Zašto kupci ignoriraju prodaju preko vaše web stranice?

Zašto kupci ignoriraju prodaju preko vaše web stranice?

Foto: Fotolia

Ako prodajete online, vjerojatno ste svjesni da, kao u stvarnom svijetu, uspjeh ne dolazi preko noći. Konkurencije danas ima više nego ikada prije i da bi ostvarili prodaju morate dobro razmisliti kako ćete se prilagoditi kupcima i prilagoditi njihovom ponašanju.

Glavni uzroci zašto vam online prodaja baš i ne funkcionira kriju se u tome što vam je možda postupak kupnje jednostavno predugačak ili postoji previše zahtjeva koji se moraju obaviti da bi se kupnja realizirala. Morate znati da proces naplate i pristup informacijama mora biti jasan i jednostavan.

Nemojte tražiti previše informacija o vašem kupcu jer bi jednostavno mogao odustati od toga da vam daje sve „ na pladnju“. Dugački obrasci i traženje previše informacija svakako nisu nešto što privlači kupce.

Pazite na cijenu, neka bude konkurentna, usporedite je s konkurencijom i onda se odlučite na formiranje cijena. Nemojte naplaćivati kupcima neke skrivene troškove.

Nedavna studija je pokazala kako je čak 56 posto kupaca izjavilo kako bi napustilo stranicu kada bi saznali da moraju nešto nadoplatiti a da to nisu odmah saznali. Vodite računa o sigurnosti plaćanja preko vaše web stranice jer kupci danas žele biti sigurni i pokažite se da ste pouzdani.

O proizvodima stavite dosta detalja, obavezno unesite slike i neka tekst bude čitljiv i informativan. Web navigacija neka bude jednostavna i nemojte komplicirati, dizajn treba biti ugodan oku i nemojte pretjerivati sa šarenilom i efektima.

Opcije isporuke neka budu definirane tako da kupci neće morati plaćati preveliku cijenu za dostavu. Želimo vam uspješnu online prodaju!

Još iz kategorije

Sezonac.hr nudi više od 180 oglasa za posao

Sezonac.hr nudi više od 180 oglasa za posao

27.01.2020. komentiraj

Do 29. siječnja u ponoć održava se virtualni Sajam poslova u turizmu i sezoni u organizaciji vodećeg hrvatskog portala za zapošljavanje, MojPosao.net. Virtualni sajam poslova dostupan je 0-24 korištenjem svih uređaja (računala, tableta, mobitela), a prijava na oglase je posve jednostavna putem kratkog obrasca.

INFOGRAFIKA: Dosad od kriptomjenjačnica ukradeno preko 11 milijardi dolara

INFOGRAFIKA: Dosad od kriptomjenjačnica ukradeno preko 11 milijardi dolara

27.01.2020. komentiraj

Kriptovalute nisu donijele bogatstvo samo onima koji su vjerovali u njih od prvog dana, već i onima koji su krali od svih ti vrijednih ljudi punih povjerenja. Jer, od 2011. do danas kroz razne hakerske napade, ukradeno je kriptovaluta koje se procjenjuju na više od 11 milijardi američkih dolara! Te brojke, analizu i kratku kronologiju zbivanja donio je InsideBitcoins.com.

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

26.01.2020. komentiraj

Facebook je najveća društvena mreža na svijetu i čini se da će takvom ostati još jedno duže vrijeme, što potvrđuju podaci koje su o aktivnim korisnicima dale sve kompanije na tom tržištu.