U Google Maps stižu lokacije radara i ograničenja brzina za 40 novih država, uključujući i Hrvatsku

U Google Maps stižu lokacije radara i ograničenja brzina za 40 novih država, uključujući i Hrvatsku

Foto: DepositPhotos

Google ja za svoj Maps proveo nekoliko testova u Sjedinjenim Američkim Državama i polako se sprema s implementacijom ograničenja brzine i lokacije gdje se nalaze radari za mjerenje brzine, bilo mobilni ili fiksni. No neće se pritom zaustaviti samo na američkom tlu, već Google Maps kreće u „osvajanje svijeta“.

Tako nešto Google zapravo posuđuje od Wazea, kojeg posjeduje. Dakle, ništa novo u svijetu mapiranja, odnosno, aplikacija koje se tiču mapa. Ali, svakako je novo u Maps, što znači da će vrlo brzo biti prošireno munjevitom brzinom diljem svijeta. I možda pomogne u sprečavanju prometnih nesreća nastalih zbog prevelikih brzina.

Konkretnije, ovaj novitet stići će u 40 zemalja svijeta, a riječ je točno o Australiji, Brazilu, SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Indiji, Meksiku, Rusiji, Japanu, Andori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Finskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Islandu, Izraelu, Italiji, Jordanu, Kuvajtu, Latviji, Litvi, Malti, Maroku, Namibiji, Nizozemskoj, Norveškoj, Omanu, Poljskoj, Portugalu, Kataru, Rumunjskoj, Saudijskoj Arabiji, Srbiji, Slovačkoj, Južnoj Africi, Španjolskoj, Tunis i Zimbabveu.

Dakle, lista je poduža i na njoj se nalazi Hrvatska, što je velika stvar, posebno ako znamo za probleme s prometnim nesrećama i previsokom stopom smrti uzrokovanih neprilagođenim brzinama. Kao što je vidljivo, nekih velikih zemalja na ovom popisu nema, a prvenstveno je riječ o Francuskoj, Švicarskoj i Njemačkoj.

Tome je tako jer su u tim državama aplikacije s obavijestima o tome gdje se nalaze radari ilegalne. Pa tako svaki korisnik koji bi to imao, mogao i zakonski odgovarati jer policija ima pravo pregledavati mobilne uređaje vozača i svih u vozilu, ukoliko sumnja da su uz pomoć aplikacija učinili nešto što ne bi smjeli.

Srećom, većina zemalja nema tako rigorozne zakone i možda uskoro vidimo sigurniji svijet, barem kad je riječ o prometnicama...

Još iz kategorije

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

23.09.2019. komentiraj

Firefox je napokon omogućio svim korisnicima mjeru zaštite protiv trackinga, najavljenu još u listopadu prošle godine. Naime, s verzijom Firefox 69 stigla je obrana protiv napasti koja posljednjih godina čini podosta štete po pitanju privatnosti korisnicima raznih internetskih preglednika, ne samo ovog Mozillinog.

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

23.09.2019. komentiraj

Facebook je tijekom drugog kvartala ove godine bilježio 2,41 milijarde aktivnih korisnika na mjesečnoj razini, što je rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje lani, no u sjevernoj Americi taj pozitivni trend jedva da vrijedi.

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

20.09.2019. komentiraj

Digitalni život ili na engleskom “digital life” postala je realnost u današnje vrijeme, pojam koji označava koliko je određena sredina omogućila ljudima u njoj pristup digitalnoj sferi, prvenstveno po pitanju onoga što bi im pomoglo u svakodnevici. Kao, primjerice, što Estonija praktički sve nudi u digitalnom obliku i tako olakšava živote građanima.