WunderMail for Gmail - jako dobar, ali ima i svojih nedostataka

WunderMail for Gmail - jako dobar, ali ima i svojih nedostataka

Foto: Antonio Jularić

Google vrlo vjerojatno nikad neće napraviti Gmail aplikaciju za Windows operativni sustav, što znači da su potrebni klijenti koji to omogućavaju na najbolji mogući način, a među njima se kao najbolje rješenje ističe WunderMail.

Ta aplikacija je načinjena direktno na Gmail API kako bi donijela iskustvo Gmaila korisnicima. Naravno, kreirana je kako bi bila kompatibilna s Windows operativnim sustavom, što znači da su ispoštovani svi potrebni kriteriji vezani uz dizajn i principe koje propisuje Microsoft. Uz sve, lijepo izgleda.

Ono što pak kod WunderMaila izaziva određenu zabrinutost jest privatnost, koja nije na najvišim razinama s obzirom da se podaci korisnika prosljeđuju na adrese koje možda ne bi trebali. Primjerice, navedeno je to od strane korisnika koji su isprobali aplikaciju.

Ne sviđa im se što WunderMail ima uvid u prijave na društvene mreže ili web stranice vezane uz WunderMail, što poslovnim korisnicima, ali i onima naprednijima, kao i onima koji cijene privatnost, nikako ne odgovara. Problematično je i što WunderMail koristi podosta radne memorije, čak do 600MB i prostor za naziv e-mail poruke nekim bi mogao biti prekratak.

Ipak, pozitivno je što WunderMail može biti potpuno besplatan, što podrazumijeva oglase unutar aplikacije, a oni koji bi se željeli riješiti te "napasti" mogu uz pretplatu od 9,99 američkih dolara godišnje.

Ali, osim tih minusa, aplikacija ima prednosti kao push notifikacije u realnom vremenu za dolazeće poruke, mogućnost organizacije poruka s labelima i kategorizacijom unutar inboxa, mogućnost čitanja i pisanja poruka dok ste offline, pronalazak poruka uz pomoć avatara, prelazak s korisničkom računa na drugi u samo jednom kliku i brzi pregled najnovijih poruka uz Live-Tile.

Također, treba naglasiti i da u besplatnoj verziji oglasi nisu nimalo nasilni, što znači da je iskustvo potpuno netaknuto, tako da plaćena verzija nije nikakva potreba...

Još iz kategorije

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

18.10.2019. komentiraj

Ljudi diljem svijeta prepoznali su slanje paketa poštom kao normalan način dijeljenja, ali i prodaje onoga što posjeduju, pa ne treba čuditi što u prosjeku jedna osoba godišnje pošalje čak 23 paketa. Te brojke otkrio je Pitney Bowes i tiču se najjačih zemalja svijeta u ekonomskom smislu.

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.