Tražilica Google postaje sve pametnija

Tražilica Google postaje sve pametnija

Iako se Google proširio na mnoga nova područja i proizvode tijekom vremena, to ne znači da oni zapostavljaju svoj temelj na kojem su nastali. Naravno, riječ je o tražilici, čije je sposobnosti Google tijekom godina neprekidno širio kako bi svojim korisnicima omogućio pružanje što boljih odgovora na postavljene upite. Sada smo došli do točke gdje Google tražilica ima mogućnost obrade i nekih kompliciranijih upita.

Pod riječ „komplicirano“, u ovom slučaju spadaju pitanja na koja se ne može dati samo jedan odgovor, pogotovo ako se taj odgovor može promijeniti tijekom vremena. Na primjer, ako netko želi znati udaljenost između Zemlje i drugih planeta, potrebno je odrediti datum i vrijeme kako bi se mogla napraviti kalkulacija.

Međutim, Google će sada na pitanja kao što su „Koliko je daleko Neptun?“, dati odgovor u kojem je objašnjeno koji čimbenici utječu na odgovor, te će na takav upit korisnici dobiti nekakav prosječan odgovor.

Kada Google „odgovori“ na pitanje, odgovor će biti prikazan u zasebnom prozoru iznad rezultata pretrage. Testiranje pokazuje da se odgovori obično sastoje od dijelova web stranica koje se pojavljuju među 10 najboljih rezultata pretrage.

Pretraživanje je polje koje se konstantno mijenja, pa čak ni Google ne može sve napraviti kako treba, a to dokazuju rezultati pretrage kada se tražilicu „pita“ koliko djece ima glumac Will Smith.

Još iz kategorije

Ništa od YouTube Rewinda ove godine

Ništa od YouTube Rewinda ove godine

26.11.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa uzela je još jednu žrtvu - YouTube Rewind. Ove godine neće biti objavljen, što je prvi put otkako postoji, a to je punih deset godina. Objavio je to službeno YouTube te donio objašnjenje za takav neočekivan potez.

U WhatsApp uskoro stižu opciju Read Later i Mute Video

U WhatsApp uskoro stižu opciju Read Later i Mute Video

26.11.2020. komentiraj

WhatsApp je prošlog tjedna predstavio niz noviteta, ali ne staje na tome i već se radi na potpuno novim mogućnostima, koje bi korisnicima trebale donijeti još poboljšanja pa ih zadržati uz tu platformu.

YouTube najavio da će oglase gurati u video materijale malih kreatora bez da im za to plati

YouTube najavio da će oglase gurati u video materijale malih kreatora bez da im za to plati

25.11.2020. komentiraj

Korisnici YouTubea su sasvim sigurno proteklih mjeseci primijetili sve veći broj oglasa prilikom konzumiranja sadržaja na toj platformi, a na njihovu žalost to će se samo dodatno povećati. Jer, kompanija planira postavljati oglase čak i uz sadržaj manjih kreatora, no neće im plaćati za isti taj prikaz apsolutno ništa!