Velika godina za investicije u cyber sigurnost

Velika godina za investicije u cyber sigurnost

Foto: DepositPhotos

Kibernetička sigurnost je primarna stavka poslovanja, ali i primarna stavka svake organizacije koja ne želi osjetiti situaciju u kojoj joj se dogodio hakerski napad, a s njime i osjetna financijska šteta. Zato raduje vidjeti da se ove godine u odnosu na prošlu ipak krenulo s više ulaganja.

Pa tako ove godine bilježimo više težnje prema ulaganju u kibernetičku sigurnost, ali i stavke koje je se tiču. Primjerice, dok je prošle godine 11 posto registriranih savjetnika za ulaganja (RIA) govorilo o potrebi ulaganja u kibernetičku sigurnost, to je u ovoj godini učinilo njih 59 posto. Od 300 ispitanih stručnjaka.

Samim time, kibernetička sigurnost na samom je vrhu planiranih ulaganja u ovoj godini, a odmah iza s 43 posto u odnosu na prošlogodišnjih deset posto, nalaze se izvješća o performansama. Tako nešto bitno je kompanijama i organizacijama u boljem prepoznavanju kvalitete i općenito poslovanja.

Zanimljivo je da alati vezani za društvene mreže čine 30 posto želja za investiranje i time su još uvijek iznimno bitan segment poslovanja.

Još iz kategorije

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

16.11.2019. komentiraj

Alibaba je na Dan samaca 11.11. uprihodila nevjerojatnih 38,4 milijardi američkih dolara od prodaje putem svoje e-trgovine, ali i uz partnerstva s maloprodajnim i veleprodajnim trgovačkim lancima u Kini. I to sve za samo 24 sata! To je za 7,6 milijardi dolara bolji rezultat nego prošle godine. Ali, krenimo redom...

Addiko Bank osvojila nagradu za najbolju europsku inovaciju bankarskog proizvoda odnosno uslugu

Addiko Bank osvojila nagradu za najbolju europsku inovaciju bankarskog proizvoda odnosno uslugu

16.11.2019. komentiraj

Addiko Virtualna poslovnica proglašena je najboljom europskom bankarskom inovacijom u cijeloj Europi te je Addiko banci na svečanoj ceremoniji u Pragu uručena nagrada 'Retail Banking Europe Awards 2019 - Best Product Innovation'.

Mobilno igranje na 5G mreži

Mobilno igranje na 5G mreži

15.11.2019. komentiraj

U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas je po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži. Veliko finale četvrte sezone A1 Adria Lige igra se na testnoj A1 5G mreži. Natjecatelji će koristiti Huawei Mate 20X 5G uređaje. Danas je održano finale u dvjema igrama Hearthstone i Clash Royale, a vikend je rezerviran za računalne igre CS:GO i DOTA 2.