Za 50 godina na Facebooku će biti više mrtvih nego živih

Za 50 godina na Facebooku će biti više mrtvih nego živih

Foto: DepositPhotos

Facebook u ovom trenutku ima oko 2,5 milijardi aktivnih korisnika na mjesečno bazi i do 2022. godine bi ih trebalo biti blizu tri milijarde, što znači da se i na društvenoj mreži odvijaju neke prirodne stvari kao i u stvarnosti. Konkretnije, do kraja stoljeća će na Facebooku biti više mrtvih, odnosno njih ukupno 4,9 milijardi, nego živih korisnika, kojih bi do 2100. trebalo biti oko četiri milijarde.

Pritom se ne misli samo na aktualne i nove korisnike već činjenicu da Facebook ne briše korisničke račune mrtvih nego im posvećuje stranicu, tako da se svi bliski toj osobi mogu vratiti i vidjeti fotografije, ostaviti poruku. Nešto kao digitalno groblje, što bi Facebook i mogao postati do kraja stoljeća - doslovno.

Pritom se uzima u obzir prosječna starost u ovom trenutku, a ona je na svjetskoj razini 76 godina. Uzima se u obzir i da će do kraja stoljeća na svijetu biti oko devet milijardi ljudi i da će 80 posto njih imati pristup internetu u svakom trenutku. Dakle, prognoza se temelji i na drugim brojkama vezanima uz svjetsku populacije te njihove naviše pa bi u slučaju neke prirodne katastrofe ili ratova sve moglo ispasti krivo. No, ako situacija ostane ovakva, ili barem približna, bit će upravo kako se predviđa - više mrtvih nego živih.

Uistinu, malo tko razmišlja toliko daleko, ali ne živimo vječno i ako Facebook zaživi sljedećih 80 godina, jasno je da većina nas koji smo trenutno na njemu napustiti ovaj svijet. A naši potomci moći će nas vidjeti na fotografijama iz ranih dana pa sve do starosti...

Zamislimo samo da možemo u ovom trenutku vidjeti fotografije naših djedova i baka otprije 70 godina, dok su bili mladi i naslikavali se prilikom izlazaka ili nekih njima bitnih događaja. Zvuči zanimljivo, ali i neprocjenjivo, u najmanju ruku.

Još iz kategorije

Mobilno igranje na 5G mreži

Mobilno igranje na 5G mreži

15.11.2019. komentiraj

U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas je po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži. Veliko finale četvrte sezone A1 Adria Lige igra se na testnoj A1 5G mreži. Natjecatelji će koristiti Huawei Mate 20X 5G uređaje. Danas je održano finale u dvjema igrama Hearthstone i Clash Royale, a vikend je rezerviran za računalne igre CS:GO i DOTA 2.

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

15.11.2019. komentiraj

Ako web aplikacije uistinu žele zamijeniti nativne aplikacije, trebat će instantnu responzivnost aplikacija kakve postoje na desktopu, a da bi to napokon mogao biti slučaj dao je za nagovijestiti Google predstavljanjem novih Chrome alata.

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

13.11.2019. komentiraj

Velike kompanije zajedničkim su snagama odlučile stati na kraj prevarama vezanima uz dijeljenje lozinki kako bi se mogao besplatno ili za mizerne svote gledati streaming sadržaj, odnosno svaki video sadržaj koji se nudi kroz određene platforme s mogućnosti zaštite korisničkih računala lozinkama.