Skupi ili jeftini pametni telefon pitanje je sad?! A blagdani su tu..

Skupi ili jeftini pametni telefon pitanje je sad?! A blagdani su tu..

Iako se stručnjaci po pitanju nabavke mobitela djetetu ograđuju rečenicom: “Mislim da je kupnja mobitela odluka svakog roditelja koji najbolje poznaje svoje dijete i najbolje će procijeniti kada je zrelo za takvo što.“ ipak su složni u tome da vrtićka dobi nije primjerena za kupnju mobitela. Prešutno prihvaćaju mogućnosti da dijete prvi mobitel dobije polaskom u školu. Veseli me činjenica da postoje i roditelji koji ne prihvaćaju pritisak „prvog razreda“ te u dogovoru sa drugim roditeljima djece istog razreda odgađaju kupnju. Istraživanja su naime nedvosmislena, mlađa djeca,  koja koriste mobitele, postaju sve ovisnija o tehnološkim igračkama i ne razvijaju osobne kontakte na zadovoljavajući način. Kod njih se teže i u smanjenom obimu razvija socijalna inteligencija.

I doista, što je smisao kupnje mobitela djetetu? Kupujete li mu aparat radi lakše komunikacije, sigurnosti i mogućnosti praćenja ili kupujete vrlo skupu igračku neograničenih tehnoloških mogućnosti? Da li je vašem djetetu dovoljan običan mobitel bez naprednih funkcija ili treba pametni telefon?

Nemojte prihvatiti ideju da je mobitel stvar prestiža. Kako učite djecu da ne mogu dobiti baš svu odjeću koju žele, čak i ako je imaju drugi,  tako se postavite i prema mobitelu. Ne zato što nemate novaca, već zato što ne želite da vaše dijete postane osoba čije samopouzdanje ovisi o tome koje i kakve stvari može kupiti. Ako kupujete svojem djetetu skupe stvari  radi vršnjačkog pritiska, šaljete krivu poruku o njemu/njoj, novcu, vrijednostima, značenju pravog prijateljstva. Dijete skupim stvarima počinje procjenjivati koliko je vrijedno.

Ako ga s druge strane učite razlikovati stvarne potrebe, (za koje ćete izdvojiti i vrijeme i novac) od želja, pomažete mu u sazrijevanju i razvoju samopouzdanja. Iskren i otvoren razgovor o tome da ljudi žele biti prihvaćeni u društvu i da se to ponekada čini toliko važno da čak požele  raditi i suprotno onome što znaju da je ispravno,  pomoći će vašem djetetu da prepozna i uspješno se nosi sa pritiskom i razvije pozitivna sliku o sebi kao najbolji zaštitni čimbenik  kada je u pitanju vršnjački pritisak.

Ma koliko dijete plakalo za pametnim telefonom  „jer ga svi drugi imaju“, ako je vaše uvjerenje da mu ne treba vaš je posao reći argumentirano ne.

Ako se odlučite za pametni telefon evo što trebate znati:

Europska studija: EU Kids Online Report, prof. Leila Green (puni naziv: Online na mobitelu: Korištenje interneta na pametnim telefonima i povezani rizici među mladima u Europi) pokazuje da se preko 60% djece od 13-16 godina i preko 28% djece od 9-13 godina povezuje svakodnevno na Internet putem pametnih telefona. Pametni telefon znači i neograničeni pristup Internetu i svakodnevno upuštanje djece u online aktivnosti uključujući rizična ponašanja putem inetrneta.

Najopasnije aktivnosti vezane su za označavanje geolokacija (pa svatko može znati gdje se vaše dijete točno nalazi u određenom trenutku) i povezivanje online s nepoznatim ljudima.

