Zoom u svoje desktop aplikacije uveo tehnologiju prepoznavanja gesta

Zoom u svoje desktop aplikacije uveo tehnologiju prepoznavanja gesta

Foto: DepositPhotos

Za korisnike Zooma stigle su sjajne vijesti jer više ne moraju koristiti isključivo iPad ili iPhone samo da bi se mogli služiti Zoomovom tehnologijom prepoznavanja gesta.

Naime, platforma je ažurirala svoje Mac i Windows aplikacije s podrškom za vizualne pokrete i tako omogućila širu uporabu.

Dakle, odsad je svima dostupno služiti se upravljanjem gestama, a to znači da se tijekom videorazgovora može podići ruka ili palac pa na taj način poslati odgovarajuću reakciju onome ili onima kojima je upućena.

Kao što možete zamisliti, ovo obećava prirodniju interakciju u virtualnim učionicama i sastancima nego što biste dobili klikom na gumbe. A to je cilj platforme od prvog dana, "izbrisati" što je više moguće onaj "virtualni" segment.

Značajka zahtijeva najnoviju verziju Zooma, koja je vrijedila tijekom pisanja ovog teksta (5.10.3). Prema zadanim postavkama onemogućena je na individualnoj razini, ali svaki je korisnik može omogućiti individualno, po korisničkom računu ili cijelim grupama.

Prepoznavanje pokreta dolazi uz višestruka ažuriranja koja uključuju obnovljeni alat za suradnju Zoom Whiteboard te on sada postoji kao punopravna značajka, a ne samo kao proširenje za sastanak.

Alat za bonton u chatu pak pomaže administratorima blokirati ili upozoriti na nepristojno ponašanje, a događaji sada imaju "backstage" koji omogućuje organizatorima i panelistima da razgovaraju bez suočavanja s publikom. Jednostavno govoreći, Zoom se prilagođava kako bi odražavao svijet u kojem će udaljena i hibridna radna mjesta vjerojatno ostati u obliku kao tijekom najžešće i nešto blaže pandemije koronavirusa.

To ujedno znači i da se kompanija itekako prilagođava vremenima pa neće, sasvim sigurno, ostati samo neki "trenutni hit", kako se vjerovalo u počecima krize i naglog tromjesečnog uspona od deset milijuna na 300 milijuna korisnika.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.