3 načina za ostvarivanje rasta uhodanog poslovanja kao da ste mali startup

3 načina za ostvarivanje rasta uhodanog poslovanja kao da ste mali startup

Foto: Shutterstock

Poduzetništvo je teško u samom početku, no ne postaje mnogo lakše kad se ostvari uspjeh pa mali startup postane posao s rastom, potencijalom i interesom od strane investitora. Naravno, kad se tako nešto dogodi, vrijeme je za gledati prema naprijed, kako se uhodani posao ne bi vratio na mali startup, već kako bi napravio korak naprijed i postao još bolje uhodan posao.

Za to postoje savjeti, naravno, a ovdje donosimo tri koja bi trebala podosta pomoći i stvoriti konkretne temelje za načiniti taj korak naprijed.

1. Ostanite fokusirani i budite brzi

Ne udaljavajte se od korisnika, klijenata i potrošača. Ako sami više ne možete, imajte tim ili timove koji će biti u konstantnom kontaktu s njima jer oni su vas doveli do uspjeha. Stoga, da biste nastavili biti uspješni, a i postali još uspješniji, potrebno je njegovati taj odnos. Ujedno, kad sumnjate u odluke koje mislite donijeti, održite sastanak, saslušajte što drugi imaju za reći i djelujte. Potrudite se da odluke koje donosite ne oduzimaju previše vremena i da ne budu preskupe u konačnici.

2. Preispitujte sve

Vjerujte u svoje instinkte jer doveli su vas tu gdje jeste. No, prije no što donesete odluku, dobro je preispitajte. Zapravo, preispitujte sve jer u ovom brzom svijetu nešto što ste mislili da je dobro jučer, već sutra može biti krivo. No, ako ste fokusirani na korisnika, često ćete donositi odluke u pravom smjeru za vaše poslovanje.

3. Prepostavite najbolju namjeru

Kad tim poraste, više nemate osjećaj kao da ste svi u organizaciji obitelj, što je normalno. Zato, imajte na umu da ljudi oko vas imaju dobre namjere. Primjerice, krenuli ste na vrijeme kako biste stigli na sastanak i nešto se dogodilo, zakasnili ste. Ipak, vaša namjera je bila stići na vrijeme. Kad se to dogodi nekom drugom, imajte razumijevanja i vjerujte u njihove dobre namjere. Također, porazgovarajte s tom osobom oči u oči, tako ćete bolje prosuditi svaki detalj.

Još iz kategorije

Poduzetnici koji spavaju više su bolji u primjećivanju dobrih ideja

Poduzetnici koji spavaju više su bolji u primjećivanju dobrih ideja

11.10.2019. komentiraj

Vrijeme je ono što u jednakoj mjeri imaju Bill Gates i svaka osoba koja ovo čita. Jer, dan nam svima im 24 sata, što znači da će neki žrtvovati pokoji sat sna da bi ispunili što ih zanima. Samo, to nije dobro jer se odražava na naše psihofizičko stanje.

8 koraka za lakši ponedjeljak

8 koraka za lakši ponedjeljak

09.10.2019. komentiraj

Vikend je bio dobar u globalu, vrijeme savršeno, bilo je druženja s obitelji i prijateljima, ali svemu dođe kraj pa već poslijepodne u nedjelju krene razmišljanje o ponedjeljku... Poznat vam je ovakav scenarij? Mnogima koji rade od ponedjeljka do petka jest i to nije specifično samo za Hrvate već zaposlenike diljem svijeta.

Ravnopravnost u tehnološkom sektoru treba poticati

Ravnopravnost u tehnološkom sektoru treba poticati

04.10.2019. komentiraj

Booking.com, jedna od najvećih online tvrtki za putovanja, pokreće prijave za nagrade Technology Playmaker Awards za 2020. godinu, s ciljem promoviranja istaknutih žena u tehnološkom sektoru diljem svijeta. Booking.com je ove nagrade prvi put dodijelio 2017. godine, a njima se nagrađuju žene koje nadilaze granice izvrsnosti i inovacija te pokazuju odlike lidera u tehnološkom sektoru, čime služe kao inspiracija budućim generacijama lidera u sektoru. Ove su nagrade dio predanosti Booking.com-a da promovira raznolikost u tehnološkom sektoru tako da uklanja prepreke koje onemogućavaju prihvaćanje, slavi talentirane žene u tehnološkom sektoru i nadahnjuje sljedeću generaciju.