U Google Meet stiže mogućnost promjene video pozadine

U Google Meet stiže mogućnost promjene video pozadine

Google je u listopadu prošle godine predstavio unaprijed postavljene i pozadine koje se mogu podešavati po želji korisnika za Meet platformu, a sad stižu noviteti koji se tiču pozadina za video i prvo dolaze na web.

Mogućnost je najprije najavljena s potpuno redizajniranim web korisničkim sučeljem (UI) za Google Meet, a sad polako stiže na računala svih korisnika. Dakle, to znači da se uz statične pozadine sad može podesiti videopozadina.

- Na taj način moguće je iskazati više od vaše osobnosti, ali i prikriti što je više moguće okoline oko vas kako biste zadržali privatnost dok komunicirate videom iz svog doma. Uz mogućnost videopozadina može se učiniti i cijelo iskustvo zabavnijim - naglasili su u Googleu pri predstavljanju noviteta.

Postoje tri mogućnostu ovom trenutku - učionica, tulum i šuma. Naravno, kroz nadolazeće tjedne i mjesece bit će ih još više, kako bi korisnici mogli pronaći nešto najbolje za sebe u njima i na taj način videopozive učinili nešto opuštenijima, zabavnijima i manje stresnima.

Ono što korisnik treba jest minimalno Chrome 87 ili noviji, što znači da je potreban internetski preglednik ne stariji od studenoga prošle godine, kad se pojavila spomenuta verzija 87. I to je to, od 30. lipnja Google Meet bi za te korisnike trebao biti osvježen.

Sve ovo dodatni je iskorak za Google, koji se na ovom tržištu bori s iznimno moćnim suparnicima u vidu Microsoftova Teamsa i Zooma... koji ipak broje daleko više korisnika iz razloga što su se počeli boriti za dio kolača prije no što je proglašena pandemija koronavirusa. Google je, s druge strane, ipak podosta sporo radio na konkretnijoj realizaciji Meetsa pa korisnici nisu bili previše angažirani u smislu da bi mu se okrenuli.

Situacija je odavno drugačija, Google radi "punom parom" i Meets teško da u tehničkom i u smislu funkcionalnosti zaostaje za konkurencijom.

Još iz kategorije

Broj IoT napada se udvostručio u prvih 6 mjeseci 2021.

Broj IoT napada se udvostručio u prvih 6 mjeseci 2021.

26.09.2021.

Kibernetički napadi na Internet stvari (IoT) izvedene uređaje porastao je za više od sto posto kroz prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani, otkrio je analizom Kaspersky.

Mozilla Firefox za dlaku ispred Microsoft Edgea

Mozilla Firefox za dlaku ispred Microsoft Edgea

25.09.2021.

Firefox i Edge vode žestoku bitku za treće mjesto najkorištenijeg internetskog preglednika na svijetu, a čini se da je i dalje u vodstvu Microsoftov “prvak”, no jedva. Naime, prema Statcounteru, u kolovozu ove godine je Firefox bio na 3,55 posto udjela, a Edge na 3,57 posto.

Mozilla tvrdi da najnovije značajke Chromea omogućuju praćenje korisnika

Mozilla tvrdi da najnovije značajke Chromea omogućuju praćenje korisnika

24.09.2021.

Google je predstavio Chrome 94 i predstavio cijeli niz noviteta, ali neki od njih izazivaju sumnju da baš nisu prijateljski naklonjeni korisnicima, na što upozoravaju u Mozilli, koja stoji iza konkurentskog Firefoxa.