Sud u Rusiji potvrdio odluku o blokiranju LinkedIn-a

Sud u Rusiji potvrdio odluku o blokiranju LinkedIn-a

Foto: Fotolia

Microsoft se po kupnju LinkedIna za nevjerojatnih 26 milijardi američkih dolara odlučio napraviti globalnu ekspanziju jer potencijal je trenutno izniman, posebno jer se ta društvena mreža koristi prvenstveno u Sjedinjenim Američkim Državama. Ali, po putu nisu očekivali baš tako veliku i brzu prepreku kao onu u Rusiji, gdje je odlučeno zabraniti LinkedIn!

Pravomoćnom presudom građanskog suda u Moskvi blokiran je do daljnjeg, a sve na zahtjev legislatora Roskomnadzora. Ipak, razlozi za to nisu poznati. Čak se i u samom LinkedInu čude, posebno jer su unaprijed pokušali naći rješenje za situaciju, ali nisu uspjeli.

"Naša vizija je stvaranje poslovnih prilika u cijelom svijetu, ali sad nažalost moramo reći da u Rusiji to ne možemo ostvariti jer smo blokirani. Pokušali smo razgovarati s Roskomnadzorom, ali nismo dobili priliku. Žao nam je da milijuni Rusa koji su koristiti naše usluge sad to više ne mogu", stoji u priopćenju LinkedIna.

Neslužbeno se doznaje da su razlozi blokiranja odbijanje ruskih vlasti za pružanje uvida u poslovne prilike Rusije. Smatraju da bi se to moglo koristiti u negativne svrhe i zbog toga su nepovjerljivi prema LinkedInu. Pomalo apsurdno, ali s obzirom na to da se Rusi sve više ponašaju kao Kinezi, nije to ni ništa čudno.

Ipak, LinkedIn kratkoročno ne gubi previše jer od 470 milijuna korisnika diljem svijeta, njih pet milijuna je bilo u Rusiji. No, potencijal je znatan, tamo se moglo skupiti i do 30 ili 40 milijuna korisnika u narednih nekoliko godina. Nažalost, to će pričekati ili će se toga morati u potpunosti odreći.

Stoga, svu energiju LinkedIn mora iskorisiti da bi stigao do globalnog širenja na adekvatan način. Jer, trenutno samo 115 milijuna korisnika aktivno na mjesečnoj razini koristi društvenu mrežu, a od ukupnog broja korisnika, njih 130 milijuna je u Sjedinjenim Američkim Državama, da bi potom s 35 milijuna slijedila Indija i s 20 milijuna Brazil...

Još iz kategorije

Snažan rast digitalne prodaje karata

Snažan rast digitalne prodaje karata

05.10.2022.

Vrijednost globalne prodaje digitalnih karata dosegnut će 1,4 trilijuna dolara 2027. godine; u odnosu na 768 milijardi dolara u 2022., prema novoj studiji Juniper Researcha. Ovaj rast od 78 posto u sljedećih 5 godina predstavlja snažan oporavak od teškog utjecaja pandemije COVID-19; potaknut stalnim uspjehom beskontaktnog plaćanja.

Održana Šesta eSecurity konferencija 2022

Održana Šesta eSecurity konferencija 2022

05.10.2022.

Šesta međunarodna eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održana je u periodu od 27. do 29. rujna 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je doniela veliki broj pratećih događanja kao što su hands-on radionica, panel diskusije, zanimljiva predavanja domaćih i stranih predavača i sudjelovanja jednih od najboljih bijelih hakera iz regija

Na portalu e-Građani poboljšane funkcionalnosti na uslugama ePorezna i e-Dnevnik za roditelje

Na portalu e-Građani poboljšane funkcionalnosti na uslugama ePorezna i e-Dnevnik za roditelje

05.10.2022.

Objavljena je nova verzija mobilne aplikacije mPorezna koja omogućava upravljanje ovlaštenjima i dostupna na Google Play Store-u, App Store-u i AppGallery.  Broj jedinstvenih korisnika na portalu e-Građani je blizu 1.7 milijuna, dok ukupni broj prijava prelazi 108 milijuna, što zapravo znači da su toliko puta manje građani išli do nekog šaltera i prikupljali ili donosili razne potvrde i papire.