Tražilica Google postaje sve pametnija

Tražilica Google postaje sve pametnija

Iako se Google proširio na mnoga nova područja i proizvode tijekom vremena, to ne znači da oni zapostavljaju svoj temelj na kojem su nastali. Naravno, riječ je o tražilici, čije je sposobnosti Google tijekom godina neprekidno širio kako bi svojim korisnicima omogućio pružanje što boljih odgovora na postavljene upite. Sada smo došli do točke gdje Google tražilica ima mogućnost obrade i nekih kompliciranijih upita.

Pod riječ „komplicirano“, u ovom slučaju spadaju pitanja na koja se ne može dati samo jedan odgovor, pogotovo ako se taj odgovor može promijeniti tijekom vremena. Na primjer, ako netko želi znati udaljenost između Zemlje i drugih planeta, potrebno je odrediti datum i vrijeme kako bi se mogla napraviti kalkulacija.

Međutim, Google će sada na pitanja kao što su „Koliko je daleko Neptun?“, dati odgovor u kojem je objašnjeno koji čimbenici utječu na odgovor, te će na takav upit korisnici dobiti nekakav prosječan odgovor.

Kada Google „odgovori“ na pitanje, odgovor će biti prikazan u zasebnom prozoru iznad rezultata pretrage. Testiranje pokazuje da se odgovori obično sastoje od dijelova web stranica koje se pojavljuju među 10 najboljih rezultata pretrage.

Pretraživanje je polje koje se konstantno mijenja, pa čak ni Google ne može sve napraviti kako treba, a to dokazuju rezultati pretrage kada se tražilicu „pita“ koliko djece ima glumac Will Smith.

Još iz kategorije

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

16.11.2019. komentiraj

Alibaba je na Dan samaca 11.11. uprihodila nevjerojatnih 38,4 milijardi američkih dolara od prodaje putem svoje e-trgovine, ali i uz partnerstva s maloprodajnim i veleprodajnim trgovačkim lancima u Kini. I to sve za samo 24 sata! To je za 7,6 milijardi dolara bolji rezultat nego prošle godine. Ali, krenimo redom...

Addiko Bank osvojila nagradu za najbolju europsku inovaciju bankarskog proizvoda odnosno uslugu

Addiko Bank osvojila nagradu za najbolju europsku inovaciju bankarskog proizvoda odnosno uslugu

16.11.2019. komentiraj

Addiko Virtualna poslovnica proglašena je najboljom europskom bankarskom inovacijom u cijeloj Europi te je Addiko banci na svečanoj ceremoniji u Pragu uručena nagrada 'Retail Banking Europe Awards 2019 - Best Product Innovation'.

Mobilno igranje na 5G mreži

Mobilno igranje na 5G mreži

15.11.2019. komentiraj

U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas je po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži. Veliko finale četvrte sezone A1 Adria Lige igra se na testnoj A1 5G mreži. Natjecatelji će koristiti Huawei Mate 20X 5G uređaje. Danas je održano finale u dvjema igrama Hearthstone i Clash Royale, a vikend je rezerviran za računalne igre CS:GO i DOTA 2.