Žuti klik slavio na natjecanju za web trgovca godine

Žuti klik slavio na natjecanju za web trgovca godine

Foto: Antonio Jularić

Internetska trgovina Hrvatske pošte, Žuti klik, okitila se vrijednim priznanjem na najvećem natjecanju internetskih trgovaca u regiji Web trgovac godine 2019. Osvojili su nagradu u kategoriji „Web Shopping Mall“.

Priznanje im je pripalo na natjecanju u kojem je ove godine u svim kategorijama sudjelovalo 195 internetskih trgovina. Iz Hrvatske pošte istaknuli su kako im je, u sklopu razvojne Strategije Pošta2022, u fokusu unapređenje poslovnih procesa i uvođenje inovacija. U pravo su inovacije i digitalizacija za tu državnu tvrtku među najvažnijim strateškim ciljevima, a pokretanje trgovine Žuti klik prije dvije godine bio jedan od važnijih koraka u ostvarenju tog cilja.

„Dobiti ovakvo priznanje već u drugoj godini rada velik je vjetar u leđa Hrvatskoj pošti i zato zahvaljujem svim kolegicama i kolegama na njihovu doprinosu“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo. Nagradu je uime Hrvatske pošte na svečanoj dodjeli u sklopu konferencije eCommerce Day preuzela izvršna direktorica Ureda za korporativni marketing i razvoj Marijana Miličević. „Ova nam je nagrada potvrda da se razvijamo u dobrom smjeru te je ujedno i dodatan motiv da nastavimo graditi nove vrijednosti za naše korisnike“, istaknula je Miličević.

Žuti klik je u protekloj godini zabilježio solidan rast u ostvarenom prometu, broju kupaca i narudžbi te asortimanu proizvoda. Još bolje rezultate, ističu iz Hrvatske pošte, postignut je u prvim mjesecima ove godine. Tako je ukupan broj narudžbi u siječnju i veljači rastao za više od 80% u odnosu na isto razdoblje lani. Na Žutom kliku kupuje više od 65 tisuća korisnika, uglavnom je riječ o populaciji dobi između 25 i 44 godine (62%), a većinu kupaca čine žene (56%).

Specifičnost u ponudi Žutog klika je kategorija „Klikni na domaće – proizvodi naših sela“ sa širokom paletom proizvoda hrvatskih OPG-ova. Jedan od najpopularnijih artikala iz te kategorije je originalni lički krumpir sa zemljopisnim podrijetlom. Hrvatska pošta time približava male poljoprivredne proizvođače kupcima diljem Hrvatske, a svim OPG-ovima nudi kompletno rješenje za internetsku prodaju i distribuciju proizvoda, kao i korisničku podršku.

Još iz kategorije

Hrvatski europarlamentarci pri samom vrhu po korištenju društvenih mreža

Hrvatski europarlamentarci pri samom vrhu po korištenju društvenih mreža

18.05.2019. komentiraj

Uoči izbora za Europski parlament, Grayling i agencija Observer istražili su kako zastupnici europskog parlamenta koriste Twitter i tko to radi najbolje. Istraživanje je pokazalo da od ukupno 751 zastupnika u  europskom parlamentu, njih 496 koristi Twitter dok ih 520 koristi Facebook.

Stižu oglasi u Google Discover

Stižu oglasi u Google Discover

17.05.2019. komentiraj

Google nije previše iznenadio objavom da će se uskoro početi pojavljivati oglasi na feedu njegova Discovera, prvenstveno jer upravo je Discover zamjena za Google Feed koji se pojavljuje slijeva na mnogim zaslonima Android mobilnih uređaja.

Pozivom preko WhatsAppa hakeri šire spyware u vaše mobitele

Pozivom preko WhatsAppa hakeri šire spyware u vaše mobitele

16.05.2019. komentiraj

WhatsApp se našao na udaru hakera koji su iskoristili grešku te aplikacije za razmjenu poruka pa pomoću nje postavili špijunski softver i automatski si otvorili put prema ciljanim korisnicima. Zato je svima preporučeno provjeriti verziju aplikacije i nadopuniti je, ukoliko treba. Jer, to je jedini način za biti siguran kako se napad neće dogoditi.