WhatsApp uvodi mogućnost ograničavanja tko može vidjeti kada ste zadnji puta bili online

WhatsApp uvodi mogućnost ograničavanja tko može vidjeti kada ste zadnji puta bili online

Foto: DepositPhotos

WhatsApp uvodi još jedan zanimljiv novitet u svoj "portfelj", a tiče se ograničavanja uvida u detalje profila za one kontakte koje korisnik odabere da ih ne bi trebali vidjeti.

Konkretnije, radi se o "Last Seen" ili statusu koji govori kad je korisnik bio posljednji put online. Tako nešto nije svima najzgodnije pokazivati pa su kroz dosadašnju praksu morali u potpunosti isključiti tu mogućnost, čime su gubili i sami uvid u to kad je netko drugi bio online na WhatsAppu posljednji put.

Upravo zato je ovaj novitet toliko značajan, ne ograničava korisnika u tom smjeru već mu nudi priliku odrediti koji kontakti ne mogu imati uvid u njihov online status, što znači da će sami moći vidjeti sve ostale. Osim ako ih u tome netko od njih ne ograniči na identičan način, naravno.

Iako još nije poznato u detalje, WhatsApp priprema cijeli set promjena u smislu zaštite privatnosti korisnika, što je pokušaj Mete na razini cijele kompanije da vrati pomalo izgubljeno povjerenje u tom smislu. Ali, tek treba vidjeti što se točno radi, odnosno, napravilo, da bi se moglo konkretnije analizirati.

No, ovo je samo još jedan dodatni pokazatelj da se WhatsApp konstantno razvija. Nedavna promjena možda nije vezana uz sigurnost, privatnost i ozbiljnije stvari tog tipa, ali korisnici su dobili mogućnost reagiranja emojimima.

Time, želja je, razgovori neće biti "zatrpani" emojijima jer po novome će se moći direktno na samu poruku reagirati kako netko smatra da je najbolje. Identično je to reakcijama koje se mogu ostavljati na Facebooku ili Messengeru - direktno na poruku koja se korisniku sviđa.

Loša vijest u svemu ovome jest što najprije promjene dobivaju iOS korisnici, a tek potom i Android korisnici. Koji, nažalost, moraju ponekad čekati tjednima duže da bi uživali u novitetima koje platforma ima za ponuditi.

Još iz kategorije

Microsoft upozorava na XorDdos malware koji cilja Linux uređaje

Microsoft upozorava na XorDdos malware koji cilja Linux uređaje

30.06.2022.

Linuxov botnet malware poznat kao XorDdos porastao je u aktivnosti za 254 posto tijekom posljednjih šest mjeseci, prema najnovijem istraživanju Microsofta.

Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

29.06.2022.

Vodeće udruženje za digitalna plaćanja u EU (The European Digital Payments Industry Alliance – EDPIA) jučer poslijepodne u Bruxellesu je na konferenciji Transformacija digitalnih plaćanja: Bolji uvjeti za građane (Payments Transformed: A Better Deal for Citizens) okupilo najvažnije predstavnike financijske industrije i europskih krovnih politika s ciljem razvoja jedinstvenog tržišta digitalnih plaćanja na razini cijele Europske Unije.

Hrvatski CERT povećao pripravnost na kibernetičke napade

Hrvatski CERT povećao pripravnost na kibernetičke napade

29.06.2022.

Povodom završetka projekta „Grow2CERT - Povećanje zrelosti Nacionalnog CERT-a za čvršću suradnju u zajednici kibernetičke sigurnosti“ CARNET-ov Nacionalni CERT - odjel za prevenciju i zaštitu od računalnih ugroza sigurnosti javnih informacijskih sustava u Republici Hrvatskoj, predstavio je rezultate projektnih aktivnosti provedenih od listopada 2019. godine.