Stigao Microsoft Chromium Edge za Windows 10

Stigao Microsoft Chromium Edge za Windows 10

Microsoft je krajem prošle godine najavio da će njegov internetski preglednik Edge prijeći na Chromium i to se događa, odsad je moguće preuzeti Microsoft Chromium Edge za Windows 10 operativni sustav. Zanimljivost je da ne treba biti “insajder”, a u ovom trenutku se održavaju dva kanala za browser - Dev kanal i Canary kanal. Oba redovito dobivaju sve potrebne nadopune.

Sami preglednik prilagođen je izgledu Windows 10 operativnog sustava i ne odudara previše od Edgea. Ali, istovremeno, nudi i neke od ikonica koje su specifične za Chrome internetski preglednik. Dakle, Microsoft je pazio da ipak sami temelji njegove ideje s browser ostanu netaknuti, ali i pazio je da on bude privlačan korisnicima naviklima na najpopularniji internetski preglednik danas - Chrome.

Inače, Microsoft je odustao od Edgea kakav smo znali otkako je Windows 10 ugledao svjetlo dana 29. srpnja 2015. godine jer jednostavno nije mogao učiniti iskorak na tržištu. Jer, s obzirom da nije uspio postati popularniji kod korisnika, stvarao je troškove i ni na koji način nije doprinosio kompaniji. Dapače, u prosincu prošle godine samo se zabilježila još lošija situacija nego u mjesecima prije toga pa je aktivnih korisnika bilo tek 3,86 posto na mjesečnoj razini.

Stoga, bilo je logično nešto promijeniti. I Chromium nije slučajno jer Microsoftu odgovara da ipak najbitniji dio posla obavi netko drugo. Nebitno što je to konkurent, barem u ovom slučaju. Jer, dok Edgne može gledati na Chrome kao konkurenciju, obrnuto ne vrijedi. Pa promatrati kako internetski preglednik tone u sivilo nije imalo nikakvog smisla i Microsoft se dao u ruke onih koji znaju što rade i onih koji su se dokazali. Jeftinije, praktičnije i funkcionalnije. Dakle, Edge je i službeno dio "Chromium obitelji", a uskoro bismo svi mogli isprobati istinsku betu.

Ako pak ima entuzijasta na području samog razvoja, rješenje je jednostavno - Microsoft Chromium Edge može se preuzeti OVDJE.

Još iz kategorije

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

18.10.2019. komentiraj

Ljudi diljem svijeta prepoznali su slanje paketa poštom kao normalan način dijeljenja, ali i prodaje onoga što posjeduju, pa ne treba čuditi što u prosjeku jedna osoba godišnje pošalje čak 23 paketa. Te brojke otkrio je Pitney Bowes i tiču se najjačih zemalja svijeta u ekonomskom smislu.

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.