Stiže domaća tražilica automobila Chiriboo

Stiže domaća tražilica automobila Chiriboo

Nakon prve, testne faze koja će trajati okvirno mjesec dana i za vrijeme koje platforma Chiribo neće biti dostupna širokoj javnosti već samo profesionalcima iz automobilske industrije, platforma će se otvoriti cjelokupnoj javnosti s funkcionalnostima dio kojih do sada još nije bio viđen na tržištu, pojašnjavaju iz ovog startupa.

U toj će fazi posjetitelji platforme moći prikupljati i adresirane ponude trgovaca automobila prema svojem izboru i preferencijama kao i ponude drugih usluga poput financiranja, osiguranja ili najma vozila, tvrde tvorci ove platforme.

„Umjesto obilaženja auto-kuća, skupljanja ponuda za željeno vozilo, trošenje vremena i novca, Chiriboo vam sve informacije nudi na dlanu, a da pri tom ne morate ustati iz kreveta. Nit vodilja bila je sve korisne informacije smjestiti unutar jedne platforme.“, rekao je Juraj Šebalj, najbolji hrvatski automobilist u posljednjih 20 godina, uspješni poduzetnik i popularni automobilski novinar,  ujedno i član najužeg tima koji je osmislio i razvio novu platformu koja bi mogla postati „game-changer“ na tržištu prodaje automobila.

Chiriboo  je jedini on-line cjenik svih novih automobila dostupnih na hrvatskom tržištu, uvijek točan i permanentno ažuriran, kojeg pogoni vlastita ChiriBase sveobuhvatna baza podataka koju je razvio vrijedni tim Chiriboo analitičara.

„Chiriboo je i jedino mjesto gdje su sve karakteristike automobila opisane istim jezikom, tako da ih je moguće jednostavno međusobno uspoređivati prema različitim kriterijima. Osim toga, za većinu automobila je moguće pregledati recenzije i testove koje su napravili novinari eksperti, predvođeni Jurajem Šebaljem. Na Chiriboo-u odjednom možete vidjeti sve prodajne akcije, a partneri platforme mogu izlagati svoja odmah dostupna vozila za potencijalne kupce, korisnike Chiriboo platforme. Chiriboo je virtualna adresa koje će spajati svoje korisnike s trgovcima automobila, auto kućama, financijskim servisima, osiguravateljima, a ponuda će se neprestano širiti na sve domene mobilnosti“, pojašnjavaju iz Chiribooa.

Kako tvrde, Chiriboo web i mobilna aplikacija u prvoj će fazi nuditi pojedine funkcionalnosti za efikasnu pretragu automobila.  U potragu za automobilima korisnik će moći krenuti na više načina i iz više smjerova, npr. upisivanjem pojma po kojem će sustav pretraživati bazu vozila na početnoj stranici Chiriboo, poput svima dobro poznatog Google pretraživača.  Upisom ključne riječi koja sadrži naziv marke, modela ili izvedbe (verzije), sustav pokazuje sve poveznice koje je pronašao u bazi vozila. Pored toga naprednija pretraživanja omogućiti će Tražilica.

Ovaj alat je konzola za filtriranje i sortiranje podataka na kojoj će korisnik moći odabirom različitih kriterija potrage sužavati svoj odabir, kao npr. odabirom cjenovnih razreda, vrste karoserije, tipa goriva, snage motora, veličine prtljažnika, performansi, potrošnje, emisije itd.

Slijedeći je alat koji omogućava pretragu. Korisnici će moći brzo odabirati automobile sličnih vozila grupirane prema veličini i namjeni. Segmenti se razlikuju prema siluetama tipičnih vozila predstavnika pojedinog segmenta. Korisnik platforme ne treba biti ekspert da bi jednostavno i brzo pronašao za sebe najbolju kategoriju unutar koje se nalaze svi modeli automobila sličnih karakteristika.

Nakon što korisnik suzi svoj izbor, odabrani automobil moći će uspoređivati s dva druga automobila, prema odabiru samog korisnika ili prema sugestijama Chiribooa, pojašnjavaju iz ovog startupa i dodaju da o svakom se pojedinom automobilu Chiriboo nudi set od preko 100 najvažnijih informacija podijeljenih u sljedeće grupe: tehnički podaci, udobnost i sigurnost, zabava i povezivost, dimenzije i masa, performanse i ekologija.

„Kada korisnik odabere automobil, njegova se cijena automatski unosi u Kalkulator financiranja koji prema zadanim parametrima izračunava mjesečnu ratu kredita ili leasinga. Korisnik može sam mijenjati pojedine parametre: period financiranja i učešće i dobiti izračune iznosa mjesečne rate. Ili može krenuti putem ciljane rate, pa će mu kalkulator sam izračunati ostale parametre financijskog aranžmana. Za svako odabrano vozilo korisnik može zatražiti ponudu financiranja i osiguranja“, pojašnjava iz Chiribooa.

Svaki odabrani automobil koji vizualiziramo korisnicima platforme pored fotografije ima i jedinstveni 3D render sastavljen od preko 60 fotografija vozila snimljenih iz svih kutova, koji se može rotirati za 360 stupnjeva kako bi se dobio najbolji pogled iz svih perspektiva. Na prikazu vozila mogu se mijenjati boje i naplatci koji su preslike u originalno raspoloživih boja i uzoraka proizvođača vozila.

„Uskoro će biti moguće pregledavati i unutrašnjosti vozila kako bi se maksimizirao doživljaj i što vjernije korisnicima približilo vozila koje ih zanimaju, bez potrebe odlazaka u salone automobila. Odabirom svakog pojedinog modela vozila, korisnici mogu pregledavati i sve raspoložive verzije istoga, razvrstane po cijenama i paketima opreme, te im je omogućeno na jednom mjestu direktno uspoređivanje specifikacija za svaku pojedinu verziju odabranog modela. Kada korisnik odabere pojedini automobil, u posebnoj sekciji automatski će se prikazati i dostupne recenzije te ostali medijski materijali vezani uz odabrani model“, zaključuju iz Chiribooa.