3 načina za ostvarivanje rasta uhodanog poslovanja kao da ste mali startup

3 načina za ostvarivanje rasta uhodanog poslovanja kao da ste mali startup

Foto: Shutterstock

Poduzetništvo je teško u samom početku, no ne postaje mnogo lakše kad se ostvari uspjeh pa mali startup postane posao s rastom, potencijalom i interesom od strane investitora. Naravno, kad se tako nešto dogodi, vrijeme je za gledati prema naprijed, kako se uhodani posao ne bi vratio na mali startup, već kako bi napravio korak naprijed i postao još bolje uhodan posao.

Za to postoje savjeti, naravno, a ovdje donosimo tri koja bi trebala podosta pomoći i stvoriti konkretne temelje za načiniti taj korak naprijed.

1. Ostanite fokusirani i budite brzi

Ne udaljavajte se od korisnika, klijenata i potrošača. Ako sami više ne možete, imajte tim ili timove koji će biti u konstantnom kontaktu s njima jer oni su vas doveli do uspjeha. Stoga, da biste nastavili biti uspješni, a i postali još uspješniji, potrebno je njegovati taj odnos. Ujedno, kad sumnjate u odluke koje mislite donijeti, održite sastanak, saslušajte što drugi imaju za reći i djelujte. Potrudite se da odluke koje donosite ne oduzimaju previše vremena i da ne budu preskupe u konačnici.

2. Preispitujte sve

Vjerujte u svoje instinkte jer doveli su vas tu gdje jeste. No, prije no što donesete odluku, dobro je preispitajte. Zapravo, preispitujte sve jer u ovom brzom svijetu nešto što ste mislili da je dobro jučer, već sutra može biti krivo. No, ako ste fokusirani na korisnika, često ćete donositi odluke u pravom smjeru za vaše poslovanje.

3. Prepostavite najbolju namjeru

Kad tim poraste, više nemate osjećaj kao da ste svi u organizaciji obitelj, što je normalno. Zato, imajte na umu da ljudi oko vas imaju dobre namjere. Primjerice, krenuli ste na vrijeme kako biste stigli na sastanak i nešto se dogodilo, zakasnili ste. Ipak, vaša namjera je bila stići na vrijeme. Kad se to dogodi nekom drugom, imajte razumijevanja i vjerujte u njihove dobre namjere. Također, porazgovarajte s tom osobom oči u oči, tako ćete bolje prosuditi svaki detalj.

Još iz kategorije

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

04.12.2019. komentiraj

Glazba uistinu može biti pokretač na raznim razinama, od podizanja raspoloženja, borbe s teškim trenucima u životu, tijekom rekreacije, tijekom opuštanja, ali i tijekom posla. Iako mnoge organizacije, posebno u Hrvatskoj, još uvijek zaziru od glazbe, ona itekako pomaže za produktivnost.

Što za vas znači uspjeh?

Što za vas znači uspjeh?

01.12.2019. komentiraj

Autorica, mentor za bolje poslovanje i govornica Debbie Allen godinama prati poslovni svijet, pomaže poduzetnicima ostvariti uspjeh te je svjesna nekih grešaka, kao i kvalitetnih poteza, potrebnih za ostvarenje ciljeva.

6 pravila za uspjeh u poduzetništvu

6 pravila za uspjeh u poduzetništvu

27.11.2019. komentiraj

Poduzetnici ne dolaze lako do uspjeha, ali vole podijeliti iskustva s drugima, a da bi se to proširilo izvan kruga poznanstava pobrinula se Cheryl Snap Conner, izvršna direktorica (CEO) kompanije SnappConner PR.