Twitter će korisnicima preporučivati aplikacije za sprječavanje uznemiravanja

Twitter će korisnicima preporučivati aplikacije za sprječavanje uznemiravanja

Foto: DepositPhotos

Twitter se odlučio obratiti vanjskim developerima za pomoć u sprečavanju uznemiravanja na platformi jer je stav kompanije da na taj način mogu postići bolje rezultate nego da budu okrenuti isključivo sebi kao jedinoj „liniji otpora“.

Prema novom eksperimentu, Twitter će preporučiti aplikacije za moderiranje "trećih strana" kao dodatnu mjeru koju korisnici mogu poduzeti povrh ugrađenih alata aplikacije, što je podosta korisna stvar.

S najnovijim ažuriranjem, Twitter će prikazati preporuke za niz aplikacija "trećih strana" kada korisnik blokira ili "mutira" druge osobe. Za sada, aplikacije uključuju Block Party, alat koji ljudima omogućuje automatsko blokiranje računa koji bi mogli biti izvor uznemiravanja; Bodyguard, koji može automatski moderirati odgovore; i Moderate, što korisnicima pomaže u upravljanju u trenucima kad ih se spominje, odnosno, tagira.

Ti su alati već bili dostupni, ali korisnici Twittera prije su morali tražiti te usluge kako bi ih postavili, što je kompliciralo cijelu situaciju pa automatski umanjilo potencijal. Sada će ih se preporučiti u samoj aplikaciji i web stranici uz vlastite alate za blokiranje i "mutiranje".

Također, promjena je ujedno i najnoviji znak da Twitter ponovno itekako računa na developere "trećih strana" s kojima je ponekad imao više nego burne odnose. Aplikacije za moderiranje samo su šačica šireg skupa usluga "trećih strana" koje Twitter promovira kao dio svoje obnovljene platforme za developere i to je izniman korak naprijed.

U konačnici, Twitter bi mogao preporučiti druge specijalizirane aplikacije u različitim dijelovima svoje usluge, no o dodatnim detaljima u tom smislu ipak ćemo morati pričekati još neko vrijeme. Pozitivno je što se Twitter ipak mijenja na bolje i ne želi se ograničavati zbog neželjenih situacija iz prošlosti tijekom suradnji s vanjskim developerima.

Još iz kategorije

EU za 26 milijuna eura nabavlja digitalni novčanik

EU za 26 milijuna eura nabavlja digitalni novčanik

27.06.2022.

Europska komisija raspisala je javni natječaj procijenjene vrijednosti 26 milijuna eura kako bi se stvorio novi europski digitalni proizvod – europski digitalni novčanik. Ako se tvrdi u pozivu na natječaj svrha mu je razvoj i implementaciju europskog digitalnog novčanika kao digitalnog identiteta na temelju prijedloga europskog okvira za digitalni identitet i pratećih preporuka Europske komisije.

Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

26.06.2022.

Google Chat zamijenio je Hangouts i uveo neke zanimljive novitete, od kojih se onaj posljednji posebno ističe jer veže se za sigurnost. Naime, slat će korisniku obavijesti o potencijalnoj opasnosti od phishinga i ostalog malwarea koji vreba u online prostoru.

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

26.06.2022.

Kibernetički kriminalci iznimno su skloni korištenju ransomware metoda napada na žrtve jer ukoliko su uspješne, mogu jako unosno naplatiti vraćanje podataka. Jer, poanta ovog napada jest oteti važne informacije vlasniku uređaja, kriptirati ih i ponuditi natrag uz određenu otkupninu.