Velike promjene na tržištu pametnih kućanskih dodataka

Velike promjene na tržištu pametnih kućanskih dodataka

Foto: DepositPhotos

Amazon i Google Home s 2016. godinom su žestoko ušli na tržište pametnih domova kroz ponudu pametnih zvučnika, čija se primjena toliko proširila da su u potpunosti promijenili viđenje tog tržišta i proizvođačima dali do znanja da bez njih pametnih domova nema.

Uostalom, to pokazuju i brojke prema kojima će u siječnju 2018. čak 15 posto američkih kućanstava posjedovati pametni zvučnik u odnosu na osam posto iz siječnja ove godine.

Nije ni to sve, oni koji posjeduju pametni zvučnik će prije donijeti odluku o kupnji nekog drugog pametnog uređaja te napraviti korak prema istinskom pametnom domu.

Konkretno, prema comScore, oni koji imaju pametni zvučnik će imati 1,4 puta veće šanse za kupnju pametnog televizora, 1,5 puta veće šanse za kupnju streaming priključka, 1,9 puta veće šanse za kupnju pametnog sata i 2,2 puta veće šanse za kupnju pametnog termostata.

Ali, dok su sve to rezultati koji zapravo ne označavaju izniman utjecaj pametnih zvučnika na ostatak pametnog doma, sljedeći proizvodi to svakako rade jer tko ima pametni zvučnik, ima 3,3 puta veće šanse za kupnju "pametne platforme" (eng., smart hub) i čak 6,6 puta veće šanse za kupnju pametne žarulje, odnosno, osvjetljenja u globalu.

Još iz kategorije

Hrvatski europarlamentarci pri samom vrhu po korištenju društvenih mreža

Hrvatski europarlamentarci pri samom vrhu po korištenju društvenih mreža

18.05.2019. komentiraj

Uoči izbora za Europski parlament, Grayling i agencija Observer istražili su kako zastupnici europskog parlamenta koriste Twitter i tko to radi najbolje. Istraživanje je pokazalo da od ukupno 751 zastupnika u  europskom parlamentu, njih 496 koristi Twitter dok ih 520 koristi Facebook.

Stižu oglasi u Google Discover

Stižu oglasi u Google Discover

17.05.2019. komentiraj

Google nije previše iznenadio objavom da će se uskoro početi pojavljivati oglasi na feedu njegova Discovera, prvenstveno jer upravo je Discover zamjena za Google Feed koji se pojavljuje slijeva na mnogim zaslonima Android mobilnih uređaja.

Pozivom preko WhatsAppa hakeri šire spyware u vaše mobitele

Pozivom preko WhatsAppa hakeri šire spyware u vaše mobitele

16.05.2019. komentiraj

WhatsApp se našao na udaru hakera koji su iskoristili grešku te aplikacije za razmjenu poruka pa pomoću nje postavili špijunski softver i automatski si otvorili put prema ciljanim korisnicima. Zato je svima preporučeno provjeriti verziju aplikacije i nadopuniti je, ukoliko treba. Jer, to je jedini način za biti siguran kako se napad neće dogoditi.