YouTube Music na nove Android uređaje od sada dolazi predinstaliran

YouTube Music na nove Android uređaje od sada dolazi predinstaliran

Google je odavno najavio da će YouTube Music zamijeniti Google Play Music i to se događa s novim Android 10 i Android 9 mobilnim uređajima. Naime, ta će usluga biti predinstalirana na njih, što pak znači da će korisnici imati jednu potpuno osvježenu Googleovu platformu za streaming glazbe.

"Obožavatelji glazbe će na Android mobilnim uređajima odsad moći lako zaroniti u čaroliju YouTube Musica, koji dolazi unaprijed postavljen na sve nove uređaje s Android 10 i Android 9 operativnim sustavima, što uključuje i Pixel seriju", potvrdili su iz Googlea te otkrili što mogu svi oni preostali korisnici:

"Ne očajavajte, posjetite Google Play Store i preuzmite aplikaciju!"

Ipak, tranzicija s Google Play Music na YouTube Music traje poduže, što jasno sugerira činjenica da je potonji pokrenut još u studenome 2015. i trebao vrlo brzo preuzeti primat kao glavna i jedina Googleova platforma za reprodukciju glazbe. No, sve skupa je potrajalo i moglo bi još neko vrijeme s obzirom da YouTube Music nema neke mogućnosti koje ima Google Play Music.

Primjerice, nema mogućnost postavljanja lokalnih MP3 datoteka u cloud kako bi se mogle reproducirati bilo gdje. S obzirom da je to jedna od najboljih mogućnosti, specifična za Google Play Music, jasno je koliko tako nešto nedostaje YouTube Musicu. Ali, prednost koju ima jest mogućnost reprodukcije glazbe koju korisnik postavlja sam na uređaj. Dakle, time Google napokon nudi mogućnost "music playera" mobilnim korisnicima.

Korištenje može biti besplatno, ali treba pretrpjeti oglase, nemogućnost offline reprodukcije glazbe i pozadinski playback, a AAC Quality je 128 kbit/s, dvostruko manje nego kod pretplatnika. Za studente pretplata košta 4,99 američkih dolara mjesečno, u što su uključene sve mogućnosti YouTube Musica, klasična pretplata je 9,99 dolara i obiteljska koja nudi mogućnost korištenja na do šest uređaja jest 14,99 dolara mjesečno.

Što se tiče postojećih Google Play Music korisnika, moraju se strpiti dok ne bude obavljena tranzicija jer su ove aplikacije još uvijek odvojene, pa tako i pretplate na njih...

Još iz kategorije

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

05.12.2019. komentiraj

Hakeri koriste e-mail kao način napada gotovo tri desetljeća, a u tome im pomažu naivni korisnici, koji sa svim tim godinama nisu evoluirali pa i dalje posjećuju web stranice koje im se nude u više nego sumnjivim e-mail porukama. Ujedno, hakeri češće napadaju vikendom jer tad su učinkovitiji.

Kolačići su i dalje problem

Kolačići su i dalje problem

05.12.2019. komentiraj

Nakon što je HAKOM donio odluku o kažnjavanju zbog kršenja odredbi oko kolačića upitali smo u domaćem telekomunikacijskom regulatoru koji nadzire i taj dio internetskog tržišta što se krije iza odluke i kako stvoriti internetsko okruženje gdje se poštuju pravila.

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

02.12.2019. komentiraj

Google konstantno poboljšava Chrome internetski preglednik i svjestan je da ima dovolju moć da putem njega mijenja situaciju vezanu uz web stranice, pa tako uz višegodišnju borbu protiv onih koji ne koriste HTTPS protokol te onih koji još uvijek koriste flash sadržaj, Google će prokazivati i one čije su web stranice prespore.