Žuti klik slavio na natjecanju za web trgovca godine

Žuti klik slavio na natjecanju za web trgovca godine

Foto: Antonio Jularić

Internetska trgovina Hrvatske pošte, Žuti klik, okitila se vrijednim priznanjem na najvećem natjecanju internetskih trgovaca u regiji Web trgovac godine 2019. Osvojili su nagradu u kategoriji „Web Shopping Mall“.

Priznanje im je pripalo na natjecanju u kojem je ove godine u svim kategorijama sudjelovalo 195 internetskih trgovina. Iz Hrvatske pošte istaknuli su kako im je, u sklopu razvojne Strategije Pošta2022, u fokusu unapređenje poslovnih procesa i uvođenje inovacija. U pravo su inovacije i digitalizacija za tu državnu tvrtku među najvažnijim strateškim ciljevima, a pokretanje trgovine Žuti klik prije dvije godine bio jedan od važnijih koraka u ostvarenju tog cilja.

„Dobiti ovakvo priznanje već u drugoj godini rada velik je vjetar u leđa Hrvatskoj pošti i zato zahvaljujem svim kolegicama i kolegama na njihovu doprinosu“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo. Nagradu je uime Hrvatske pošte na svečanoj dodjeli u sklopu konferencije eCommerce Day preuzela izvršna direktorica Ureda za korporativni marketing i razvoj Marijana Miličević. „Ova nam je nagrada potvrda da se razvijamo u dobrom smjeru te je ujedno i dodatan motiv da nastavimo graditi nove vrijednosti za naše korisnike“, istaknula je Miličević.

Žuti klik je u protekloj godini zabilježio solidan rast u ostvarenom prometu, broju kupaca i narudžbi te asortimanu proizvoda. Još bolje rezultate, ističu iz Hrvatske pošte, postignut je u prvim mjesecima ove godine. Tako je ukupan broj narudžbi u siječnju i veljači rastao za više od 80% u odnosu na isto razdoblje lani. Na Žutom kliku kupuje više od 65 tisuća korisnika, uglavnom je riječ o populaciji dobi između 25 i 44 godine (62%), a većinu kupaca čine žene (56%).

Specifičnost u ponudi Žutog klika je kategorija „Klikni na domaće – proizvodi naših sela“ sa širokom paletom proizvoda hrvatskih OPG-ova. Jedan od najpopularnijih artikala iz te kategorije je originalni lički krumpir sa zemljopisnim podrijetlom. Hrvatska pošta time približava male poljoprivredne proizvođače kupcima diljem Hrvatske, a svim OPG-ovima nudi kompletno rješenje za internetsku prodaju i distribuciju proizvoda, kao i korisničku podršku.

Još iz kategorije

Rješenje za sve zaboravne, za sve one koji svoj novac žele staviti pod kontrolu

Rješenje za sve zaboravne, za sve one koji svoj novac žele staviti pod kontrolu

25.02.2020. komentiraj

Jeste li ikada zaboravili otkazati “free trial” aplikacija koje ste instalirali, pa su vam za iste naplaćene pretplate, gotovo pa smo sigurni da jeste isto kao što smo i sigurni da ste poželjeli otkazati pretplatu na usluge koje mjesečno plaćate no to vam nije pošlo za rukom.

Iranski hakeri su hakirali VPN servere kako bi se infiltrirali u tvrtke diljem svijeta

Iranski hakeri su hakirali VPN servere kako bi se infiltrirali u tvrtke diljem svijeta

24.02.2020. komentiraj

Hakerski napadi na velike korporativne VPN servere ono su po čemu pamtimo prošlu godinu, no cijela priča dobiva jednu širu sliku jer istrage su pokazale da iza svega stoji Iran. Odnosno, hakeri iz te zemlje.

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

22.02.2020. komentiraj

Američki Dan zahvalnosti u davnoj je prošlosti bilo vrijeme kad su ljudi izražavali zahvalnost onime što imaju, ali u današnje je to ipak vrijeme kad se izražava želja za onime što bi voljeli imati. Zato trgovine bilježe rast prihoda iz godine u godinu, a samo u ovoj rekordi su potpuno porušeni, prvenstveno kad se radi i o online kupovini.