YouTube pokreće 4K Live Streaming

YouTube pokreće 4K Live Streaming

U potrazi za što boljim YouTube iskustvom, ovaj video-sharing servis sada podržava 4K live streaming za standardni video i onaj od 360 stupnjeva. Voditelj proizvoda na YouTube, Kurt Wilms, na svojem blogu piše kako će ovaj novi format dovesti do nevjerojatno visoke razlučivosti video materijala i gledatelji će moći uživati u najjasnijim slikama kada se gleda live stream na 4K-podržanim uređajima.

4K video prikazuje osam milijuna piksela, te nudi četiri puta definiciju od 1080p. Osim toga, YouTube podržava 4K brzinu do 60 sličica u sekundi.

"Live stream izgleda bolje, pokazuju detaljnije, jasnije slike, a ne mutne slike kada postoji brza akcija na ekranu.“ mišljenja je Kurt Wilms.

YouTube je ranije ovog mjeseca također najavio podršku za High Dynamic Range (HDR) video, koji obećava veći kontrast, preciznije detalje i bolju jasnoću i živost.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

26.01.2020. komentiraj

Facebook je najveća društvena mreža na svijetu i čini se da će takvom ostati još jedno duže vrijeme, što potvrđuju podaci koje su o aktivnim korisnicima dale sve kompanije na tom tržištu.

Zbog sigurnosnih propusta u opasnosti se nalazi 400 tisuća WordPress stranica

Zbog sigurnosnih propusta u opasnosti se nalazi 400 tisuća WordPress stranica

26.01.2020. komentiraj

Ozbiljne ranjivosti još jednom su pronađene na WordPress platformi i zbog nje se u opasnosti nalazi 400 tisuća web stranica. Riječ je o tri plugina koji se nalaze na tolikom broju njih - InfiniteWP Client, WP Time Capsule i WP Database Reset.

Booking.com uvodi ocjene kvalitete za apartmane, vikendice i vile

Booking.com uvodi ocjene kvalitete za apartmane, vikendice i vile

24.01.2020. komentiraj

Kad je riječ o ponudi savršenih smještaja, putnicima se danas nudi veći izbor no ikad prije. Hotelska klasifikacija sa zvjezdicama poznata je diljem svijeta te se koristi kao sredstvo prepoznavanja i usporedbe kvalitete određenog hotela, a do sada nije postojao sustav ocjenjivanja koji će istu informaciju pružiti putnicima koji žele odsjesti u nehotelskom smještaju poput apartmana ili kuće za odmor. Misija Booking.com-a je olakšati svima da istraže svijet, a u prosjeku se svake sekunde sedam gostiju prijavi u kuću za odmor, apartman ili neki drugi nehotelski smještajni objekt rezerviran putem Booking.com-a. Stoga Booking.com preuzima vodeću ulogu u stvaranju jedinstvenog, globalno dosljednog i objektivnog sustava s ocjenama kvalitete za apartmane, vikendice i vile.