Windows 10 počeo sugerirati korisnicima da ne instaliraju druge internet preglednike

Windows 10 počeo sugerirati korisnicima da ne instaliraju druge internet preglednike

Foto: Screenshot

Edge ima reputaciju internetskog preglednika „koji služi kako bi korisnik preuzeo Chrome“ i Microsoft to nikako ne voli pa se odlučio na prljavu strategiju kojom bi odvratio ljude od Chromea. Ili Firefoxa. Naime, Windows 10 operativni sustav šalje obavijest kojom napominje da nije potrebno preuzimati drugi internetski preglednik kad postoji Edge.

Tako nešto doznalo se pregledom u posljednjem Windows 10 Insideru kojeg je Microsoft omogućio zatvorenoj bazi stručnjaka koji testiraju operativni sustav. I ono što su vidjeli je čudno, ali kad se zna da je riječ o Microsoftu, ništa zapravo ne bi trebalo iznenaditi. Pa tako, kad korisnik pokuša instalirati Chrome ili Firefox, iskoči na zaslon posebna poruka koja objašnjava da postoji Edge pa ništa drugo nije potrebno.

"Već imate Microsoft Edge - sigurniji i brži internetski preglednik za Windows 10", stoji u poruci koja se pojavljuje pred korisnikom kad pokušava postaviti konkurentski internetski preglednik na Windows 10 računalo.

Naravno, korisnik može neovisno o toj poruci svejedno postaviti željeni internetski preglednik, ali svakako da će određen broj ljudi baš zbog tog dijaloga pred njima dati priliku Edgeu te se ne okretati prema konkurenciji. Nije ovo ni prvi put kako Microsoft pokušava nešto slično kako bi popularizirao Edge.

Jer, neko vrijeme je Microsoft pokušao natjerati korisnike da prilikom otvaranja linkova unutar Windows Maila, oni budu otvoreni u Edgeu, kao što je i slao prioritetne notifikacije Chrome korisnicima kako bi ih uvjerio da bi bilo bolje pokušati koristiti Edge. Od svega se brzo odustalo, a i ništa nije bilo toliko direktno kao ovo sad. I moglo bi biti izrazito kontraproduktivno. Ne bi čudilo da se korisnici okrenu sad u potpunosti od preglednika koji uistini ni po čemu nije kao Internet Explorer i zapravo je poprilično osvježavajuć. Samo, lošeg se imidža teško riješiti...

Još iz kategorije

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

19.02.2019. komentiraj

Vlasnici poslovnih objekata koji se nalaze na Google Maps bit će zadovoljni zbog činjenice da odsad mogu kroz Google My Business odgovarati na recenzije koje ostavljaju korisnici, što je iznimna stvar jer ponekad oni imaju pitanja u kojima pokušavaju riješiti neke probleme ili se žale zbog negativnih iskustava pa odgovor samog vlasnika može uliti povjerenje.

Budućnost Google Newsa upitna zbog EU Direktive o autorskim pravima

Budućnost Google Newsa upitna zbog EU Direktive o autorskim pravima

18.02.2019. komentiraj

Google News trn je u očima izdavača dugi niz godina, ali oni europski uskoro bi mogli slaviti pobjedu jer mogli bi ga se riješiti zahvaljujući Direktivi o autorskim pravima u Europskoj uniji, koja će se uskoro finalizirati. S njom bi stigao i tzv. “porez na linkove”, a tako nešto ponajveća kompanija na svijetu ne bi mogla ni željela podnijet i jednostavno bi se povukla s tržišta vezanog za izdavaštvo i medije općenito.

Instagram poruke stižu na desktope i u internet preglednike

Instagram poruke stižu na desktope i u internet preglednike

18.02.2019. komentiraj

Nije prošlo ni tjedan dana otkako je Facebook najavio integraciju direktnih poruka s Instagrama na Pages Manageru, a sad je korisnike obradovao vijesti o tome da će one napokon biti vidljive kroz aplikacije na stolnim računalima i kroz web internetske preglednike. Tako nešto dugo se zagovaralo.