Twitter uvodi opciju „save for later“

Twitter uvodi opciju „save for later“

Twitter se mora konstantno razvijati kako bi ostao konkurentan društvenim mrežama kao Facebook, Instagram, Snapchat pa i LinkedIn. Upravo zato u posljednje vrijeme donosi cijeli niz noviteta, a posljednji jest posebna mogućnost ostavljanja tweetova koje korisnik želi pročitati kasnije.

Naime, dosad su korisnici morali pritiskati na srce kako bi označili ono što ih zanima i kasnije pročitali, ali to bi bilo javno i netko bi mogao na temelju toga pomisliti da se korisniku sviđa odrešeni tweet, iako to ne mora biti tako. Primjerice, niste simpatizer neke javne osobe ili političara, ali zanima vas što je rečeno i što se raspravlja ispod objave... E, u tom slučaju više neće netko pomisliti da ste "lajkali" objavu već će se uz "save for later" (hrv., sačuvaj za kasnije) to pospremiti privatno.

Ta nova mogućnost trebala bi se pojaviti u sljedećih nekoliko tjedana, a do kraja godine bit će dostupna svima. Nije poznato koliko od 310 milijuna aktivnih korisnika na mjesečnoj razini treba nešto ovako, ali sigurno je korisno kao mogućnost jer ima sigurno poveći broj korisnika koji na Twitteru provodi poveći dio vremena i ne stigne proći kroz sve objave odmah već nešto treba ostaviti i za kasnije.

"U Japanu posebno žele zaštititi privatnost i imali smo niz upita kad će to biti omogućeno pa sa zadovoljstvom svojim korisnicima u Japanu, ali i cijelom svijetu možemo reći da će njihova privatnost biti potpuno netaknuta vrlo brzo", poručili su iz Twittera.

Ne tako davno Twitter je objavio i da maksimalni broj znakova za objavu povećava na 280, što je dvostruko u odnosu na aktualnu situaciju. Sad još i ovo... Lijepo je vidjeti Twitter da se trudi i pokušava promjenama napokon probiti tu granicu od otprilike 300 milijuna korisnika, koliko ih ima danas, ali ih je imao i početkom 2012. pa to sugerira da se radi o stagnaciji, a ona nikad nije dobra u svijetu gdje se konstantni pomaci nagrađuju rastom prihoda i profita...

Još iz kategorije

E-trgovina nastavlja rasti

E-trgovina nastavlja rasti

15.06.2018. komentiraj

Sjedinjene Američke Države proteklih dvadeset godina svjedoče polaganom i sigurnom rastu e-trgovine, što se odrazilo i na globalne prilike pa je ponuda nikad bolja, kvalitetnija, a samo korištenje platformi sigurnije nego ikad prije. Vjerojatno će zato u ovoj godini oko 230 milijuna Amerikanaca online putem kupiti barem jednu stvar i time donijeti prihode od 474 milijardi američkih dolara.

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

15.06.2018. komentiraj

Ako ste se pitali koji jezik dominira internetom, većina bi rekla da je to engleski, i bili bi u pravu. Prema stranici W3techs.com, uvjerljivo najzastupljeniji jezik na internetu je engleski, kojim je pisano čak 52,4 posto web stranica. Ostali jezici daleko slabije zastupljeni.

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

14.06.2018. komentiraj

Lažni medijski portali koji su se koristili tehnikama ostvarivanja lažnog prometa kako bi ostavile dojam da su legitimni odnose milijarde američkih dolara prihoda onima koji uistinu jesu legitimni zbog činjenice da lažnim prometom dolaze do stvarnog novca od oglašavanja, „napumpanog“ baš zbog dojma da je promet legitiman.