WhatsApp ulazi u ring s Discordom

WhatsApp ulazi u ring s Discordom

Foto: DepositPhotos

Discord posljednjih nekoliko godina osvaja gaming svijet i iznimno je popularan, što je ponukalo WhatsApp na promjene u tom smjeru, kako bi korisnici na jednom mjestu dobili sve što treba njihovim navikama.

Facebook kao vlasnik WhatsAppa nije nimalo sramežljiv kad treba kopirati popularne brendove, dizajne, značajke i razne druge sitnice koje svjesno ili nesvjesno kod korisnika donosi pluseve, a plusevi znače duži boravak i veći stupanj odanosti. Samo, u Discordu ne moraju strahovati jer će ovaj put biti kopirana samo ideja, ali u druge svrhe, ne baš gaming.

Novitet će se na WhatsAppu zvati Communities, a njime administratori dobivaju mogućnost ujedinjenja više chat grupa u jednu. Primjerice, moguće je imati Community za određeni predmet na fakultetu i grupe za učenje koje su vezane uz nju.

Dakle, korisnici mogu iz jedne u drugu prelaziti bez da se one miješaju i gube u moru drugih razgovora na WhatsAppu. I tome je namijenjen Communities, široj poplaciji, ne gamingu kao takvom. Ili bilo kojoj drugoj specijaliziranoj aktivnosti.

Još uvijek nije poznato kad će beta verzija na tržište, ali mogla bi u prvoj polovici iduće godine. Bit će dostupna za Android i iOS. Naravno, treba imati na umu da priča možda neće zaživjeti i izaći iz beta faze, što ovisi o testovima koji se provode.

Inače, Discord se pojavio 13. svibnja 2015. i brzo postao popularan kod gamera jer je mijenjao platforme za komunikaciju unutar samih igara ili platformi za pristup igrama koje su kreatori tih igara razvijali sami. Korisnici bez previše muka i teškoća za sustav mogu komunicirati pisanim, glasovnim ili video putem. Platforma je, ujedno, dostupna za sve operativne sustave, kao i za web browser.

Iako su mnogi već nudili nešto slično, Discord je to napravio najlogičnije i za gamere idealno jer platforma ne ometa igru, radi savršeno tiho u pozadini i istovremeno nudi sve potrebne funkcije za komunikaciju.

Još iz kategorije

Stručnjaka za kibernetičku sigurnost potrebno je više nego ikad

Stručnjaka za kibernetičku sigurnost potrebno je više nego ikad

27.05.2022.

Tijekom dvodnevne Cyber Expo 2022 konferencije usmjerene na trendove i izazove iz područja kibernetičke sigurnosti, na Algebrinom novom kampusu u Zagrebu održana su brojna stručna predavanja, panel rasprava „Kako privući i zadržati stručnjake za kibernetičku sigurnost“ te Microsoftov trening na temu sigurnosti, usklađenosti i identiteta, koji polaznike priprema za stjecanje certifikata, odnosno polaganje ispita Microsoft SC-900.

Microsoft Edge dobiva besplatni VPN, ali postoji kvaka

Microsoft Edge dobiva besplatni VPN, ali postoji kvaka

26.05.2022.

Microsoft u internetski preglednik Edge dodaje besplatnu virtualnu privatnu mrežu ili VPN (virtual private network), ali uz jednu podosta bitnu napomenu - postoji ograničenje njegova korištenja u smislu prometa.

Usluga Street View slavi 15. rođendan

Usluga Street View slavi 15. rođendan

26.05.2022.

Još 2007. godine Google je objavio prve Street View fotografije San Francisca, New Yorka, Las Vegasa, Miamija i Denvera. Od tada, prepoznatljivi Street View automobili opremljeni kamerama fotografirali su više od 220 milijardi Street View fotografija i prešli više od 16 milijuna km - što je jednako obilasku oko zemaljske kugle više od 400 puta! Uz fotografiranje na razini ulice, Street View fotografije zabilježile su unutar kulturnih znamenitosti, svemira i duboko u ocean.