Sva povijest recenzija aplikacija na Google Play Store sada će biti dostupna javno

Sva povijest recenzija aplikacija na Google Play Store sada će biti dostupna javno

Foto: Antonio Jularić

Recenzije aplikacija na Google Play Storeu nekad mogu biti iznimno koristan izvor podataka jer kao i kod svake druge platforme za ostavljanje komentara u online okruženju, tiču se tematike pa samim time pomažu promatračima koji su zainteresirani za istu tu tematiku. Nekad ste vi ta osoba koja ostavlja komentare i nekad ste vi ta osoba koja bi voljela da nije s vaše strane napisano što je napisano. Zato mijenjate napisano, ali, odsad će se vidjeti sve promjene.

Naime, Google je omogućio prije nekoliko mjeseci s Google Play Store v8.9 nadopunom da korisnici koji žele, mogu vidjeti drugima sve što su mijenjali po pitanju recenzija, što je prije toga bila mogućnost namijenjena samo developerima. Tako su svi dobili uvid u povijest upisa, kojih može biti mnogo, a može ih i ne biti. Kako god, korisnici koji su mijenjali mišljenje više nisu mogli to učiniti nezapaženo.

Također, sve to bila je uvertira u ono što slijedi jer Google je početkom travnja potiho uveo promjenu kojom su editirane recenzije vidljive u Android Play Storeu. Da biste vidjeli što vas zanima, samo treba kliknuti na plutajuću ikonu s desne strane, gdje se pojavljuje "View edit history" mogućnost.

Najčešće ćete pritom vidjeti da je korisnik mijenjao tipfelere ili mijenjao pokoju riječ, dodavao ili oduzimao još pokoju, ali ponekad se može vidjeti potpuna promjena mišljenja i to automatski izaziva pažnju, odnosno, sumnju. Stoga, odsad će neki korisnici sasvim sigurno razmisliti dvaput prije nego ostave nešto i potom odluče to promijeniti u javnom prostoru. Neće ništa moći sakriti.

Korisni je to dodatak, ponajviše samim developerima i onima koje zanima određena aplikacija. Uvijek je dobro vidjeti kako ljudi razmišljaju i kako su mijenjali mišljenje o određenoj temi nakon podužeg korištenja aplikacije. Dakle, Google je još jednom napravio zanimljiv korak naprijed u poboljšanju usluga - kroz zajednicu!

Još iz kategorije

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

15.07.2018. komentiraj

Ozloglašeni The Pirate Bay postat će velikim korporacijama s tržišta zabavne industrije dodatno omražen jer postaje transparentan u jednoj stavci - ostvarivanju prihoda od strane svojih posjetitelja. Naime, odsad svake od njih dočekuje upozorenje koje kaže da ukoliko nastave dalje, njihovo će računalo biti iskorišteno za rudarenje kriptovalute Monero (XMR).

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

12.07.2018. komentiraj

Pametni zvučnici veliki su hit na američkom tržištu, a polako i širem svjetskom, što se može zahvaliti Amazonu i njegovoj Alexi koja se nalaci u Echo uređajima. No, u cijeloj toj lijepoj priči iza kulisa odigrava se jedna tužnija, koja pokazuje da su tradicionalni radio prijamnici na gubitku i polako nestaju iz američkih domova.

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

11.07.2018. komentiraj

Internet stvari (IoT) i dalje zaokupljaju misli uključenih u svijet tehnologije, a prema novim prognozama Juniper Researcha, vjeruje se da će do 2022. godine biti 50 milijardi umreženih uređaja diljem svijeta, što je rast od 140 posto u odnosu na situaciju koju imamo u ovom trenutku.