Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

Vlasnici poslovnih objekata koji se nalaze na Google Maps bit će zadovoljni zbog činjenice da odsad mogu kroz Google My Business odgovarati na recenzije koje ostavljaju korisnici, što je iznimna stvar jer ponekad oni imaju pitanja u kojima pokušavaju riješiti neke probleme ili se žale zbog negativnih iskustava pa odgovor samog vlasnika može uliti povjerenje.

Naravno, dosad se to moglo kroz središnji dio Google My Business ili kroz mobilnu aplikaciju, ali odsad se može direktno kroz Google Maps na stolnim računalima, što bitno olakšava stvari. Ne samo to, Google omogućava korisnicima poboljšanja kojima ne samo da mogu odgovoriti na recenzije već mogu birati kako odgovoriti, dobivaju potrebne informacije i alate na dlanu kojima lakše mogu odgovoriti na recenzije ili pružiti potrebnu povratnu informaciju.

"Pozitivne ili negativne, recenzije nude priliku identificirati dijelove koje treba ispraviti ili s kojima treba nastaviti kako bi iskustvo korisnika bilo bolje ili ostalo na visokoj razini", naglasili su iz Googlea, a teško da će se itko od vlasnika poslovnih objekata oglašenih na Google Maps propustiti složiti s takvim ocjenama.

A evo i kako sve skupa funkcionira kroz tri koraka kojima se pojašnjava način komunikacije s korisnicima koji su ostavili recenzije:

1. Idite u Google Maps.

2. Unesite poslovno ime. Nakon toga, kliknite Search ili pritisnite Enter.

3. Kliknite na Reviews.

4. Uz recenziju na koju želite odgovoriti, kliknite Reply.

Postoje i druge metode, kao onda da se može orijaviti na Google My Business i odgovoriti kroz "reviews" dio na recenzije. Uz to, moguće je preuzeti Google My Business aplikaciju na iOS ili Android mobilnim operativnim sustavima pa odgovarati na recenzije direktno kroz nju. Ali, na stolnim računalima sve je preglednije i onima koji ionako rade cijeli dan s računalima, praktičnije je sve imati na jednom mjestu, a ne se "seliti" s uređaja na uređaj platforme na platformu...

Još iz kategorije

Google čuvao nezaštićene lozinke G Suite korisnika punih 14 godina

Google čuvao nezaštićene lozinke G Suite korisnika punih 14 godina

24.05.2019. komentiraj

Google možda jest jedna od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, ali griješi poput onih mnogo manjih, što je potvrdila posljednja informacija, prema kojoj su sve G Suite lozinke bile nezaštićene posljednjih 14 godina. Upravo tako, 14 godina!

Finalna epizoda Igre prijestolja blokirana u Kini

Finalna epizoda Igre prijestolja blokirana u Kini

24.05.2019. komentiraj

Sjedinjene Američke Države su po naredbi predsjednika Donalda Trumpa doslovno zabranile poslovanje Huaweiju na njenom tlu, što je ponukalo Google da otkaže suradnju kineskoj kompaniji, da bi to ponukalo Tencent u neemitiranju finalne epizoda Igre prijestolja u Kini! S obzirom na kritike i ocjenu od 4,4 na IMDB, možda je za Kineze to plus, ali sami potez svakako je “oteo” za HBO nekoliko stotina milijuna gledatelja više.

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

23.05.2019. komentiraj

Android mobilni uređaji u velikoj većini slučajeva automatski dolaze s predinstaliranim Chrome internetskim preglednikom, koji je dovoljno kvalitetan, ali ne mora biti svakom korisniku jednako vrijedan. Dakle, svi oni koji žele neka alternativna rješenja mogu se njima i okrenuti jer internetskih preglednika za Android mobilne uređaje ne nedostaje. I ovdje predstavljamo pet najboljih.