VAŽNOST ZAŠTITE

Telefónica Tech i Microsoft surađuju na kibernetičkoj sigurnosti

Među prednostima za poduzeća su obrana od online prijetnji, zaštita informacija, značajke privatnosti zaposlenika i upravljanje identitetom.

Telefónica Tech i Microsoft surađuju na kibernetičkoj sigurnosti
Depositphotos

Microsoft i Telefónica Tech potpisali su globalni sporazum putem kojeg će poslovnim korisnicima pružiti poboljšanu kibernetičku sigurnost u stvarnom vremenu. Tvrtke će koristiti AI alate za nadogradnju zaštite.

Prema uvjetima ugovora, Telefónica će integrirati Microsoftove sigurnosne alate, uključujući one isporučene putem AI asistenta Copilot, u svoje kibersigurnosne proizvode. Telefónicain tehnološki odjel tvrdi da će suradnja kombinirati partnerovu naprednu sigurnost i AI alate s vlastitom operativnom stručnošću. Cilj je kupcima pružiti proaktivno, integrirano, automatizirano upravljanje sigurnošću u stvarnom vremenu.

Među prednostima za poduzeća su obrana od online prijetnji, zaštita informacija, značajke privatnosti zaposlenika i upravljanje identitetom. Telefonica Tech COO za Španjolsku i Ameriku Maria Jesus Almazor opisala je pakt kao ključnu prekretnicu. “Tvrtke diljem svijeta iskoristit će sve mogućnosti koje tehnologija nudi za digitalizaciju procesa i poslova, uključujući alate temeljene na generativnoj umjetnoj inteligenciji, uz maksimalnu sigurnost”, dodao je Almazor. Predsjednik Microsofta u Španjolskoj, Alberto Granados, rekao je da će ugovor osigurati sigurnosna rješenja pokretana AI kako bi se poboljšala njihova kibernetička otpornost.