Učinkovito otkrivanje, obuzdavanje i sanacija prijetnji

Učinkovito otkrivanje, obuzdavanje i sanacija prijetnji
DepositPhotos

Acronis je predstavio svoj novi proizvod pod imenom Acronis Advanced Security + EDR za Acronis Cyber Protect Cloud. Advanced Security + EDR pruža inovativan pristup učinkovitom otkrivanju prijetnji, obuzdavanju i sanaciji, smanjujući složenost prisutnu u drugim EDR rješenjima.

Prateći uspostavljene industrijske standarde mapiranjem na softverski okvir MITER ATT&CK®, Acronis Advanced Security + EDR pojednostavljuje složena rješenja potrebna da bi se održao korak s današnjim sofisticiranim okruženjem prijetnji.

„Čini to korištenjem jedinstvenog platformskog pristupa koji IT timovima omogućuje otkrivanje i razumijevanje naprednih napada, a zatim i brz oporavak korištenjem značajki poput vraćanja jednim klikom na ranije stanje. Uz korelaciju događaja, analizu lanaca napada i prezentaciju prilagođenih, vođenih interpretacija, tvrtke dramatično smanjuju vrijeme potrebno za visoko specijalizirane (i skupe) sigurnosne analitičare i vrijeme do popravka (TTR) za poslovne operacije“, tvrde u Acronisu.

Ova najava slijedi razvojni niz kompanije, koji je započeo otkrivanjem inovativnog, bihevioralno utemeljenog DLP proizvoda na RSAC 2022 u lipnju, a nedavno i značke „Approved badge from AV-TEST“ za područje korporativne endpoint zaštite na macOS-u.

Acronis Advanced Security + EDR dio je platforme Acronis Cyber Protect Cloud koja omogućuje tvrtkama i njihovim pružateljima usluga da isporuče holističku zaštitu u okviru Cybersecurity Framework Core Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST). Ovaj novi unos osnažuje kibernetičku zaštitu Acronisa sa ML-pokretanom korelacijom i interpretacijom događaja s vidljivošću lanca napada mapiranom na MITRE ATT&CK, mogućnosti integriranog odgovora, koja uključuje povratak na prethodno stanje jednim klikom.

Tu je i sposobnosti istraživanja, ispravljanja, oporavka i zatvaranja sigurnosnih rupa integriranih s još više značajki na platformi Acronis Cyber Protect Cloud, smanjenu složenost i trošak putem brzog uključivanja kroz jednu Acronis konzolu i jedinstvenog agenta koji nudi naprednu sigurnost na samo jedan klik - bez postavljanja više agenata ili operativnih izazova integracije s različitim proizvodima trećih strana

„Osim svog inovativnog pristupa kako bi svim tvrtkama osigurao veći pristup sofisticiranim tehnologijama za bolju zaštitu, Acronis je jedinstveno spreman omogućiti njihovoj širokoj, globalnoj mreži partnera pružatelja upravljanih usluga da ponude MDR usluge klijentima na nižem tržištu po zdravim maržama i uvjerljivo cjenovne bodove za klijente, izbjegavajući vrhunske troškove licenciranja i MDR konkurenciju za svoje klijente od dobavljača čiste sigurnosti“, tvrde u kompaniji.

Prema izvješću Acronis Cyber Protection Operation Centers Report iz kolovoza, procjenjuje se da će globalna šteta od ransomwarea premašiti 30 milijardi dolara do 2023. Ransomware je i dalje prijetnja broj jedan za velika i srednje velika poduzeća. Acronis uvelike utječe na uspjeh napada ransomwarea svojim holističkim, NIST pristupom kontinuitetu poslovanja, te u količini detektiranih URL-ova za krađu identiteta, zlonamjernog softvera i naprednih napada, blokirajući 21 milijun URL-ova na krajnjim točkama samo u drugom kvartalu 2022.

"EDR tehnologija bitan je dodatak svakom stupu kibernetičke sigurnosti," rekao je Candid Wüest, potpredsjednik Acronis Researcha. "Na primjer, znamo da dosad nepoznate zero-day ranjivosti čine 80% proboja . Suočavamo se s tim fokusirajući se na sigurnosne i poslovne ishode za naše klijente i partnere kao našem glavnom prioritetu, pri čemu je brza i jednostavna sanacija od najveće važnosti“, zaključuje Wüest.