Svaki uređaj preko kojeg je djetetu dostupan Internet donosi i opasnost  elektroničkog nasilja. Razgovarajte sa djetetom često i opetovano o pravilima i sigurnom ponašanju na internetu. Vodite računa u kojoj mjeri će dijete koristiti pametni telefon a koliko vremena će provesti u osobnoj komunikaciji i igri s vršnjacima i odraslima, kretanju, prirod. I da, koristite sustave za zaključavanja određenih funkcija i tzv. Kids mod u kojem su dostupne samo određene aplikacije a u razgovoru djetetu objasnite zašto to koristi i uključite ga u proces odlučivanja.

To sve naravno možete ako ste tehnološki osviješteni i dovoljno pismeni. A što je sa djecom roditelja koji nisu dovoljno tehnološki osviješteni ili nemaju dovoljna znanja a djeca imaju pristup pametnom telefonu i mogućnostima napredne tehnologije? Čija je odgovornost njihova sigurnost i pravilan psihofizički razvoj?

Gdje počinje odgovornost proizvođača pametnih telefona, pružatelja telekomunikacijskih usluga, društva u cijelosti?

 

O autorici: Ivana Šešo, mag .socijalna pedagoginja. Osposobljena je za savjetovanje po principu Realitetne terapije.  Bavi se pojedinačnim i grupnim psihosocijalnim tretmanom. U svom radu primjenjuje različite terapijske pristupe: prvenstveno princip teorije izbora, sistemski i psihodinamski pristup te brojne kreativne tehnike rada. Autorica je knjige(sa Pršić Emina)  Nedostaje? Ne. Dostaje!

Još iz kategorije

KOMENTAR: MWC se nije trebao održati pod svaku cijenu, ali to nije sajam mobitela niti novih gadgeta

KOMENTAR: MWC se nije trebao održati pod svaku cijenu, ali to nije sajam mobitela niti novih gadgeta

14.02.2020. komentiraj

Prije točno dvije godine trebala mi se dogoditi  najgora moguća stvar – otkazivanje odlaska na MWC u Barcelonu.  Nakon niza godina izvještavanja s ovog najvećeg svjetskog sajma mobilne industrije. I nije bilo riječ o korona virusu nekom tamo virusu kodnog imena COVID 19 već o mnogo prozaičnijem događanju – lomu ruke. I tada sam bio uvjeren da nikad neće doći do otkazivanja nekog ovako velikog sajma na koje uvijek idem niti MWC-a, niti CES-a, niti IFA-e, ali niti CEBIT-a.

KOMENTAR: A1 Hrvatska nakon rebrandinga i proslave 20 godina treba Optima Telekom

KOMENTAR: A1 Hrvatska nakon rebrandinga i proslave 20 godina treba Optima Telekom

11.02.2020. komentiraj

Konsolidacija domaćeg telekomunikacijskog tržišta trebala bi se dogoditi ove godine, a solidni poslovni rezultati A1 Hrvatska u prošloj poslovnoj godini govore da bi dodatni rast kompanija mogla ostvariti korištenjem sinergije nakon kupnje Optima Telekoma za koji je Hrvatski Telekom objavio javni natječaj za kupnju. I dok je taj javni poziv koincidirao s dozvolom AZTN-a United Grupi da preuzme Tele2 Hrvatska, postalo je jasno kako se konsolidacija mora brzo dogoditi jer HT je ostavio rok do početka ožujka svim potencijalnim kupcima Optima Telekoma da se jave. I za očekivati je da će A1 Hrvatska biti među kupcima jer se za njih kupnja Optima Telekoma nameće kao „must have“.

UPDATE 2 - KOMENTAR: Treba li otkazati MWC 2020

UPDATE 2 - KOMENTAR: Treba li otkazati MWC 2020

10.02.2020. komentiraj

U narednih nekoliko dana mnogi veliki igrači na svjetskom telekom tržištu održat će hitne krize sastanke na kojima će se raspravljati treba li ići na MWC 2020 koji bi se u Barceloni trebao održati od 24. do 27. veljače. Iako smo poslali službeni upit organizatoru do objavljivanja ovog teksta odgovora nismo dobili, a na njihovim službenim stranicama stoji posljednja objava na ovu temu od 7. veljače da će se sajam održati kako je i planirano.