YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

Foto: Antonio Jularić

Google Play Music odlazi u prošlost s krajem ove godine i sva se pozornost okreće prema YouTube Music platformi, koja dobiva niz poboljšanja. Među najnovijima jest ona koja će sugerirati korisnicima što postaviti na playlistu.

Dakle, algoritmi će pratiti što korisnik sluša, ne samo od glazbenika, već i žanrova, pa će na taj način nuditi nove autore za postavljanje na listu omiljenih izvođača, odnosno, pjesama. Na taj način se obogaćuje ono što "konzumira" korisnik, ali i YouTube Music dobiva priliku istaknuti nove autore, pridobiti pretplatnika duže uz sebe, ne samo kroz ono što inače sluša, već i kroz nešto novo.

Nije ni to sve, playlista koju netko slože na platformi može biti javna pa se do nje dolazi klikom na profil. Samim time, YouTube Music postaje i svojevrsna društvena mreža, način povezivanja kroz glazbu. Što nije nimalo loše i za Google stvara uistinu brojne nove prilike te ga može izdvojiti od konkurencije, koja je moćna. Spotify, Apple Music, Deezer... lista je poduža na tržištu koje se bazira na streamingu glazbe.

Inače, YouTube Music je usluga slična onoj kao kod YouTube Gaming ili YouTube Kids, samo što se ovdje radi samo o glazbi. I može se čuti bilo što, nema problema s autorskim pravima jer usluga se plaća pa svoj dio dobivaju izdavači i glazbenici. Ukoliko ste pak manji glazbenik i neovisan, dobivate određenu proviziju ovisno o broju pregleda, ali morate i sami biti YouTube Red pretplatnik da biste postavljali takav premium sadržaj.

Iako je dostupna i besplatna mogućnost korištenja YouTube Music, ona ima svojih limita, ima podosta oglasa te jednostavno nije idealno rješenje za svakodnevnu i čestu uporabu. Plaćena verzija daleko je kvalitetnija i košta 59,99 kuna mjesečno. Također, prvih mjesec dana je besplatno pa se svi stignu sami uvjeriti ima li na YouTube Music nešto za njih ili se ipak moraju okrenuti drugim platformama.

Još iz kategorije

Facebook Dating stiže u Europu, naravno i Hrvatsku

Facebook Dating stiže u Europu, naravno i Hrvatsku

22.10.2020. komentiraj

Facebook je danas lansirao Facebook Dating na području Europe kako bi pomogao ljudima u potrazi za smislenim, dubljim vezama koje se temelje na stvarima koje su im zajedničke, poput interesa, događaja ili grupa. U 20 država u kojima je Facebook Dating dosad bio dostupan do danas je ostvareno više od 1,5 milijardi spojeva na temelju podudarnosti korisnika.

Veliki porast napada hakera

Veliki porast napada hakera

21.10.2020. komentiraj

Check Point u svom je izvještaju razotkrio da se ransomware napadi šire nezaustavljivom brzinom te da su mete napada sve češće organizacije svih vrsta, od onih manjih do većih. Jer, tijekom pandemije koronavirusa i rada na daljinu, lakše je probiti se u sustave iz razloga što su privatne mreže slabije zaštićene o korporativnih.

Nova usluga Erste banke uz Keks Pay

Nova usluga Erste banke uz Keks Pay

21.10.2020. komentiraj

Erste banka je korisnicima aplikacije Keks Pay omogućila besplatno otvaranje prepaid Keks Pay računa s pripadajućom Visa karticom pod nazivom Keksica, ističu iz ove banke. Ovim je računom moguće obavljati sve transakcije koje su i dosad bile dostupne unutar aplikacije, a najveća je prednost to što novac na račun primatelja stiže odmah, bez obzira na vrijeme slanja i bez obzira na to iz koje je banke pošiljatelj novca, pojašnjavaju iz Erste banke. Mjesečne naknade za vođenje računa nema, a dnevni limit za transakcije iznosi 5.000 kuna, dok je mjesečni limit postavljen na 20.000 kuna.