Suradnja Perpetuuma i Hrvatskog društva pisaca

Suradnja Perpetuuma i Hrvatskog društva pisaca

Foto: Antonio Jularić

Hrvatsko društvo pisaca i domaća IT tvrtka Perpetuum Mobile pokrenuli su program suradnje. Prvi rezultat kolaboracije je nova web stranica te strukovne organizacije koja je prošlog tjedna predstavljena u Zagrebu.

„Web je dio našeg nastojanja da se približimo čitateljima koji sve više informacija dobivaju putem interneta. Putem ovog projekta dobili smo stranicu koja je neusporedivo kvalitetnija, bolje dizajnirana i pristupačnija. Veselimo se i novim koracima u ovoj suradnji“, izjavio je na predstavljanju predsjednik HDP-a Zoran Ferić.

„Ovaj projekt je dio naših aktivnosti usmjerenih na podršku projektima u kulturi, na tragu, između ostalog, naše suradnje s Dubrovačkim ljetnim igrama koja traje već više od petnaest godina. I nas, kao i naše prijatelje iz HDP-a, jako vesele projekti koji su pred nama, a detalje kojih tek trebamo pripremiti i predstaviti“, nadovezao se član uprave Perpetuuma Ivo Špigel.

Predstavnici obje organizacije najavili su kako je to tek početak suradnje HDP-a s uglednom domaćom informatičkom kompanijom. Tako je glavna tajnica strukovne organizacije pisaca Ana Brnardić Oproiu kao idući korak najavila izgradnju sveobuhvatnog portala o književnoj kritici.

Još iz kategorije

Python pretekao Javu

Python pretekao Javu

25.04.2019. komentiraj

Programski jezik Python posljednje tri do četiri godine bilježi iznimnu popularnost kod developera i prema podacima koje nudi SlashData, provedenima uz pomoć praćenja navika kod 20 tisuća developera diljem svijeta, taj se trend nastavio i u ovom trenutku nadmašena je čak i Java!

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

25.04.2019. komentiraj

Facebook se doveo u neugodnu situaciju kad je krajem prošlog mjeseca priznao da se stotine milijuna lozinki njegovih korisnika nalazi u običnom tekstualnom obliku, da bi sad sredinom travnja priznao identičnu stvar za Instagram! A sve to pohranjeno je unutar internih sustava, što znači da su u teoriji zaposlenici s pristupom tim lozinkama mogli ući na bilo koji korisnički profil.

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

23.04.2019. komentiraj

Sigurnost je svakako tema koja je danas ključna i o kojoj se u posljednje vrijeme više govori i to se prije svega odnosi na dostupnost informacija svima, a upravo se o tome razgovaralo i na MWC19 u Barceloni. Sasvim je jasno da to s jedne strane ukazuje i na činjenicu kako problemi postoje jer se o njima često govori, ali i s druge strane da opća svjesnost o sigurnosti u modernom internetsko ITevskom svijetu polako zaživljava na općeprihvaćen način. O tome smo razgovarali sa Sergeyom Kravchenkom iz Kaspersky Laba.