Webinar o utjecaju etičkog koda na stvranje umjetne inteligencije – možemo li stvoriti univerzalni kod?

Webinar o utjecaju etičkog koda na stvranje umjetne inteligencije – možemo li stvoriti univerzalni kod?

Foto: DepositPhotos

U srijedu 17.3.2021 održati će se webinar pod nazivom: Global AI Ethics, prvi u nizu u organizaciji francuskog Instituta Sapiens i CroAI udruge te firme FutureHR.

Cilj je otvoriti temu dominacije zapadnjačkih kodeksa etike u projektima stvranja umjetne inteligencije. Na panel diskusiji će se govoriti o potencijalnom stvranju univerzalnog etičkog kodeksa, važnosti različitih pristupa i multikulturalnosti pri stvaranju etičkih standarda. Koje su posljedice jednostranog pristupa u tim pitanjima, i tko bi se sve trebao uključiti i na koji način, u projekte vezane uz umjetnu inteligenciju.

Predavanja će održati stručnjaci svjetskog kalibra sa dugogodišnjim iskustvom u tome području – Emmanuel Goffi, Direktor  Instituta Sapiens – Observatory on Ethics and Artificial Intelligence iz Francuske, Idoia Salazar – Predsjednica OdiseIA - Social and Ethical impact of Artificial Intelligence Observatory iz Španjolske I Jassim Haji -  Predsjednik Artificial Intelligence Society Bahrain at Artificial Intelligence Society iz Bahreina.

Održati će predavanja pod nazivom – Kulturalne razlike u etičkim procjenama umjetne inteligencije, Zašto kineski robot ne bi trebao biti isti kao europski?, I Etička pitanja vezana uz AI u kibersigurnosti – bliskoistična perspektiva.

Karte za vebinar se mogu pronači ovdje, a besplatne su za sve članove CroAI udruge: https://www.entrio.si/en/event/global-ai-ethics-webinar--8859

Još iz kategorije

Svakog dana pošalje se preko 3 milijarde spoof mailova

Svakog dana pošalje se preko 3 milijarde spoof mailova

12.04.2021.

Internetske prevare nisu rijetkost, u današnje se vrijeme pojavljuju češće nego ikad prije, a i sve su lukavije iz dana u dan. Neke od njih su one putem e-mail poruka, a odvijaju se na način da kopiraju domene nekih provjerenih i velikih kompanija i web stranica pa ako netko “nasjedne”, misija je obavljena. I svakog dana šalje ih se nekoliko milijardi!

Najboljih 5 besplatnih password managera za Android

Najboljih 5 besplatnih password managera za Android

11.04.2021.

Upravitelji lozinkama ili password manageri nemalom se broju ljudi čini kao komplicirana stvar na koju ne vole gubiti vrijeme, ali njihovo korištenje sigurnije je od nekorištenja, bez obzira na predodžbu. Jer, oni brižno čuvaju sve korisničke račune i nude sigurnost gdje god se nalazili. Ali, kao i sa svim ostalim, treba paziti koje koristiti.

SAD i Njemačka kontroliraju 58 posto svih Ethereum čvorova na svijetu

SAD i Njemačka kontroliraju 58 posto svih Ethereum čvorova na svijetu

11.04.2021.

Ethereum mreža nastavlja rasti na globalnoj razini, ali čini se da je koncentrirana u svega nekoliko odabranih regija na svijetu. Konkretnije, 58,08 posto čvorova (eng. nodes) od njih ukupno 6806 nalaze se u Sjedinjenim Američkim Državama i Njemačkoj.