Velike promjene na tržištu pametnih kućanskih dodataka

Velike promjene na tržištu pametnih kućanskih dodataka

Foto: DepositPhotos

Amazon i Google Home s 2016. godinom su žestoko ušli na tržište pametnih domova kroz ponudu pametnih zvučnika, čija se primjena toliko proširila da su u potpunosti promijenili viđenje tog tržišta i proizvođačima dali do znanja da bez njih pametnih domova nema.

Uostalom, to pokazuju i brojke prema kojima će u siječnju 2018. čak 15 posto američkih kućanstava posjedovati pametni zvučnik u odnosu na osam posto iz siječnja ove godine.

Nije ni to sve, oni koji posjeduju pametni zvučnik će prije donijeti odluku o kupnji nekog drugog pametnog uređaja te napraviti korak prema istinskom pametnom domu.

Konkretno, prema comScore, oni koji imaju pametni zvučnik će imati 1,4 puta veće šanse za kupnju pametnog televizora, 1,5 puta veće šanse za kupnju streaming priključka, 1,9 puta veće šanse za kupnju pametnog sata i 2,2 puta veće šanse za kupnju pametnog termostata.

Ali, dok su sve to rezultati koji zapravo ne označavaju izniman utjecaj pametnih zvučnika na ostatak pametnog doma, sljedeći proizvodi to svakako rade jer tko ima pametni zvučnik, ima 3,3 puta veće šanse za kupnju "pametne platforme" (eng., smart hub) i čak 6,6 puta veće šanse za kupnju pametne žarulje, odnosno, osvjetljenja u globalu.

Još iz kategorije

Avalon prodan poljskoj R22 grupi za 13,56 milijuna kuna

Avalon prodan poljskoj R22 grupi za 13,56 milijuna kuna

17.07.2019. komentiraj

Domaći pružatelj usluga hostinga đurđevački Avalon u vlasništvu Damira Mujića i Dražena Ferenčića prodana je poljskoj kompaniji R22 za 1,85 milijuna eura odnosno oko 13,56 milijuna eura. Iako je to odlično kada se pogleda samo poslovanje u Hrvatskoj gdje je ostvareno u 2018. 6,2 milijuna kuna prihoda i 1,48 milijuna kuna dobiti prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) treba jasno reći da R22 kupuje i njihovo poslovanje u SAD-u.

YouTube Music dostupan u Hrvatskoj

YouTube Music dostupan u Hrvatskoj

17.07.2019. komentiraj

YouTube Music je nova glazbena streaming usluga stvorena za slušanje uz čaroliju YouTubea koja omogućava pretraživanje, lakše istraživanje i neviđenu personalizaciju cijelog svijeta glazbe i dostupna je u Hrvatskoj.

Pojačanje WiFi-a uz uređaj koji dolazi iz Iskona, a radi sa svim mrežama

Pojačanje WiFi-a uz uređaj koji dolazi iz Iskona, a radi sa svim mrežama

16.07.2019. komentiraj

Zanimljivo rješenje stiže iz Iskona i namijenjeno je pojačanju WiFi signala, a pritom je, kako tvrde u ovom telekomu u vlasništvu HT-a, jedno od rijetkih koje dolazi od jednog telekoma i radi kod svih drugih telekoma. Rješenje nazvano MESHtar zapravo služi pojačanju WiFi mreže što primjerice u prostorima s mnogo armiranobetonskih zidova uvelike pomaže. Ista je situacija primjerice i sa zidovima starih dalmatinskih kuća.