Streaming platforma CNN+ gasi se nakon samo 3 tjedna

Streaming platforma CNN+ gasi se nakon samo 3 tjedna

Foto: DepositPhotos

Samo tri tjedna nakon pokretanja streaming usluge, Warner Bros Discovery je objavio da gasi CNN+! Usluga će prestati s radom 30. travnja, prema više izvješća, što znači da će otići u prošlost nakon samo 32 dana.

Što je čudno jer ukazuje na veliku grešku u planiranju, poslovnoj strategiji i plasmanu proizvoda koji očito nije trebao zaživjeti. Naravno, službeni razlog jesu loši rezultati, no 32 dana je ipak premali uzorak za istinske analite.

Naime, CNBC je prošlog tjedna izvijestio da je CNN+ privukao samo 10.000 dnevnih korisnika koji su bili spremni platiti šest američkih dolara mjesečno za ekskluzivne programe uživo, na zahtjev i interaktivne vijesti. Novi predsjednik CNN-a Chris Licht, koji je imenovan nakon što su se WarnerMedia i Discovery spojili ranije ovog mjeseca, navodno je dao preporuku da se povuče potez gašenja CNN+ usluge.

Očekuje se da će Andrew Morse, izvršni potpredsjednik koji je vodio CNN+, nakon prijelaznog roka napustiti Warner Bros. Discovery. Izvješća pokazuju da bi moglo doći do stotina povezanih otpuštanja radnih mjesta. Tako da, čini se da je sve skupa jedna šira "čistka" prethodnog rukovodećeg kadra i njihovih ljudi od povjerenja.

Također, čini se i da bi neki CNN+ programi mogli biti vezani za HBO Max. I sam CNN napomenuo je da izvršni direktor Warner Bros. Discoveryja David Zaslav želi spojiti sadržaj kompanije u jedinstvenu uslugu streaminga. To prati plan da se na kraju spoje HBO Max i Discovery+.

Naravno, CNN je u startu polagao velike nade u projekt. Uložio je stotine milijuna dolara u streaming uslugu i angažirao talente s drugih mreža, kao što su Kasie Hunt s NBC-a i Chris Wallace iz Fox Newsa, za domaćine CNN+ emisija. Međutim, čelnici Warner Bros. Discoveryja brzo su odustali od priče nakon što CNN+ nije uspio pridobiti očekivanu pažnju.

Činjenica jest, CNN+ je ispao veći debakl i od "zloglasnog" Quibija. Usluga "kratkog obrasca" (eng. short-form) pokrenuta je u travnju 2020. i ugašena tog prosinca.

Još iz kategorije

EU za 26 milijuna eura nabavlja digitalni novčanik

EU za 26 milijuna eura nabavlja digitalni novčanik

27.06.2022.

Europska komisija raspisala je javni natječaj procijenjene vrijednosti 26 milijuna eura kako bi se stvorio novi europski digitalni proizvod – europski digitalni novčanik. Ako se tvrdi u pozivu na natječaj svrha mu je razvoj i implementaciju europskog digitalnog novčanika kao digitalnog identiteta na temelju prijedloga europskog okvira za digitalni identitet i pratećih preporuka Europske komisije.

Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

26.06.2022.

Google Chat zamijenio je Hangouts i uveo neke zanimljive novitete, od kojih se onaj posljednji posebno ističe jer veže se za sigurnost. Naime, slat će korisniku obavijesti o potencijalnoj opasnosti od phishinga i ostalog malwarea koji vreba u online prostoru.

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

26.06.2022.

Kibernetički kriminalci iznimno su skloni korištenju ransomware metoda napada na žrtve jer ukoliko su uspješne, mogu jako unosno naplatiti vraćanje podataka. Jer, poanta ovog napada jest oteti važne informacije vlasniku uređaja, kriptirati ih i ponuditi natrag uz određenu otkupninu.