Twitter ne uspijeva naći put do novih korisnika

Twitter ne uspijeva naći put do novih korisnika

Twitter stagnira već neko vrijeme i to su potvrdili rezultati o rastu broja korisnika na kraju trećeg kvartala ove godine. Riječ je o njih 330 milijuna aktivnih na mjesečnoj razini i to je povećanje od svega 23 milijuna u odnosu na treći kvartal 2015. Ostale društvene mreže bilježe mnogo bolje rezultate i samim time su stabilnije.

Konkretnije, u istom razdoblju Facebook je dodao novih 461 milijun korisnika, WhatsApp njih 400 milijuna, Instagram 400 milijuna, WeChat novih 313 milijuna i Snapchat njih 87 milijuna. S naglaskom na to da Snapchat bilježi samo aktivnost korisnika na dnevnoj razini pa je tih 87 milijuna samim time značajnije.

Twitter na sve to može gledati uz mnogo sjete i nemoći jer nije da se ljudi koji stoje iza njega ne trude. Samo, očito je publika koju privlače posebna i ako ništa, barem je brojka korisnika konstantna i čini se da je to vrhunac do kojeg Twitter takav kakav jest ne može nadmašiti.

Još iz kategorije

Facebook testira AR oglase u News Feedu

Facebook testira AR oglase u News Feedu

18.07.2018. komentiraj

Facebook konstantno nalazi načine kako pružiti oglašivačima dodatni prostor za približavanje potencijalnim korisnicima, a posljednji novitet jest korištenje proširene stvarnosti (AR) i sasvim sigurno bit će to hit. Samim time i dodatni prihodi za najveću društvenu mrežu na svijetu i istoimenu kompaniju koja se nalazi u društvu najvećih.

Internetski preglednik Opera u najnovijoj verziji sadržava ugrađeni Crypto Wallet

Internetski preglednik Opera u najnovijoj verziji sadržava ugrađeni Crypto Wallet

17.07.2018. komentiraj

Internetski preglednik Opera u svojoj verziji namijenjenoj Android operativnom sustavu uskoro će imati mogućnost pohrane kriptovaluta. Odnosno, sadržavat će „wallet“ (hrv. novčanik) pod nazivom Crypto Wallet i sigurno samim time biti zanimljiva određenom broju korisnika koji barataju famoznim digitalnim „novčićima“.

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

15.07.2018. komentiraj

Ozloglašeni The Pirate Bay postat će velikim korporacijama s tržišta zabavne industrije dodatno omražen jer postaje transparentan u jednoj stavci - ostvarivanju prihoda od strane svojih posjetitelja. Naime, odsad svake od njih dočekuje upozorenje koje kaže da ukoliko nastave dalje, njihovo će računalo biti iskorišteno za rudarenje kriptovalute Monero (XMR).