Žuti klik slavio na natjecanju za web trgovca godine

Žuti klik slavio na natjecanju za web trgovca godine

Foto: Antonio Jularić

Internetska trgovina Hrvatske pošte, Žuti klik, okitila se vrijednim priznanjem na najvećem natjecanju internetskih trgovaca u regiji Web trgovac godine 2019. Osvojili su nagradu u kategoriji „Web Shopping Mall“.

Priznanje im je pripalo na natjecanju u kojem je ove godine u svim kategorijama sudjelovalo 195 internetskih trgovina. Iz Hrvatske pošte istaknuli su kako im je, u sklopu razvojne Strategije Pošta2022, u fokusu unapređenje poslovnih procesa i uvođenje inovacija. U pravo su inovacije i digitalizacija za tu državnu tvrtku među najvažnijim strateškim ciljevima, a pokretanje trgovine Žuti klik prije dvije godine bio jedan od važnijih koraka u ostvarenju tog cilja.

„Dobiti ovakvo priznanje već u drugoj godini rada velik je vjetar u leđa Hrvatskoj pošti i zato zahvaljujem svim kolegicama i kolegama na njihovu doprinosu“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo. Nagradu je uime Hrvatske pošte na svečanoj dodjeli u sklopu konferencije eCommerce Day preuzela izvršna direktorica Ureda za korporativni marketing i razvoj Marijana Miličević. „Ova nam je nagrada potvrda da se razvijamo u dobrom smjeru te je ujedno i dodatan motiv da nastavimo graditi nove vrijednosti za naše korisnike“, istaknula je Miličević.

Žuti klik je u protekloj godini zabilježio solidan rast u ostvarenom prometu, broju kupaca i narudžbi te asortimanu proizvoda. Još bolje rezultate, ističu iz Hrvatske pošte, postignut je u prvim mjesecima ove godine. Tako je ukupan broj narudžbi u siječnju i veljači rastao za više od 80% u odnosu na isto razdoblje lani. Na Žutom kliku kupuje više od 65 tisuća korisnika, uglavnom je riječ o populaciji dobi između 25 i 44 godine (62%), a većinu kupaca čine žene (56%).

Specifičnost u ponudi Žutog klika je kategorija „Klikni na domaće – proizvodi naših sela“ sa širokom paletom proizvoda hrvatskih OPG-ova. Jedan od najpopularnijih artikala iz te kategorije je originalni lički krumpir sa zemljopisnim podrijetlom. Hrvatska pošta time približava male poljoprivredne proizvođače kupcima diljem Hrvatske, a svim OPG-ovima nudi kompletno rješenje za internetsku prodaju i distribuciju proizvoda, kao i korisničku podršku.

Još iz kategorije

FlixBus omogućio Apple Pay uslugu plaćanja

FlixBus omogućio Apple Pay uslugu plaćanja

14.07.2019. komentiraj

FlixBus nastavlja s uvođenjem tehnoloških inovacija za svoje putnike: europski sinonim za putovanja autobusom jedan je od prvih autobusnih prijevoznika u regiji koji nudi svojim korisnicima uslugu plaćanja i putem Apple Paya, usluge koja je transformirala plaćanja mobitelom nudeći jednostavnu, sigurnu i privatnu uslugu koju odlikuje brzina i praktičnost.

Rijeka Marketplace donosi turizam u digitalnom svijetu uz korištenje blockchaina

Rijeka Marketplace donosi turizam u digitalnom svijetu uz korištenje blockchaina

14.07.2019. komentiraj

Prva destinacija Hrvatske i regije u procesu potpune digitalizacije informacija te prva svjetska primjena najnovije i najsigurnije blockchain tehnologije u turizmu. Turistička zajednica grada Rijeke dpredstavila je projekt potpune digitalizacije turističke destinacije i promidžbu turističkih usluga i proizvoda u novom i jedinstvenom projektu pod imenom Rijeka Marketplace. Projekt su predstavili gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i predstavnici partnera, Michael Hasler iz tvrtke JuiceCommerce i Maša Radišić iz tvrtki Digital Media / Multilink.

Twitter će etiketirati tvitove političara koji krše pravila

Twitter će etiketirati tvitove političara koji krše pravila

10.07.2019. komentiraj

Twitter je daleko dogurao u smislu ljudskih prava i slobode govora na svojoj platformi, ali nije stao u naporima omogućenja boljeg iskustva svim korisnicima pa tako odsad posebno označava tweetove političara koji su izabrani te predstavljaju vlast. Takav postupak potreban je iz nekoliko razloga, a zapravo štite slobodu govora i demokraciju.