YouTube Music na nove Android uređaje od sada dolazi predinstaliran

YouTube Music na nove Android uređaje od sada dolazi predinstaliran

Google je odavno najavio da će YouTube Music zamijeniti Google Play Music i to se događa s novim Android 10 i Android 9 mobilnim uređajima. Naime, ta će usluga biti predinstalirana na njih, što pak znači da će korisnici imati jednu potpuno osvježenu Googleovu platformu za streaming glazbe.

"Obožavatelji glazbe će na Android mobilnim uređajima odsad moći lako zaroniti u čaroliju YouTube Musica, koji dolazi unaprijed postavljen na sve nove uređaje s Android 10 i Android 9 operativnim sustavima, što uključuje i Pixel seriju", potvrdili su iz Googlea te otkrili što mogu svi oni preostali korisnici:

"Ne očajavajte, posjetite Google Play Store i preuzmite aplikaciju!"

Ipak, tranzicija s Google Play Music na YouTube Music traje poduže, što jasno sugerira činjenica da je potonji pokrenut još u studenome 2015. i trebao vrlo brzo preuzeti primat kao glavna i jedina Googleova platforma za reprodukciju glazbe. No, sve skupa je potrajalo i moglo bi još neko vrijeme s obzirom da YouTube Music nema neke mogućnosti koje ima Google Play Music.

Primjerice, nema mogućnost postavljanja lokalnih MP3 datoteka u cloud kako bi se mogle reproducirati bilo gdje. S obzirom da je to jedna od najboljih mogućnosti, specifična za Google Play Music, jasno je koliko tako nešto nedostaje YouTube Musicu. Ali, prednost koju ima jest mogućnost reprodukcije glazbe koju korisnik postavlja sam na uređaj. Dakle, time Google napokon nudi mogućnost "music playera" mobilnim korisnicima.

Korištenje može biti besplatno, ali treba pretrpjeti oglase, nemogućnost offline reprodukcije glazbe i pozadinski playback, a AAC Quality je 128 kbit/s, dvostruko manje nego kod pretplatnika. Za studente pretplata košta 4,99 američkih dolara mjesečno, u što su uključene sve mogućnosti YouTube Musica, klasična pretplata je 9,99 dolara i obiteljska koja nudi mogućnost korištenja na do šest uređaja jest 14,99 dolara mjesečno.

Što se tiče postojećih Google Play Music korisnika, moraju se strpiti dok ne bude obavljena tranzicija jer su ove aplikacije još uvijek odvojene, pa tako i pretplate na njih...

Još iz kategorije

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

03.08.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je Uber korisnicima u Splitu i Zagrebu predstavio uslugu dostave paketa, pozitivne reakcije korisnika i velika potražnja za dostavom kompaniju su motivirale da uslugu proširi na tri nova grada na obali. Uber Connect tako je od danas dostupan u Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki težine do 20 kg isti dan, a koju je moguće naručiti izravno kroz Uber aplikaciju. Kroz Uber Connect mogu se slati paketi koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila, do vrijednosti 750 kuna.

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

03.08.2020. komentiraj

Posljednjih mjeseci zbog koronavirusa zabilježen je pad prodaje parkirališnih karata, ali povratkom u novo normalno te zahvaljujući dolasku stranih turista, u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj je zabilježen znatan oporavka ovog sektora. Točnije, trenutno najpopularnija hrvatska aplikacija za parkiranje PayDo obara rekorde te u se u ovom trenutku približava brojci od 200.000 korisnika, aktivna je u 77 hrvatskih gradova, u potpunosti besplatna te s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge na gotovo svakom koraku.

Koliko su sigurni internet preglednici?

Koliko su sigurni internet preglednici?

29.07.2020. komentiraj

Internetski preglednici često se na tržištu pokušavaju izdvojiti po brzini, utrošku energije i dodacima koje nude korisnicima, ali iznimno bitna stavka svakako je i sigurnost. Kako bi imali bolji uvid u to koliko su browseri sigurni, pobrinuo se kroz istraživanje NSS Labs.