startup

Foto: Shutterstock

Poduzetništvo je teško u samom početku, no ne postaje mnogo lakše kad se ostvari uspjeh pa mali startup postane posao s rastom, potencijalom i interesom od strane investitora. Naravno, kad se tako nešto dogodi, vrijeme je za gledati prema naprijed, kako se uhodani posao ne bi vratio na mali startup, već kako bi napravio korak naprijed i postao još bolje uhodan posao.

Za to postoje savjeti, naravno, a ovdje donosimo tri koja bi trebala podosta pomoći i stvoriti konkretne temelje za načiniti taj korak naprijed.

1. Ostanite fokusirani i budite brzi

Ne udaljavajte se od korisnika, klijenata i potrošača. Ako sami više ne možete, imajte tim ili timove koji će biti u konstantnom kontaktu s njima jer oni su vas doveli do uspjeha. Stoga, da biste nastavili biti uspješni, a i postali još uspješniji, potrebno je njegovati taj odnos. Ujedno, kad sumnjate u odluke koje mislite donijeti, održite sastanak, saslušajte što drugi imaju za reći i djelujte. Potrudite se da odluke koje donosite ne oduzimaju previše vremena i da ne budu preskupe u konačnici.

2. Preispitujte sve

Vjerujte u svoje instinkte jer doveli su vas tu gdje jeste. No, prije no što donesete odluku, dobro je preispitajte. Zapravo, preispitujte sve jer u ovom brzom svijetu nešto što ste mislili da je dobro jučer, već sutra može biti krivo. No, ako ste fokusirani na korisnika, često ćete donositi odluke u pravom smjeru za vaše poslovanje.

3. Prepostavite najbolju namjeru

Kad tim poraste, više nemate osjećaj kao da ste svi u organizaciji obitelj, što je normalno. Zato, imajte na umu da ljudi oko vas imaju dobre namjere. Primjerice, krenuli ste na vrijeme kako biste stigli na sastanak i nešto se dogodilo, zakasnili ste. Ipak, vaša namjera je bila stići na vrijeme. Kad se to dogodi nekom drugom, imajte razumijevanja i vjerujte u njihove dobre namjere. Također, porazgovarajte s tom osobom oči u oči, tako ćete bolje prosuditi svaki detalj.

Još iz kategorije

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

28.07.2020. komentiraj

Oprah, Napoleon, Beethoven i Reagan nemaju zajedničko samo to što su prepoznatljivi kad se spomene jedna riječ njihovog punog imena, kao ni to što je njihov utjecaj bezvremenski i globalni, već im je zajedničko to što su pili enormne količine kave. U redu, Oprah i dalje pije jer je u ovom društvu jedina još uvijek živa.

Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing

Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing

23.07.2020. komentiraj

Generacija Z, ili sljednici milenijalaca, trenutni su kriptonit svakom stručnjaku za digitalni marketing jer još uvijek nije potpuno jasno kako im pristupiti. Ali, u startu griješe oni koji misle da generacija Z ne koristi elektroničku poštu. Ne samo da griješe već si u samom startu onemogućavaju jedan potencijalno veliki dio digitalno-marketinškog kolača.