Twitter lansirao Analytics For Twitter Cards

Twitter lansirao Analytics For Twitter Cards

Twitter je lansirao Analytics For Twitter Cards alat, koji bi mogao dati njihovim poslovni korisnicima uvid u ono što bi trebali objaviti na toj društvenoj mreži. Novi alat prikazuje broj prikazivanja, URL klikova, te se putem njega na jednostavan način mogu pratiti favoriti korisnika, retweetovi i praćeni sadržaj. Ako Twitter uspije naučiti poslovne korisnike kako stvoriti bolji sadržaj, usluga će u cijelosti postati više informativna i zanimljiva, te će se moći bolje unovčiti.

Oglašivači i korisnici Twitter kartica će pristup novom analitičkom alatu dobiti u narednih nekoliko dana, dok developeri već sada na dokumentacijskoj stranici mogu provjeriti kako novi alat radi.

Uz prikaz informacija o tweetovima objavljivača, analitički alat prikazuje i cjelokupan utjecaj svih tweetova na stranicu objavljivača. Twitter trenutno testira alat u suradnji s BuzzFeed, NBC News, Time Inc., ESPN, MLB, Flipboard, Etsy, Foursquare i Path servisima, ali će uskoro biti dostupan svima koji se koriste Twitter karticama.

Na vrhu upravljačkog sučelja nalaze se „URL clicks“, „Install attempts“ i „Retweets“ kartice, putem kojih se za odabrano razbolje mogu pratiti podaci o broju postavljenih linkova na Twitter stranicu, te koliko su puta linkovi prikazani i koliko su klikova skupili.

Card Types alat omogućuje usporedbu podataka u odnosu na prosječne Twitter korisnike, te ističe ono što bi bilo najbolje napraviti za tu određenu Twitter stranicu. Analytics For Twitter Cards također pruža statistiku za vlastite tweetove, te daje mogućnost praćenja koliko se tijekom vremena povećao broj sljedbenika.

Još iz kategorije

Ništa od YouTube Rewinda ove godine

Ništa od YouTube Rewinda ove godine

26.11.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa uzela je još jednu žrtvu - YouTube Rewind. Ove godine neće biti objavljen, što je prvi put otkako postoji, a to je punih deset godina. Objavio je to službeno YouTube te donio objašnjenje za takav neočekivan potez.

U WhatsApp uskoro stižu opciju Read Later i Mute Video

U WhatsApp uskoro stižu opciju Read Later i Mute Video

26.11.2020. komentiraj

WhatsApp je prošlog tjedna predstavio niz noviteta, ali ne staje na tome i već se radi na potpuno novim mogućnostima, koje bi korisnicima trebale donijeti još poboljšanja pa ih zadržati uz tu platformu.

YouTube najavio da će oglase gurati u video materijale malih kreatora bez da im za to plati

YouTube najavio da će oglase gurati u video materijale malih kreatora bez da im za to plati

25.11.2020. komentiraj

Korisnici YouTubea su sasvim sigurno proteklih mjeseci primijetili sve veći broj oglasa prilikom konzumiranja sadržaja na toj platformi, a na njihovu žalost to će se samo dodatno povećati. Jer, kompanija planira postavljati oglase čak i uz sadržaj manjih kreatora, no neće im plaćati za isti taj prikaz apsolutno ništa!