South Central Ventures investirao je u LittleDot

South Central Ventures investirao je u LittleDot

South Central Ventures je objavio najnoviju investiciju u svom portfelju- LittleDot. Aplikaciju su osmislili Dario Šimović i doktor Milivoj Jovančević, LittleDotje platforma za povezivanje roditelja s pedijatrima i ostalim liječnicima u stvarnom vremenu, kako bi roditelji dobili stručne savjete i bili u mogućnosti pratiti razvoj djeteta. Ukupna investicija može dosegnuti 600 tisuća eura ovisno o potrebama u prvoj investicijskoj rundi.

Investicija će LittleDotu pomoći u ostvarivanju njihove misije, digitalne transformacije skrbi o djeci i omogućiti roditeljima da brzo i lako stupe u kontakt s poznatim vrhunskim pedijatrima i stručnjacima bilo kada/bilo gdje, 24 sata dnevno bez obzira na lokaciju.

Globalno postoji nedostatak pedijatara, a samo u Hrvatskoj je 1 pedijatar na 950 djece (Hrvatsko društvo za pedijatriju). Novopečeni roditelji se često suočavaju s velikim stresom jer im je potrebna pomoć pedijatara izvan njihovog radnog vremena. To roditelje prisiljava da potraže pomoć na Internetu.

Zbog sve većeg broja korisnika pametnih telefona i povećanja medicinskih zahtjeva u udaljenim/dislociranim područjima, digitalna rješenja revitaliziraju medicinski sektor. Očekuje se da će tržište telemedicine godišnje značajno rasti za 18,7% između 2016 i 2022. godine.

Briga o djeci je medicinski sektor u kojem se očekuje još puno promjena jer roditelji žele brze odgovore/rješenja koji bi im pomogli u njihovim potrebama i potrebama djece.

LittleDot je stoga stvorio specijaliziranu uslugu za roditelje (web i mobilnu aplikaciju) za povezivanje roditelja s pedijatrima i stručnjacima kako bi dobili provjerene savjete o zdravlju djeteta. Roditelji mogu unutar aplikacije unijeti zdravstvene zapise o djetetu na svom mobitelu ili kompjutoru. Apliakcija roditeljima pruža vođenje dnevnika djeteta kroz 12 funkcija te ujedno korisne informacije o rastu, razvoju, imunizaciji i temperaturi djeteta i tako omogućava bolju komunikaciju s liječnikom. Osim toga, roditeljima je omogućeno da sami odaberu i kontaktiraju najbolje pedijatre i stručnjake u bilo kojem trenutku bez fizičkog odlaska u bolnicu.

Platforma nudi 3 usluge roditeljima i to kratke pisane konzultacije u obliku poruke, telefonske konzultacije te drugo mišljenje. U sve tri usluge roditelju je omogućeno izabrati s kojim liječnikom želi stupiti u kontakt i sve to iz udobnosti vlastitog doma pristupanjem LittleDot aplikaciji ili web pregledniku. Liječnici u LittleDotu su pažljivo odabrani medicinski stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u specijaliziranim područjima.

LittleDot je 2017. godine osnovao Dario Šimović (CEO) uz pomoć renominiranog hrvatskog pedijatra dr. Milivoja Jovančevića (CMO) kao odgovor na izazove s kojima se susreću moderni roditelji. On je prije otvaranja svoje tvrtke radio više od 10 godina kao manager različitih odjela u Ciscou i skupio je veliko iskustvo u implementaciji i rastu ICT rješenja u regiji. Dario Šimović s dr. Jovančevićem i savjetnikom Krešom Trohom (itSoft) postavili su temelje ambicioznom timu s vizijom da "svaka osoba ima pravo na najbolju zdravstvenu zaštitu, pristup vrhunskim medicinskih stručnjacima i pouzdanim zdravstvenim savjetima".

"Mi u Littledotovom timu, jako smo zadovoljni i istodobno uzbuđeni da je naš partner South Central Ventures iskazao vjeru u ideju, tim i tvrtku. Radujemo se ostvarivanju eksponencijalnog rasta na ciljanim tržištima i visokom zadovoljstvu naših sadašnjih i budućih kupaca ", izjavio je Dario Šimović, CEO LittleDot- a.

"Vjerujemo u sinergije između znanja i tehnologije konvencionalne medicine. Naš je cilj pružiti korisnicima uslugu korištenja LittleDota prikladnim i jednostavnim", izjavio je dr. Milivoj Jovančević, glavni liječnik.

Investicija će biti usmjerena na daljnji razvoj platforme i kreiranje novih usluga. Uz pomoć South Central Ventures, LittleDot planira ojačati svoju prisutnost u Hrvatskoj i pokrenuti uslugu u više zemalja u jugoistočnoj Europi i zapadnoj Europi.

"Oduševljeni smo što ćemo se pridružiti Dariju i njegovom timu u LittleDotu i čvrsto vjerujemo da mobilne tehnologije mogu značajno poboljšati kvalitetu života ako se koriste ispravno. Siguran sam da će LittleDot spasiti mnoge neprospavane noći roditelja čak i na putovanju daleko od njihovih pedijatra i drugih medicinskih stručnjaka ". izjavio je Jure Mikuž, Managing Partner u South Central Venturesu.

 

 

 

Još iz kategorije

Apple, Google, Microsoft i Mozilla najavili ukidanje podrške za TLS 1.0 i 1.1

Apple, Google, Microsoft i Mozilla najavili ukidanje podrške za TLS 1.0 i 1.1

19.10.2018. komentiraj

Apple, Google, Microsoft i Mozilla najavili su da će onemogućiti podršku za Transparent Layer Security (TLS) 1.0 i 1.1 u svojim internetskim preglednicima u prvoj polovici 2020. godine.

Oko 62 posto web stranica za 10 tjedana će raditi na nepodržanoj verziji PHP-a

Oko 62 posto web stranica za 10 tjedana će raditi na nepodržanoj verziji PHP-a

19.10.2018. komentiraj

Podaci kojima raspolaže W3Techs pokazuju da oko 78,9 posto svih web stranica koriste PHP za rad, što znači da bi za samo deset tjedana 62 posto istih tih web stranica moglo ostati bez PHP podrške. Jer, 31. prosinca ove godine sigurnosna podrška za PHP 5.6.x će službeno biti prekinuta, što znači da će uslijediti kraj podrške za bilo koju od PHP 5.x verzija.

Na Totalni JoomBoos dolazi 50 poznatih youtubera

Na Totalni JoomBoos dolazi 50 poznatih youtubera

18.10.2018. komentiraj

U povodu trećeg rođendana platforme JoomBoos, predstojećeg će se vikenda u zagrebačkoj Areni održati najveći YouTube događaj u regiji. Zagreb će tako 21. listopada postati središte europske YouTube scene, a očekuje se dolazak više od deset tisuća posjetitelja.