Tražilica Google postaje sve pametnija

Tražilica Google postaje sve pametnija

Iako se Google proširio na mnoga nova područja i proizvode tijekom vremena, to ne znači da oni zapostavljaju svoj temelj na kojem su nastali. Naravno, riječ je o tražilici, čije je sposobnosti Google tijekom godina neprekidno širio kako bi svojim korisnicima omogućio pružanje što boljih odgovora na postavljene upite. Sada smo došli do točke gdje Google tražilica ima mogućnost obrade i nekih kompliciranijih upita.

Pod riječ „komplicirano“, u ovom slučaju spadaju pitanja na koja se ne može dati samo jedan odgovor, pogotovo ako se taj odgovor može promijeniti tijekom vremena. Na primjer, ako netko želi znati udaljenost između Zemlje i drugih planeta, potrebno je odrediti datum i vrijeme kako bi se mogla napraviti kalkulacija.

Međutim, Google će sada na pitanja kao što su „Koliko je daleko Neptun?“, dati odgovor u kojem je objašnjeno koji čimbenici utječu na odgovor, te će na takav upit korisnici dobiti nekakav prosječan odgovor.

Kada Google „odgovori“ na pitanje, odgovor će biti prikazan u zasebnom prozoru iznad rezultata pretrage. Testiranje pokazuje da se odgovori obično sastoje od dijelova web stranica koje se pojavljuju među 10 najboljih rezultata pretrage.

Pretraživanje je polje koje se konstantno mijenja, pa čak ni Google ne može sve napraviti kako treba, a to dokazuju rezultati pretrage kada se tražilicu „pita“ koliko djece ima glumac Will Smith.

Još iz kategorije

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

30.05.2020. komentiraj

Digitalni alati omogućili su učenicima iz cijelog svijeta stjecanja znanja i to online, ali i da virtualno prijeđu nacionalne granice i povežu se s učenicima iz cijelog svijeta. 21. i 22. svibnja putem platforme Microsoft Teams organiziran je online „susret“ 13 škola iz 11 zemalja na međunarodnoj lekciji engleskog jezika. Među njima je bila i Osnovna škola Popovača iz Hrvatske.

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

29.05.2020. komentiraj

Microsoft u lipnju planira predstaviti nadopunu Outlooka za Windows klijent, koji će dodati mogućnost konfiguracije e-mail potpisa i spremiti ga u cloud radije nego u samu Outlook instalaciju.