Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Ime mu je podosta logično - Vivaldi Mail. A donosi značajke kao IMAP, POP3, Gmail, iCloud i podršku za Outlook. Tu su i labeli, filteri, moćan alat za pretraživanje, jasne oznake o nepročitanoj poruci, kustomizirani prečaci za tipkovnicu, integrirani Feed čitač, integracija s Vivaldi kalendarom i zapravo sve ostalo što svaki e-mail klijent ima.

Izvršni direktor (CEO) Vivaldija, Jon von Tetzchner, navodi da je Vivaldi Mail "oda originalnom, jednostavnom i poudzanom načinu komunikacije.

"Ponekad e-mail može biti kaotičan i neuredan, ali ne i s Vivaldi Mail. On je partner kojeg trebate da bi obavili posao kako treba, a pod time se misli na organiziran i pregledan e-mail, kroz koji se lako navigira", dodao je Van Tetzchner.

Inače, Vivaldi Mail je dostupan od 9. lipnja i sve što treba jest nadopuniti postojeću verziju Vivaldi internetskog preglednika ili ga preuzeti nanovo sa službene web stranice OVDJE.

Ali, treba imati na umu da nakon što se postavi Vivaldi Mail, prije korištenja mora se konfigurirati mail server. Tako nešto nije baš jednostavno, ali ovo su koraci:

1. Settings pa klik na Mail

2. Ispod "Mail Accounts" klik na "+

3. Klik na Manual Setup

4. Popunite sve potrebne informacije o e-mail računu i potom kliknite "Add Account

5. Nakon toga možete konfigurirati Vivaldi Mail kako želite, od toga kako će izgledati do toga kako će se "ponašati

Na ovaj način kreatori Vivaldija žele korisnike zadržati uz sebe što je duže moguće tako što im nude na jednom mjestu sve ono potrebno za svakodnevno obavljanje željenih aktivnosti.