Twitter zabranio reklame koje niječu klimatske promjene

Twitter zabranio reklame koje niječu klimatske promjene

Foto: Pixabay

Na Dan planete Zemlje 22. travnja Twitter je najavio zabranu oglasa koji promiču poricanje klimatskih promjena. Rečeno je da lažno i dezinformirajuće oglašavanje, koje je u suprotnosti sa znanstvenim konsenzusom o krizi, neće biti dopušteno na platformi prema njezinoj politici o neprikladnom sadržaju. No, treba vidjeti hoće li novi vlasnik Elon Musk to ipak vratiti "na staro".

"Vjerujemo da se klimatsko poricanje ne bi trebalo unovčavati na Twitteru i da lažni oglasi ne bi trebali odvratiti važne razgovore o klimatskoj krizi", napisali su čelnici tima za održivost kompanije na službenom blogu pa dodali:

"Svjesni smo da pogrešne informacije o klimatskim promjenama mogu potkopati napore u zaštiti planeta."

Iz Twittera kažu i da će procijeniti krše li oglasi o klimatskim promjenama pravila na temelju izvješća iz mjerodavnih izvora, kao što je Međuvladin panel Ujedinjenih naroda za klimatske promjene. Ujedno, dodaje se da će u narednim mjesecima podijeliti više detalja o svom "radu na dodavanju pouzdanog, autoritativnog konteksta razgovorima o klimi koji se odvijaju na Twitteru".

Ovaj potez se temelji na nekim drugim mjerama koje Twitter poduzima za rješavanje klimatskih promjena. Do kraja 2022. Twitter ima za cilj koristiti samo ugljično neutralne izvore energije u svojim podatkovnim centrima. Također, pridružio se klimatskom paktu Europske unije ranije ove godine, što dovoljno govori o smjeru Twittera posljednjih godina.

Između ostalog, Twitter se obvezao prijeći na obnovljivu električnu energiju u zakupljenim operacijama u bloku i povećati svoja ulaganja u tehnologiju uklanjanja ugljika.

Naravno, potrebno je još jednom ponoviti da treba vidjeti hoće li novi vlasnik platforme ispoštovati sve te detalje ili će inzistirati na slobodi govora, makar se radilo o znanstveon neutemeljenim činjenicama.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.