Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

Foto: DepositPhotos

Zoom aplikacija za videokonferencijske pozive kritizirana je ponajprije zbog manjka sigurnosti i zbog toga su je brojne organizacije diljem svijeta zabranile, zajedno s kompletnim vladama, što se moglo vidjeti na primjeru američke i njemačke. Ali, to se mijenja!

Jer, iz Zooma stižu vijesti da će oni korisnici koji plaćaju uslugu dobiti mogućnost uspostave kriptiranih poziva, što znači da bi njihova sigurnost i privatnost bili na najvišem mogućem nivou. U kompaniji su svjesni da samo na taj način mogu pridobiti povjerenje na duže staze. I ne samo to, mogu pridobiti povjerenje onih koji misle trošiti najviše novca i vremena na Zoom.

Bio bi to odličan potez jer zasad je Brave najavio tako nešto za svoj internetski preglednik, Facebook je to najavio za Messenger, ali na tržištu zapravo u punom smislu riječi postoji samo Signal te poslužitelji slični njemu. To znači da se radi o neprofitnim platformama koje nude kritpiranu komunikaciju no nisu ipak "to to".

A "to to" bi bio Zoom jer okuplja više od 300 milijuna aktivnih korisnika na svojoj platformi pa samim time ima daleko širi značaj. Zato ga se toliko i kritizira ako dođe do nekog propusta u sigurnosnom smislu. Iako, ruku na srce, kad stotine milijuna ljudi koristi nešto, za očekivati je da će se naći oni koji mogu narušiti nečiju sigurnost i(li) privatnost.

Nažalost po Zoom, luksuz u kojem se to promatra bez ikakvih konkretnih poteza ne postoji. Barem ne više... Pandemija koronavirusa vinula je tu platformu u orbitu te je od prosinca do travnja stigla do tek deset milijuna korisnika do spomenutih 300 milijuna. A da ih ne izgubi mora napredovati i razvijati se.

"Naučili smo mnogo iz ovih primjera i umjesto fokusa na dodavanje novih mogućnosti, uložit ćemo novac kako bismo poboljšali sigurnost aplikacije", ustvrdio je Eric Yuan, izvršni direktor (CEO) Zooma.

Bilo je to prije tri mjeseca, a obećao je da će do srpnja to obećanje biti ispunjeno. Čini se da Zoom ide u tom smjeru, ali prvenstveno za korisnike koji plaćaju uslugu. Što je i logično...

Još iz kategorije

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

24.09.2020. komentiraj

Činjenica je da zbog posla, učenja, informiranja i zabave sate i sate provodimo pred malim ili većim ekranima.  Ova godine, po svemu specifična, još nas je snažnije vezala uz njih, a protiv zamora kojeg osjećamo čitajući sada postoji rješenje jer multidisciplinarna ekipa sastavljena od logopeda, grafičara i IT stručnjaka u ZICER-u je razvila inovaciju i nazvala je Omoguru Widget.

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

23.09.2020. komentiraj

Bolt Food je od danas dostupan i u Novom Zagrebu čime je osigurao prisutnost u gotovo cijelom gradu. Tijekom promotivnog razdoblja korisnici će moći naručiti jela u pola cijene iz restorana smještenih u Novom Zagrebu.  Korisnici Bolt Fooda u Zagrebu danas mogu naručiti hranu iz više od 200 restorana, dok su na samom početku, prije 4 mjeseca, mogli iz njih 70-ak.

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

23.09.2020. komentiraj

Google Play Music odlazi u prošlost s krajem ove godine i sva se pozornost okreće prema YouTube Music platformi, koja dobiva niz poboljšanja. Među najnovijima jest ona koja će sugerirati korisnicima što postaviti na playlistu.