iCloud servis opet pao

iCloud servis opet pao

Apple-ova iCloud usluga je nedostupna od justros zbog ispada sustava. Iz Apple-a su poručili da problemi utječu na 50% svih iCloud korisnika.

Prema Apple-ovoj web stranici stanja sustava, zastoj utječe na sve aspekte iClouda uključujući Mail, iTunes Match, prijave u korisničke račune te ostale usluge.

Ovo je drugi ispad koji utječu na iCloud i druge Apple online usluge u tjednu. Prošlog četvrtka, još jedan ispad prekinuo je rad iClouda, iTunes Store-a, iOS App Store-a i Mac App Store-a. Ispad je trajao samo nekoliko sati za trgovine i većinu dana za iCloud.

Za razliku od današnjeg ispada, prošlotjedni prekid usluga je utjecao samo na neke korisnike.

Još iz kategorije

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

23.07.2019. komentiraj

Facebook dogodine planira predstaviti svoju kriptovalutu i to nije novost, ali zato je novost da u tome ima podršku nekih od najjačih kompanija svijeta. Primjerice, riječ je o PayPalu, Uberu, Visi i Mastercardu, a svaki od njih ulaže oko deset milijuna američkih dolara  projekt.

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

22.07.2019. komentiraj

Google ukida AdSense aplikaciju za iOS i Andorid operativne sustave kako bi se okrenuo web aplikacijama. Ta odluka stigla je poprilično iznenada, posebno ako se zna da trećina korisnika jest i u mobilnom okruženju, što znači da im je AdSense nužan za oglašavanje i upravljanje oglasima.

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

21.07.2019. komentiraj

Mozilla je sa svojim Firefox internetskim preglednikom odlučila krenuti putem kojim je i Googleov Chrome, jedino što kasni za njime godinu dana. Naime, odlučeno je da će se sve HTTP (Hypertext Transfer Protocol) web stranice početi označavati kao nesigurne dok se surfa u Firefoxu.