VELIKA OPASNOST

ZABA upozorava kako se zaštititi u slučaju phishing napada

ZABA upozorava kako se zaštititi u slučaju phishing napada
Dražen Tomić / Tomich Productions

Velikim problem bankama danas su različiti oblici napada na njihove korisnike, a time i na njih i to prije svega putem phishing napada. Oni su i dalje u tijeku govore nam sigurnosni stručnjaci iz nekoliko institucija i upozoravaju kako je potrebno učiniti sve kako bi se zaštitili.

Povodom nekoliko slučajeva s kojima je ICTbusiness.info upoznat upitali smo Zagrebačku banku što i kako napraviti kako bi se zaštitili.

Iz ZABA-e poručuju da kako žele skrenuti pozornost na sveprisutni izazov phishing napada na klijente banaka u Hrvatskoj.

„Svjesni smo da je riječ o ozbiljnoj prijetnji te da može uzrokovati potencijalne gubitke za naše klijente. U cilju borbe protiv ove opasnosti, Zagrebačka banka aktivno provodi edukacijske kampanje kako bi podigla svijest klijenata o rizicima koji vrebaju na internetu. Unatoč našim nastojanjima, žalimo što moramo konstatirati da određeni broj klijenata još uvijek nasjeda na lažne poruke i otkriva svoje povjerljive podatke prevarantima. Napominjemo da u slučaju kompromitacije povjerljivih podataka, postoji realna opasnost financijskih gubitaka klijenata“, ističu na upit ICTbusiness.info iz Zagrebačke banke.

U takvim situacijama, od presudne je važnosti odmah kontaktirati Kontakt centar Zagrebačke banke na broj 01/3773-333 ili e-mail zaba@unicreditgroup.zaba.hr.