Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

Vlasnici poslovnih objekata koji se nalaze na Google Maps bit će zadovoljni zbog činjenice da odsad mogu kroz Google My Business odgovarati na recenzije koje ostavljaju korisnici, što je iznimna stvar jer ponekad oni imaju pitanja u kojima pokušavaju riješiti neke probleme ili se žale zbog negativnih iskustava pa odgovor samog vlasnika može uliti povjerenje.

Naravno, dosad se to moglo kroz središnji dio Google My Business ili kroz mobilnu aplikaciju, ali odsad se može direktno kroz Google Maps na stolnim računalima, što bitno olakšava stvari. Ne samo to, Google omogućava korisnicima poboljšanja kojima ne samo da mogu odgovoriti na recenzije već mogu birati kako odgovoriti, dobivaju potrebne informacije i alate na dlanu kojima lakše mogu odgovoriti na recenzije ili pružiti potrebnu povratnu informaciju.

"Pozitivne ili negativne, recenzije nude priliku identificirati dijelove koje treba ispraviti ili s kojima treba nastaviti kako bi iskustvo korisnika bilo bolje ili ostalo na visokoj razini", naglasili su iz Googlea, a teško da će se itko od vlasnika poslovnih objekata oglašenih na Google Maps propustiti složiti s takvim ocjenama.

A evo i kako sve skupa funkcionira kroz tri koraka kojima se pojašnjava način komunikacije s korisnicima koji su ostavili recenzije:

1. Idite u Google Maps.

2. Unesite poslovno ime. Nakon toga, kliknite Search ili pritisnite Enter.

3. Kliknite na Reviews.

4. Uz recenziju na koju želite odgovoriti, kliknite Reply.

Postoje i druge metode, kao onda da se može orijaviti na Google My Business i odgovoriti kroz "reviews" dio na recenzije. Uz to, moguće je preuzeti Google My Business aplikaciju na iOS ili Android mobilnim operativnim sustavima pa odgovarati na recenzije direktno kroz nju. Ali, na stolnim računalima sve je preglednije i onima koji ionako rade cijeli dan s računalima, praktičnije je sve imati na jednom mjestu, a ne se "seliti" s uređaja na uređaj platforme na platformu...

Još iz kategorije

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

23.03.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka angažirala je britansku istraživačku agenciju LM Research da provede istraživanje među 28 tisuća malih i velikih trgovaca te tvrtki u ugostiteljstvu i hotelijerstvu na razini svih 28 zemalja Europske unije. Rezultati ovog istraživanja danas su predstavljeni u Zagrebu na događanju organiziranom u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške.

Redizajnirana web stranica WWW.HR

Redizajnirana web stranica WWW.HR

22.03.2019. komentiraj

Osnovne informacije o Hrvatskoj sada su dostupne na novoj redizajniranoj mrežnoj stranici WWW.HR. Uz atraktivan izgled i poboljšane funkcionalnosti početna stranica Hrvatske posjetiteljima nudi i nov sadržaj.

Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka

Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka

21.03.2019. komentiraj

Mozilla je predstavila Firefox Send, kriptiranu i besplatnu platformu za dijeljenjem kojoj se može pristupiti sa svih internetskih preglednika jednostavno preko adrese send.firefox.com. Usluga radi kao i svaka druga koja se tiče dijeljenja sadržaja, samo što ova omogućava postavljanje na Mozilline servere i potom se putem linka dijeli bilo kome. Uz to, podaci su kriptirani, samim time sigurni, ali ni to nije nešto što konkurencija ne nudi.