Velika godina za investicije u cyber sigurnost

Velika godina za investicije u cyber sigurnost

Foto: DepositPhotos

Kibernetička sigurnost je primarna stavka poslovanja, ali i primarna stavka svake organizacije koja ne želi osjetiti situaciju u kojoj joj se dogodio hakerski napad, a s njime i osjetna financijska šteta. Zato raduje vidjeti da se ove godine u odnosu na prošlu ipak krenulo s više ulaganja.

Pa tako ove godine bilježimo više težnje prema ulaganju u kibernetičku sigurnost, ali i stavke koje je se tiču. Primjerice, dok je prošle godine 11 posto registriranih savjetnika za ulaganja (RIA) govorilo o potrebi ulaganja u kibernetičku sigurnost, to je u ovoj godini učinilo njih 59 posto. Od 300 ispitanih stručnjaka.

Samim time, kibernetička sigurnost na samom je vrhu planiranih ulaganja u ovoj godini, a odmah iza s 43 posto u odnosu na prošlogodišnjih deset posto, nalaze se izvješća o performansama. Tako nešto bitno je kompanijama i organizacijama u boljem prepoznavanju kvalitete i općenito poslovanja.

Zanimljivo je da alati vezani za društvene mreže čine 30 posto želja za investiranje i time su još uvijek iznimno bitan segment poslovanja.

Još iz kategorije

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

23.09.2019. komentiraj

Firefox je napokon omogućio svim korisnicima mjeru zaštite protiv trackinga, najavljenu još u listopadu prošle godine. Naime, s verzijom Firefox 69 stigla je obrana protiv napasti koja posljednjih godina čini podosta štete po pitanju privatnosti korisnicima raznih internetskih preglednika, ne samo ovog Mozillinog.

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

23.09.2019. komentiraj

Facebook je tijekom drugog kvartala ove godine bilježio 2,41 milijarde aktivnih korisnika na mjesečnoj razini, što je rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje lani, no u sjevernoj Americi taj pozitivni trend jedva da vrijedi.

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

20.09.2019. komentiraj

Digitalni život ili na engleskom “digital life” postala je realnost u današnje vrijeme, pojam koji označava koliko je određena sredina omogućila ljudima u njoj pristup digitalnoj sferi, prvenstveno po pitanju onoga što bi im pomoglo u svakodnevici. Kao, primjerice, što Estonija praktički sve nudi u digitalnom obliku i tako olakšava živote građanima.