Zalando kupio većinski udio u tvrtki Highsnobiety i tako spojio sadržaj i trgovinu

Zalando kupio većinski udio u tvrtki Highsnobiety i tako spojio sadržaj i trgovinu

Zlando, jedna od vodećih europskih online platformi za modu i stil življenja, i Highsnobiety, svjetski predvodnik nove luksuzne kulture, danas su zajednički objavili kako je Zalando kupio većinski udio u Highsnobietyju. Obje strane složile su se da neće otkrivati financijske detalje akvizicije. Tijekom realizacije spomenute akvizicije Highsnobiety je koristio savjetodavne usluge tvrtki Liontree, V14 - Vogel, Heerma & Waitz i Taxess. Zalando su istovremeno savjetovale tvrtke White&Case, PwC i McKinsey.

U sklopu akvizicije Highsnobiety će zadržati svoju uređivačku i kuratorsku autonomiju, a izdavačka kuća i konzultantska agencija ostat će potpuno neovisne. Na čelu Highsnobietyja će ostati njegova dva direktora David Fischer i Jürgen Hopfgartner, dok će osnivač David Fischer zadržati manjinski udio u poslovanju.

Tvrtke će udružiti snage kako bi nastavile predvoditi industriju u angažiranju i inspiriranju svojih korisnika. Pritom će iskoristiti svoje komplementarne prednosti spajanjem kulturološke relevantnosti i znanja, modnog autoriteta i stručnosti u pripovijedanju tvrtke Highsnobiety s modnom mrežom, znanjem i iskustvom u području e-trgovine, te poslovnim sposobnostima Zalanda.

Highsnobiety će nastaviti neovisno poslovati, no istovremeno će djelovati kao Zalandov strateški i kreativni savjetnik i pomagati tvrtki da na svojoj platformi razvije nova područja i formate koji su okrenuti ka inspiraciji. Highsnobietyjeve jedinstvene sposobnosti podržat će Zalandoove ambicije o dodavanju inspirativnih iskustava korisničkom istraživanju, kao i o stvaranju uzbudljivog i angažiranog okruženja za korisnike i brendove. Zauzvrat će članstvo u grupaciji Zalando Highsnobietyju omogućiti da izgradi vlastite kapacitete u području e-trgovine.

Highsnobiety je 2005. godine u Berlinu osnovao David Fischer u formi bloga koji je navijestio konvergenciju streetweara i high-end luksuzne mode. Danas se Highsnobiety sastoji od izdavačke kuće, kreativne konzultantske agencije i platforme za e-trgovinu pomno i stručno odabranih proizvoda. Drže ga jednim od najutjecajnijih svjetskih zagovornika u području novog luksuza i kulture općenito. Udruživanje s Highsnobietyjem ubrzat će Zalandovu ambiciju da postane vodeća destinacija za inspiraciju kada je riječ o streetwearu, novom luksuzu i modi, posebice za mlađe, modno osviještene korisnike.

„Highsnobiety je savladao umijeće pretvaranja priča u proizvode i proizvoda u priče. Jako sam uzbuđen jer ćemo svoje sposobnosti i kapacitete spojiti sa Zalandovom predanosti modnoj inspiraciji, te zajedno iznova osmisliti budućnost sadržaja i trgovine. Nadalje, jedva čekam dobiti uvid u Zalandovu jedinstvenu stručnost i znanje u području skaliranja platformi za e-trgovinu, kao i podići svoju cjeloživotnu strast i posao na višu razinu“, ističe David Fischer, osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Highsnobiety.

„Obje tvrtke dijele strast prema izgradnji snažnih partnerstava između brendova i omogućavanju brendovima da inspiriraju korisnike svojim proizvodima i pričama. Partnerstvo s Highsnobietyjem omogućit će nam da puno brže ostvarimo svoju ambiciju o pružanju najrelevantnijeg i najangažiranijeg, ali i prikladnog i podesnog iskustva kupovine svojim korisnicima. Jedva čekam da naša zajednička vizija postane stvarnost i da zajedno oblikujemo budućnost modnog sadržaja u trgovini“, objašnjava David Schneider, Zalandov osnivač i glavni izvršni sudirektor.

 

 

Još iz kategorije

Microsoft upozorava na XorDdos malware koji cilja Linux uređaje

Microsoft upozorava na XorDdos malware koji cilja Linux uređaje

30.06.2022.

Linuxov botnet malware poznat kao XorDdos porastao je u aktivnosti za 254 posto tijekom posljednjih šest mjeseci, prema najnovijem istraživanju Microsofta.

Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

29.06.2022.

Vodeće udruženje za digitalna plaćanja u EU (The European Digital Payments Industry Alliance – EDPIA) jučer poslijepodne u Bruxellesu je na konferenciji Transformacija digitalnih plaćanja: Bolji uvjeti za građane (Payments Transformed: A Better Deal for Citizens) okupilo najvažnije predstavnike financijske industrije i europskih krovnih politika s ciljem razvoja jedinstvenog tržišta digitalnih plaćanja na razini cijele Europske Unije.

Hrvatski CERT povećao pripravnost na kibernetičke napade

Hrvatski CERT povećao pripravnost na kibernetičke napade

29.06.2022.

Povodom završetka projekta „Grow2CERT - Povećanje zrelosti Nacionalnog CERT-a za čvršću suradnju u zajednici kibernetičke sigurnosti“ CARNET-ov Nacionalni CERT - odjel za prevenciju i zaštitu od računalnih ugroza sigurnosti javnih informacijskih sustava u Republici Hrvatskoj, predstavio je rezultate projektnih aktivnosti provedenih od listopada 2019. godine.